Osmanlı Cumhuriyeti
2,9

Demirtas
Demirtas

21 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Ata Demirer'in en zayıf filmi şüphesiz. Bir iki komik espiri dışında zaman kaybı.
nuray-eylul
nuray-eylul

25 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Genelde bu tarz filmler pek başarılı olmuyor, ancak Ata Demirelden dolayı izlemek istedim, beklentimin çok altında br film ile karşılaştım.Basit çekilmiş bir film, özentisiz duruyor. Öyle sahneler var ki (çekim anlamında) inanılmaz amatör duruyor...
datalay17
datalay17

27 Kasım 2008 tarihinde eklendi
tek kelimeyle kötüydü. bu kadar kötüsünüde beklemiyordum.sakın gitmeyin yazık yani paranıza!!!
Mehmet S.
Mehmet S.

27 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Söylenecek pek bişi yok tek söyleyeceğim Ata sana yakıştıramadım senki tek kişilik dev kadro gösterinde bizi yerlere yıktın senki bizi tekrardan avrupa yakası bağımlısı yaptın senki uzun eşşek şampiyonusun yakıştımı sana bu film izlenmeye değmeyecek bi film olmuş sinemaya gidip para vermeyin cd si çıktığında alın boş vaktiniz varsa izleyin çok kötü...
seldaaricelik
seldaaricelik

24 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Film vasattı bence... tamam gülme amacını çok fazla güdmediğim bir filmdi ama bu kadar sıkılacağımı da tahmin etmezdim.Klasik laflar, klasik duygu patlamaları, bir de Ata Demirer var diye aralara zoraki serpilmiş espriler (birbirinden de kopuktu)
sıradan politika ve aşk ikilemini yansıtmaya çalışmış , ne aşkta ne de politikada birşey yapabilen bir padişah var karşımızda ve bu gerçekten sıkıcıydı. Filmi izlerken neler olabileceğini kolaylıkla tahmin edebiliyorsunuz (tabi kızın hamileliği dışında)
yabancılara olan teslimiyetçiliğimizi çok rahatsız edici bir şekilde gözümüze sokuyor. bu hoşuma gitti. İyi ki Atatürk gedikleri gibi giderler... demiş ve harekete geçmiş. Ve filmin sonu çok anlamlı
Keşke filmin sonunda girseydim dedim yani...
Berat Bozkurt
Berat Bozkurt

21 Şubat 2023 tarihinde eklendi
Aşırı derecede cahil insanların yaptığı film olduğu belli. Osmanlı nin kuruluşu 1299. Film 2008 de geçiyor. Arada 707 sene var. Ama ata demirer bir sahnede osmanlı nin 500. Kuruluş yıldönümü diyor. Almanlar bile hitler gibi bir geçmişe hakaret etmezken biz tüm ceddimize hakaret ediyoruz. Bastan sona ihanet bu film. Atatürk cumhuriyeti kurduğu için minnettarım çünkü savaştan sonra yapabilecek en mantıklı şey budur. Ama geçmişimize sovemeyiz
aydin-dereli
aydin-dereli

24 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Komediyle alakası yok. Beklenenin çok altında.10/3
cazu55
cazu55

26 Kasım 2008 tarihinde eklendi
düşünce güzel aslında ama ne yazık ki senaryo da iş yok.sakın güleyim diye gitmeyin keza zor!en güzel kısmı sonuydu ama sadece sonunu izlemek için sinemaya gidilmez.
sertunc41
sertunc41

27 Kasım 2008 tarihinde eklendi
arkadaşlar komedi filmi kesinlikle değil!!maximum 3 güzel espri var..gerisi inanılmaz sıkıcıydı arkadaşlarla gitmesek arada kesin çıkıcaktım...para verip izlenicek bir film değil
halitcaglar
halitcaglar

2 Aralık 2008 tarihinde eklendi
bazı arkadaşlarımızın da belirttiği gibi çok güzel bir konu ancak bu kadar kötü işlenebilir ve bu kadar kötü diyaloglarla iğrenç bi senaryo yazılabilir!! bu konuyu cem yılmaz a versek ve 5 dk bir şeyler yazmasını istesek eminim bu senaryodan çok daha iyi şeyler çıkarırdı o 5 dk içinde cmylmz!! bu film izlemeye değmez!! zamanınızı boşa harcamayın!!
Gülden D
Gülden D

13 Aralık 2008 tarihinde eklendi
konu olarak güzel düşünülmüş olmasına rağmen çok sıkıcı bir filmdi.üstelik başroldeki ata demirer olunca insan komik bir film beklerken gülünecek hiç bir sahne olmaması çok garipti.zaten konu itibariylede gülünecek değilde ağlanacak bir durum anlatılıyordu.hayal kırıklığı :(
masteresat
masteresat

17 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Ucuz siyasi mesajlarla başlayan film bitene kadar bu yörüngede devam ediyor.Gani Müjde ideolojik bakışını ve resmi tarihin yalan-yanlış dayatmalarını olduğu gibi filme yansıtmış.Bunu yaparken de aslında çelişkiler yumağının içine düştüğünün farkına varamamış gibi.Padişah portresindeki bayağılıklar ve kostüm seçimindeki pespayelik önyargı ve kafa karışıklığının bir tezahürü.Bilinçaltına sindirilmiş,ilmi ve fikri temeli olmayan 3-5 argüman üzerine ucuz işler yapmaktan ne zaman vazgeçeceğiz acaba'Ata Demirer ise bayatlamış söylemlerin olduğu bir filmle yeteneğine gölge düşürmüş.Özetle saplantıların ve zihinlerin istismar edilmesiyle oluşturulan,korku psikolojisi ürünü söylemlerin alttan alta pompalanmasından oluşan vasat bir yapım izlemek isterseniz önden buyrun.
karakulah
karakulah

27 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
bir yerinde güldüm bir yerinde de duygulandım..o kadar..yerli sinema kötüye gidiyor..iyi örnekler çook az..on üzerinden dört...
hero8282
hero8282

1 Aralık 2008 tarihinde eklendi
gösterime girmeden önce aylarca üzerinde konuşulmuş, büyük beklentiler yaratan bir film görünümü vardı.
konu gayet orjinal ama ; daha iyi işlenebilirdi diye düşünüyorum. Komiklikler sınırlı kalmış, tarihi göndermeleler yarım kalmış, aşk hikayesi oldubittiye gelmiş, netice itibariyle sırf meraktan izlenebilir , beklentinizi düşük tutmak şartıyla...
siyah-masal
siyah-masal

13 Aralık 2008 tarihinde eklendi
bu kadar guzel bır konu nasıl boyle mahvedılır hayret dogrusu fılmın tanıtımı komedı olarak yapılması ve benım fılmde hıc gulememem degıl derdım boyle harıka bır konu varken ellerınde aglak bır ask fılmı ızletmelerıne tepkım net olmak gerekırse fılmde ne tarıh var ne komedı..