Osmanlı Cumhuriyeti
2,9

volkanick
volkanick

2 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Çok iyi bir fikir maalesef kötü bir senaryoyla heba edilmiş.Gani Müjde filmi için devletten yeterli maddi destek alamadığından şikayet ediyordu bence maddi destek arayacağına senaryosu için destek alsaydı daha iyi olurdu.Ben bu filmi sadece bir komedi filmi olarak düşünmüyorum zaten aksi takdirde film tam bir fiyaskoya dönerdi.Asıl anlatılması gerekeni bırakıp saçma ve zorlama bir aşk hikayesine tutunmaya çalışmak filmi batıran öğelerden biri.Dahası,kullanılan espri tarzı bayat bile değil kronikleşme ile birlikte sıradanlaşmış,ne kadar zorlasanızda kendinizi gülemiyorsunuz.Ata Demirer rol için uygundu performansıda fena değildi ama sinemada yıldız olan senaryodur.Senaryo kötüyse oyuncular filmi kurtaramaz ama çamura düşmüş altın gibi parlarlar.Bende pek çokları gibi filmin sonuna bayıldım.İmkanınız varsa son 3 dakikasına girip izleyin ve çıkın..:))
xhero1905
xhero1905

13 Ocak 2009 tarihinde eklendi
fikir güzel ama uygulamaya geçişi fazlasıyla başarısız.

Ayrıntı bile diyemeyeceğim şekilde birçok şey düşünülmemiş.

Gani müjde klasiği...
melsa8484
melsa8484

4 Aralık 2008 tarihinde eklendi
gani müjde bir dünya kurmuş ve bu kurduğu dünyayı iyi kurgulamış ütopya gibi bir durum yani bazı göndermeler güzel olmuş espirileri yerli yerinde kullanmış ama hala filmde eksik parçalar var bunlar tamamlansa daha iyi olurdu
Engin Yüksel
Engin Yüksel

3 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
yer yer kaliteli espriler olmakla beraber vasatı aşamayan bir yapıt.5/10
widmark-2
widmark-2

23 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Bazı sahnelerde ters yatırmasıyla vay be dedirten , yönetmeliğinde de kusur olmayan bir film de eksik olan ne diye sorduğunuzda başarı dediklerinizi sıralayacaksınız..
Meet-in
Meet-in

28 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Bence kötü bir film değildi,Gani Müjde anlatmak istediği mesajı çok iyi vermiş diye düşünüyorum.Bu arada film Atatürk olmasaydı mantığı yola çıkılarak yapılmış fakat şuanki halimizin filmdekinden farksız olduğunu düşünüyorum!
fearless
fearless

17 Ocak 2010 tarihinde eklendi
gereksiz bir film..
hurricaned-2
hurricaned-2

24 Kasım 2008 tarihinde eklendi
filmi bugün izledim ve çok hoşuma gitti .Gani müjde ve ata demirerin ismini gorenler kahkaha beklemesinler,vildan ataseverin ismini duyanlar cinsellik vardır diye beklentiye girmesinler yoksa burdaki birçok üye gibi hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz!!!!
Mustafa da ki yapayalnız(bana göre öyle değildi) ATAnın bizleri nelerden kurtardığının da fantastik bir örneğiydi bu film.ve günümüzde aslında zihinlerde oturmaya başlamış bazı kabullenişlerin abartılı örneklerini gördük ama cesur davranıpta "doğru söylüyor" diyemediğimiz için hayal kırıklığına mı uğradık yoksa..filmin sonundaki Atamızın gerçek sesinden duyduğumuz tarihi sözler(gerçekler) tüylerimizi diken diken edip koltuklarınız kabarmıyorsa, daha hangi kahramanlıkla da bitse bu film beğenmezsiniz!!
freecritic
freecritic

23 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Konu çok iyi,hatta izlerken bu konu diye daha önce düşünülüp üzerine film yapılmamış ki diye düşünüyorsunuz ama işleniş kötü..Filme gitmeden önce de çok şey vaaeden ama birşey veremeyecek bir film olduğunu hissetmiştim zaten.Fragmanlarına aldanıp gidenler bir komedi filmi beklentisiyle izlediler ama fragmanlar da gösterilenler dışında komik sahne yok.Bır ya da iki yerde gülüyorsunuz sadece.Fargmanlardaki,özellikle internette yayınlanan sahnelerin çoğu day ok zaten filmde.Film daha ziyade dram a yakın.Ata Demirer yalnız ve mutsuz bir padişahı oynuyor ,gözler heran dolacakmış gibi bir yüz ifadesiyle.İlk perde çok sıkıcı ,ikinci perdede biraz toparlıyor.Padişahın Keşke ülkeyi ilk işgal ettiklerinde bir babayiğit çıkıp da geldikleri gibi giderler deseydisözü çok etkiledi beni.Filmin en güzel yeri orasıydı bence .Atatürk olmasaydı ne olacağını güzel gösteriyor film aslında,Türkiyenin şuanki durumu da çok farklı değil,şuandaki düzene de eleştiriler,göndermeler var.İzlenemeyecek bir film değil ama çok iyi bir konu ziyan edilmiş
hellboy87
hellboy87

25 Kasım 2008 tarihinde eklendi
hiç beğenmedim. 2-3 yerde tebessüm etmenin dışında hiçbir şey veremeyen boş bir film olmuş. tavsiye etmiyorum.
orsau
orsau

21 Haziran 2009 tarihinde eklendi
vasatın altında bir film. doğrusu gani müjde den daha iyi bir yapıt beklerdim. Güncel veriler içerse de abartı da var.
sarpcore
sarpcore

2 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Ya O olmasaydı diyerek yola çıkan,Osmanlı Cumhuriyetini bende herkez gibi komedi ağırlıklı bir film sanıyordum.Evet yer yer komedi görünsede aslında dramatik bir yapısı var.Film genel anlamda çok begenmesemde,yinede konusu itibariyle ilgimi çekti.Kötü bir film diyemem.Tabiki daha iyi olabilirdi.Yine izlenebilir diye düşünüyorum.Filmi izlerkenki,ülkenin durumu beni çok rahatsız etti.Şakası bile kötü derlerya.Allah o günleri bize göstermesin.Ve Allah Atatürkten razı olsun.
mehtap6
mehtap6

4 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Filmi sadece Ata Demirer var diye komik sanıp gitmek yanlış olur çünkü film komedi tadında başlayıp aşka geçip en sonunda da hüzünlendiren mesaj veren bir film..Film sıkıcı değil ama sinemada izlemeye değecek bir yanı da yok..
su-sisesi
su-sisesi

4 Aralık 2008 tarihinde eklendi
atatürk e çok büyük saygım var ama atatürk olmasaydı neolurdu diyosunuz....bu türkiyede bu topraklarda atatürkler bitmez diyorum bende..ne beyinler ne cevherler var bugüne kadar bu ülkye emek vermiş ve hala emek veren ne gizli devlet adamları var....ama tabi şuda bir gerçek her ülkeye sembol bi lider lazım....anlayana
omurkomur
omurkomur

22 Kasım 2008 tarihinde eklendi
kotu bir film..sadece bize zaten yasadigimiz bir gercegi aklinca mizahla animsatmis...gercekten gaza gelip gitmeyin yaziktir