Osmanlı Cumhuriyeti: en yeniler yorumlar - Sayfa 5
nesrindaghan
1 değerlendirme
27 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Gülmek Değil, İbret Almak İçin İzleyin
Film için yapılan kötü eleştirilere kulak vermeyin. Bir filmi değerlendirirken, sadece oyuncuların komikliğine göre değerlendirmemek gerekir.
Filmin vermek istediği mesaj değerlendirilecek bütün kriterleri bastırmaya yetiyor. Kurgu çok harikulade olmayabilir. Ancak daha 5nci dakikada gözleriniz dolmaya başlıyor. Vatanseverlik duygularınız kabarıyor.
Gülünecek yerlerde güldük. Ama başından sonunda kadar hep içimizde bir buruklukla izledik filmi. Sonunda çıkarken de Atatürk ün gerçekten ne kadar değerli bir insan olduğunui, kıymetini bilmemiz gerektiğini anladık.
O yüzden gülmek için değil, Atatürk olmasaydı güzel ülkemiz ne halde olurdu onu görmek için gidin. Görün ve ibret alın.
filme gülmek için gittim ama tebessüm etmekten öteye geçemedim.komediden çok dram filmi olmuş , belgesel olmuş. atatürk olmasa böyle olurdu diye gösteren ve vatana sahip çıkmamız gerektiğini söyleyen mesajlar veren film. çok büyük beklentiyle izlenilmemeli. sonuçta gani müjde filme daha fazla ne beklenebilirdiki zaten. iyi seyirler...
Bu filmin neden komedi filmi gibi gösterildiğini anlayabiliyorum. Tamamen şartlardan ötürü. Size soruyorum:Ticari kaygıları olan bir işletmeci olsanız bu kadar koyu bir dramayı sinemanızda gösterir misiniz? Tabii ki hayır. İşletmelerin tercihi önemli çünkü kopya sayısı bile ona göre ayarlanıyor.
Kısacası Gani müjde bir yıl öncesinden teaser ile işletmecilere büyük bir çalım attı. Filminin daha çok salonda gösterilmesi için bunu yapması gerekiyordu.
Film bir dram olarak gayet sağlam. Ayakları yere basıyor. Dört dörtlük. Eğer hala bu filmi beğenmiyorsanız gidin Nekrütü izleyin kardeşim diyorum.
Not: Gani müjdeyle filmine gitmem dışında hiç bir ilgim ve alakam yok. İsteyene kanıtlayabilim.
Yorumlar birbirine çok zıt. Sanırım filmden beklentilerle alakalı. Bence gayet güzel izlenesi bir filmdi. Beğenmesek bile böyle yapımlara destek çıkalım .
genel olarak iyi bir filmdi.ben de daha komedi ağırlıklı bir film bekliyordum çoğu insan gibi.bu şekilde de iyi olmuş.filmin sonunu özellikle çok beğendim.tavsiye ederim
film son derece hayal kırıklığı kahkaha atmak için değil ağlamak istyorsanız gidilir... çünkü ben filmden cıktıgımda halaaa ağlıyordum... sonu çok beklenmedk bitti... ben orda amerikaıları öldürüklr olarak beklerken bizim askererimiz öldü... ve padişahta gitti kahttan indi varmı böle bisi yhaa son derece bayat bi film osmanlı devletini öle küçültemezlerdi... küçültmemeleri gerekiyordu... sonunu güzel bağlamışlar atatürkün sesiinii koymaları güzeldi o kadar... akadaslarım dioardu da inanmıyordum... onlara katılıyorum "BegenmdiiiiimmmM" Fragmndan öte komdi yok fragmanda ne vrsa o bska komed bulamssınız gerisi duygusal ve trajedk..
film uzunmuş kısaymış, kötüymüş iyiymiş, akmış karaymış.. bunlar o kadar da önemli değil.. bu film, bana tek bir kelimenin paha biçilemez değerini hatırlattı: Bağımsızlık...
sinemadan anlayan arkadaşların filmi beğenmeme durumuna saygı duyarım.. ancak sahip olunan değerleri hatırlatma, bu kadar sade bir biçimde sunulmuş ki herkes tarafından anlaşılsın.. bence iyi de olmuş..
filmin tek kusuru bazı sahnelerin biraz uzun oluşu.. Gani Bey filmi 1000 defa izlemiştir herhalde.. hiç mi gözüne çarpmadı bu sahneler be birader?
Bence son yıllarda yapılan en iyi film. yazıkki bu film su anda 6.9 puan almış yazık yazık cok yazık.Bende komedi ağırlık bekliyordum ama tam tersi herşeyiyle mükemmmel bir film cıkmış.Helal olsun GANİ MÜJDE helal ATA DEMİRER helal SÜMER TİLMAÇ hem güldürdünüz hemde ağlattınız bu film 10 üzerinden 10.
Filme bugün gittim. Kurguda eksikler olsa da beğendim. Güldürdü mü tam güldürüyor ve ayrıca drama da yer verilmiş. Yani filmi sadece bir komedi filmi olarak baz almak yanlış olur. Asıl önemli olan da çok güzel ve anlamlı bir mesaj veriyor olması...
herkes filme gülmek için gitti ve tabii ki hiç beğenilmedi...garip karşılamamak gerek aslında.. ama kim ne derse desin böyle bir filmi izlediğim için şahsen kendimi çok şanslı hissediorum..mustafa gibi atatürkün değerini düşüren bir filmden sonra böyle realist bir film bence muhteşem die tanımlanabilir... film bence güzeldi..iğneleyici ve sonuna kadar gerçek.. bilmiorum izleyenler sonunda ne hissetti ama ben kendimi ağlamaktan alıkoyamadım... tabi herkesin düşüncesi kendine ama bu filmi izleyip de (gülemedikleri için değil içerik olarak)beğenmeyenler dönüp bi sorgulamalılar kendilerini...O insan gerçekten hayatta olmasaydı ben napardım die bi düşünün bence.. neyzen tevfik demiş ya:
işgaldeki hali sakın unutma Atatürke dil uzatma şerefsiz sen yine anandan çıkardın ama baban kimdi bilemezdin şüphesiz....
film çok harika olmuş atatük olmasaydı neler olurdu çok güzel anlatılmış bu ülke insanının nasılbir bağımsızlık istediği açıkca belirtilmuş çok güzel çok güzel diyorum.Filmde emeği geçenlere tşk ediyorum umarım böyle flimler daha fazla olur bu yüzdende sinemada izleyelim ltf
Ata Demireri görüp de bu filme gülmek için gidenler elbette yanılmıştır. Ancak film oldukça güzeldi. Mesajını çok başarılı bir şekilde iletti. Mustafa filmine gideceğime bu filme gittim,çok da iyi oldu. 8/10