Brazil
3,8

banadolu
banadolu

3 Nisan 2005 tarihinde eklendi
cnbc-e de yayınlanacağını duyunca üzülmüştüm ama filmi sinemada izleyince doğru bi karar verdiğimi anladım.brazil gerçekten güçlü bi hikayeye sahip-ne de olsa 1984 izleri war-ve inanılmaz bir görsellik hakim ne war ki tek kusuru birçok aksiyon sahnesi içermesine arğmen bi türlü istediim tempoya ulaşamaması,bazı sahnelerin fazla uzatılması.yine de görsel açıdan,hikaye açısından ve gerçekten komik esprileri ile ilgiyi hakediyor
er-u-han
er-u-han

7 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Sürrealist usta sinemacı Terry Gilliamın ve sinema tarihinin en başarılı ve en özgün filmlerinden birisi Brazil...Yönetmen filmi kesmek isteyen şirkete karşı gelip kendi piyasaya çıkarmıştı bence iyi de yaptı...Brazil muhteşem bir sinema deneyimi olmakla beraber Terry Gilliamın muazzam yükselişine de tanık oluyoruz...Bir Terry Gillim sevenseniz onun örnek aldığı Jan Svankmajerı da incelemeniz gerekir...
basakbilgi
basakbilgi

13 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Başarılı bulduğum bir kara ütopya filmi. Mizah, metaforlar, göndermeler, can yakan gerçekler, acıtan düşler ne ararsanız mevcut. 1984'ü okuduktan sonra kitabın bir de filme çekilmiş halini görmek isteyenlere şiddetle tavsiye edilesi bir filmdir.
Sebulba
Sebulba

31 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
bence çok harika bir film.yönetmen iyi iş çıkarmış..ilginç bir kurgusu ile izleyenleri doyuruyor...
-shadow-
-shadow-

19 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Çok güzel bi film..Kesinlikle izlemelisiniz..
trumaneo
trumaneo

23 Kasım 2006 tarihinde eklendi
İstediğin,aradığın herşeyi bulmuşken o herşeyi nasıL hiçbir şey yaparsın;hala sindiremiyorum doğrusu;içime oturdu!..
O kadar hayaL dünyasına gömersen kendini gerçekleşen hayalin bile kurtaramaz seni!..
Hayalin seni yaşatan,senin için anlamlı olan yegane şeyken senin o hayali yaşatamaman,hayat verememen!..
Ah Sam ah!..
timsah8342
timsah8342

11 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
kesinlikle muhteşem bir film herkesin arşivinde olması şart sadece muhteşem finali ile bile bir çok filmi gölgede bırakıyor
adovic
adovic

6 Haziran 2008 tarihinde eklendi
terry gilliamın en güzel filmi diyebilirim gelceğin karmaşıklığını çok güzel işlemiş başyapıtlar arasında desem abartmış olmam 10/9
Cinelikes Herşey Insanlar Için
Cinelikes Herşey Insanlar Için

15 Ekim 2020 tarihinde eklendi
Kesin vizyona girdiğinde yayımlanacak yorum denilecek  o yüzden çok uğraşmayayım filmin çok eski olmasına rağmen hala izlenebilir olduğunu söyleyeyim yeter. 