@scirak5Kardeşim,öncelikle Recep İvedik kendi kulvarında basit,çekim teknikleri çok kaliteli olmayan,senaryosu sığ bir filmdir.Tamam,beğenenler olabilir saygı duyarım ama insanın 'sinemadan anlamamasını' G.O.R.A ve A.R.O.G ile aynı paralellikte gören bu zihniyet, maalesef Türk sinemasında gerek ince esprileriyle,gerekse verdiği toplumsal ve sosyal mesajlarla(tabi anlayana!)kendisine ayrı ve özel bir yer edinen bu filmlere hakaret etmektedir..Keşke sinemadan anlayıp anlamamayı bu filmlerle bağdaştırmasaydın ama ben de bu zihniyeti anlamıyorum..Neyse varalım biz anlamayalım sinemadan..Belki bir gün anlarız..Belki Türk sineması biz anlayınca yükselir..
klasik belden aşağı iwedik esprileri...komedi kısmını eleştirmek istiyorum;ilki daha komik gelmişti,enazından gülünecek bikaç yer bulabilmiştik,bunda onuda bulamadım,zorlama olduğu her halinden belli...keşke filmin kendisini kısa tutup kamera arkası çekimlere uzun uzadıya yer werilseydi,asıl komedi orda yaşanmış.wasat demekle yetiniyorum...
Filmden herhangi bir beklentisi olmadan sadece eğlenmek için gidenlere alternatif güzel bir skeç parodisi. Sinema diliyle değerlendirilmeyecek kadar kötü bir yapım ayrıca.
gördüğüm kadarıyla gülmeyi sinemayla bir tutanlar var..'çok güldüm çok güzel bir film'...bu ne sacma bi yorum ya..bi bakın bakalım sinema eleştirmenlerine hangi film için böyle yorum yapıyolar..komik olmayın..tamam recep ivedik komik olabilir,güleriz,eğleniriz..bunlar olmicak demiyoruz,komik değil demiyoruz..ama bir sinema değeri yok,bir mesajı,anlatmak istediği bir olgu yok..bir yerde birileriyle ortak bir yanı yok..film kalitesi yok..sadece espri üzerine kurulu bir film olmaz..bu olsa olsa skeçleri toplayıp sinemada göstermektr..skeçlerin bile bir mesajı olur..adam sırf para kazanmak için bu işi sinemaya aktarıyo..biz de güzel film diyoruz..sadece güldük demek yeterli bence ileri gitmeyin..gerçek yönetmenlere,oyunculara ve samimi kişilere,bu mesleği bir ideal edinmiş insanlara ayıp etmeyin...izlenme oranının yüksek olması da her kesime hitap ettiğinin göstergesi..yani çok basit ve sade dili var..sokak ağzı..yani arogdaki gibi ince mesajlar yok..ufak ayrıntılar yok..herşey belli ortada..1.sınıftaki çocukta aynı şeyi alıyo,40 yaşındaki adamda..bu kadar basit olmamalı..
recep ivedik arog,gora hele hele hokkabazin yanina yaklasamaz bile.zaten perdede izledigimiz film degil sinema hic degil.olsa olsa birbirine baglanmis skecler toplulugu
Arkadaşlar yeni yeteneklere destek verelimde bazılarının yaptığı gibi Kemal Sunal gibi ustalarla kıyaslamayalım.Şahan daha yolun başında ve ileri yıllarda ne kadar yol katetmiş göreceğiz..
arkadaşımızın da dediği gibi önyargılardan arının ve öle gidin.Daha çok güleceğimi düşünerek gittim ama ne yazıkki beklediğimden az güldüm.ama o kdarı bile çok güzeL ;)
Filmlere yorum yazmak hiç adetim değildir lakin...Okuduğum bu filmin yorumlarında birşey çok fena canımı sıktı...Şahan Kemal Sunalın yerini alacakmış...(!)Bu nasıl bir kıyas!?Bu nasıl bir kıstas arkadaşlar ya...Ayıptır gerçekten, Rahmetlinin kemiklerini sızlatmayın.Herhalde Kemal Sunal gibi bir aktör/komedyene yapılacak en büyük hakaret Şahanın onun yerini alıyor demek olsa gerek.Kemal Sunalın en aykırı filminde bile ki Hanzoyı örnek verebiliriz; Recep İvedik karakterinde yapılan rezilliklerin onda birini bulamazsınız. Kemal Sunalın filmleri hala izlenmekteyken; bu adamın filmleri aynı kalıcılığı sağlayabilecek mi? Böyle bir ihtimal var mı? Kemal Sunal filmlerini severek izleyen biri olarak bu karşılaştırma ve yakıştırma canımı çok fena sıktı...Yazık gerçekten yazık...