banadolu
3 Nisan 2005 tarihinde eklendi
cnbc-e de yayınlanacağını duyunca üzülmüştüm ama filmi sinemada izleyince doğru bi karar verdiğimi anladım.brazil gerçekten güçlü bi hikayeye sahip-ne de olsa 1984 izleri war-ve inanılmaz bir görsellik hakim ne war ki tek kusuru birçok aksiyon sahnesi içermesine arğmen bi türlü istediim tempoya ulaşamaması,bazı sahnelerin fazla uzatılması.yine de görsel açıdan,hikaye açısından ve gerçekten komik esprileri ile ilgiyi hakediyor
Sürrealist usta sinemacı Terry Gilliamın ve sinema tarihinin en başarılı ve en özgün filmlerinden birisi Brazil...Yönetmen filmi kesmek isteyen şirkete karşı gelip kendi piyasaya çıkarmıştı bence iyi de yaptı...Brazil muhteşem bir sinema deneyimi olmakla beraber Terry Gilliamın muazzam yükselişine de tanık oluyoruz...Bir Terry Gillim sevenseniz onun örnek aldığı Jan Svankmajerı da incelemeniz gerekir...
Başarılı bulduğum bir kara ütopya filmi. Mizah, metaforlar, göndermeler, can yakan gerçekler, acıtan düşler ne ararsanız mevcut. 1984'ü okuduktan sonra kitabın bir de filme çekilmiş halini görmek isteyenlere şiddetle tavsiye edilesi bir filmdir.
İstediğin,aradığın herşeyi bulmuşken o herşeyi nasıL hiçbir şey yaparsın;hala sindiremiyorum doğrusu;içime oturdu!.. O kadar hayaL dünyasına gömersen kendini gerçekleşen hayalin bile kurtaramaz seni!.. Hayalin seni yaşatan,senin için anlamlı olan yegane şeyken senin o hayali yaşatamaman,hayat verememen!.. Ah Sam ah!..
Kesin vizyona girdiğinde yayımlanacak yorum denilecek o yüzden çok uğraşmayayım filmin çok eski olmasına rağmen hala izlenebilir olduğunu söyleyeyim yeter.