suadiyekartali
8 Nisan 2011 tarihinde eklendi
son sahne sperdi: keke biri kp gelsede geldikleri gibi giderler deseydi ATAtrk yaamam olsayd ne olurdu? te konu ok anlaml gzel ama ilenememi bence... 10/7.5
ata demirer çok iyi bir performans sergilemiş.ilk başta bende filme yargılı başladım şimdi gene gereksiz espriler falan olacak dedim ama film komedi değil dram ağırlıklı olduğunu izleyince anladım ve içindeki mesajlar çok iyi benim filmden çıkarıp bir kenera yazdığım 2 cümle çok dikkat çekisi "aslanı kediye boğdurdular ve uçurtmayı uçuran rüzgar değil, rüzgara karşı durmasıdır"bunlar aynı zamanda hem olumluyu hemde olumsuzu bir araya getiren öğeleri temsil ediyor.gani müjdeye durumu laçka olarak yansıtmadığı için teşekkür ediyor herkesin izlemesini diliyorum 10/7
Çok az komedi olan ama komedileri tam yerinde olan, daha çok dramatik ama bir çok yeri bir osmanlı patişahı ile çelişeyen bir imparatorun aşk ve başırısız dünyasıDaha iyisi yapılabilirdi, Osmanlı bu kadar aciz degiy di yani
fena bir film değil konusu çok anlamlı ama oyunculuklar çok sıradan film aceleye gelmiş bence komik bir film değil kesinlikle o yönle izlemeyin yinede iyi bir yapım sonunu keşke daha iyi bağlasalardı boş vaktiniz varsa ideal ama fazla bişey ummayın...
Açıkçası başrol oyuncuları (ata demirer ve vildan atasever) dışında oyuncu seçimini beğenmedim.. Bu kadar ünlü oyuncuya gerek yoktu..Ayrıca işin komedi kısmı olmamış, dram yönü daha ağır bastı bende vede daha iyiydi.. Konu güzel fakat bazı arkadaşların da dediği gibi Atatürke bağlanmamalıydı.. 10/6
Yorumların çoğunu okudum. Beğenenler zaten çoğunlukla aynı şeyde hemfikir: "Atatrük olmasaydı ne hallere düşeceğimizi iyi anlatmış" deniliyor. Ben pek beğenmedim açıkçası, ve "Issız Adam" ile "Dünyanın Durduğu Gün" dururken bu filme gittiğim için kızdım kendime. "engin08428" "perin33" ve "egs1905" isimli arkadaşlarla aynı kanıdayım. Bizler Osmanlı toruzlarıyız, ve Osmanlı torunu olmakla övünülür, gurur duyulur, utanılmaz! Bazı Atatrükçü adı altındaki "Kemalist"lerin, ucuz "Bu kadar toprak nasıl kaybedildi, bu devlet nasıl Avrupanın kuklası haline geldi de bu hallere düştük? Şimdi de neden bütün ülke satılıyor, Atatürk gelse de bizi IMFden ABden kurtarsa" klişe söylemleri hiç gerçekçi ve sağduyulu değil. Evet Atatürk tabii ki büyük bir liderdir, bu milleti yeniden bir araya getirmede çok önemli pay sahibidir devrimcidir, yenilikçidir, ama çıkıp da savaş alanında 3-5 arkadaşlıyla ya da tek başına mı yaptı bunu? Yoksa yüzbinlerce askerle mi? NE yani Atatürk olmasaydı şu anda hala Türkiye Amerikan mandasında mı olacaktı, her yönüyle dışa bağımlı mı olacaktık? Yok artık daha neler! Hiç bir millet sonsuza kadar başkalarının himayesinde yaşamaz, yaşamadı da. 20 yy. boyunca bağımsızlığını ilan eden irili ufaklı birçok ülke bunun en güzel kanıtı. Hepsinin de bir Atatükü yoktu yani, imkanları zorlayarak, o ya da bu şekilde bağımsızlıklarına kavuştular. Osmanlı da muhtemelen öyle olacaktı. Ayrıca Osmanlıyı aşağılayıp, yerin dibine sokanlara History Channelda Roma İmparatorluğu ile ilgili bir belgeselin son cümlesini aktarayım: "Hiçbir imparatorluk sonsuza kadar yaşayamayacak!" Bence gereksiz bir film olmuş, biraz fazla mesaj verme kaygısı var Gani Müjdenin, Atatrük bu filmi görse kendisine karşı beslenen bu körü körüne güven ve inancı hoş karşılamazdı bence. Ama komiklik açısından film komik, bir sürü sahnesinde bütün sinema kahkaha atarak güldük. Gerisi boş bi film, gerçekçi değil, çok politik ve propagandacı. 10 üzerinden 5, belki zar-zor 6 veririm!
Kesinlikle bir komedi filmi değil.Konusu çok iyi olmasına rağmen çok yalın bir şekilde anlatılmış.Ancak yinede film kendisini izlettiriyor.Bence 6 puan yeterli..
Komedi filmine gitmek isteyenler bu filmi tercih etmesin.Ara sıra güzel espriler vardı ama bence bu filmin amacı güldürürken düşündürmek.Filmin sonunu pek beğenmedim.