Recep İvedik 2
2,7

Emre A.
Emre A.

13 Mart 2009 tarihinde eklendi
İlk filmde akıllarda oluşturduğu ' Aaa, güzel filmmiş be.' düşüncesini, acele ile yapılmış bol iğrençlik dolu bu filmle yerle bir etmiştir Gökbakar. Kesinlikle 16 yaş altı herşeye gülen çocuklar için yapılmış, yozlaştırıcı ve kültür düşmanı bir film. Şiddetle izlememenizi tavsiye ediyorum.İlk filme gidenlerden duyduğunuz 'küfür yok, espirili, ailecek izlenebilir' sözleri ikinci film için geçerli değil...
ndr-trn
ndr-trn

2 Aralık 2008 tarihinde eklendi
bence eğlenceli bir film olack gibi ilkini beğendim
bysezer6
bysezer6

11 Eylül 2009 tarihinde eklendi
Filme ciddilikle bakmazsanız çok gülersiniz. Çokda güzel bir filmdi ... Her izlediğiniz filmden size ders vermesini bekleyemezsiniz bu tür filmler sadece eğlenmek için...
mehmetpicak
mehmetpicak

23 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
kim ne derse desin türkiyenin en çok izlenen filmi
İsmail07
İsmail07

10 Haziran 2011 tarihinde eklendi
güldüren bir film olmuş ...
hurisevgi
hurisevgi

22 Aralık 2009 tarihinde eklendi
çok güldüm, istediğim de buydu zaten. boşa eleştirmeyin çünkü hayatın gerçeği bu insan ve benzerleri
gxray194
gxray194

15 Şubat 2009 tarihinde eklendi
buraya senelerden beridir üyeyim bir kerede yazı yazmadım ama bu sefer dayanamadım. bu filmin ilki yapılırken bir karakter yaratılmaya çalışıldı. Ve başarılıda olduğunu artık söyleyebiliriz. Bu filmi eleştirenlerin asıl anlaması gereken bu filmlerle ne yapılmaya çalışılması. Şahan, Mr. Bean tarzı bir karakter yarattı. İlk defa Türkiyede çok büyük kitleleri sinemaya çekebilen tek bir karakter oldu. Avrupada ve Amerikada bile bunu başarabilmiş sadece Mr. Bean vardır diyebiliriz.(Seri filmler olarak ele alırsak). Büyük ihtimallede devamıda gelecektir recep ivedikin seyirci çekebildiği sürece. Önce neyin amaçlandığına bakılması gerekir. Onun için sadece tek kişi üzerine kurulu, sinematografik bi yanı yok eleştirileri komik oluyor. Mr. Bean yada yabancı yapım benzeri filmlerde sanatsal yönden yada espri yönünden filmler çok ileride? Tabiki değil bir ingiliz Mr. Bean e güler. Türk ise Recepe. Bu büyüdüğün yerle yaşadığın kültürle ilgilidir. Kimsenin seviyesiyle bilgisiyle kültür düzeyiyle ölçülemez. Aslında çok basit bir örnek verirsek cem yılmaza çoğu anne baba gülmez neden çünkü onun yaptığı espri tarzını bilmiyorlar onunla büyümediler. Şimdi sırf bu yüzden kültürsüzmü oldular. yada biz gırgır okuduğumuzda o kadarda iyi değilmiş dediğimizde bizmi çok kültürlü oluyoruz. Mizah ve espri sürekli değişen bir yapıdır. Bunu unutmamak lazım. Zaman geçtikçe toplumlar değişir, güldükleride değişir ve ozaman Recep komik olmamaya başlar. Birde yakıştıramadığım ticari kaygı kelimesinin çok kullanılması. Şahan bu karakteri 5 sene önce yaptı. ozamandamı ticari kaygı gütmüştü. Ticari kaygı dediğiniz şey dershane kampta tarzı filmlerdir bunları ayırın birbirinden artık. Yada adamın kazandığı paralara kıl oluyorsunuzdur. Abi ozaman seni tutanmı var çık sende yap. buyur yarın çık sahneye. bu kadar sığ sevviyesiz esprilerle güldür bakalım insanları. Bunları izleyenlerde biliyor bu esprilerin zeka abidesi olmadığını ancak işte şahanın başarısı burda başlıyor. Bu esprilerle güldürebiliyor insanları. Demekki karakteri iyi yansıtıyor buda başarılı olduğunu kanıtlar. Burda şahanın savunuculuğunu yapıyorum gibi gözükmesin. Kızdığım şey; çok bilgiliyim, sanat için geberiyorum o kadar sanat aşığıyım ki seviyesiz bişey olunca izleyemiyorum katlanamıyorum diyen insanların bu seviyesizliği kime göre neye göre değerlendirdikleri. Bu kadar sanat aşığıysa neden bu sanatı sinemalarda arıyorsunuz. Sanatın yuvası tiyatrolardır. burası sinema, sanatın önplanda konuşulacağı yer bu platform değil. Bir tanenizde acaba bir tiyatro formuna oyun ile alakalı bir yorum girmişmidir onu merak ediyorum. Çok dolmuşum bu kör cahil olupta kendini bir şey biliyormuş gösterenlere. popüler olanın karşında durup prim yapıcağını zanneder ama popülerin allahı olan lost gibi dizileride izler. Bari duruşun tutarlı olsun. Elbetteki bu filmi beğenmeyen olucak. benim sözüm sırf bir filme dayanarak insanlara dil uzatabileceğini sanan kendini üstün gören yaratıklara. Artık herkes birbirne saygı duymasını öğrensin şahanın filminde dediği gibi adam olun lan!
Sevgi Erol
Sevgi Erol

29 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
film demeye bin şahit lazim kabalığın bini bin para yılmaz erdoğan mahsun kırmızıgül gibi kişiler ne güzel film yapıyorlar insanları kırmadan bel altına vurmadan kültür sevyemizi düşürmeden.olayları anlatıyorlar gerçekleri bize anlatıyorlar.yılmaz erdoğan kökeninden dolayı hassas bir adam olduğundan sebeple r.i saçması bir film yapmıyacağını düşünüyorum şahan a verirsin kamerayı kültürümüzü yerle bir eder yılmaza verirsin kamera insanı rencide etmeden konusu olan film yapar konusu olan bir filmleri kimin yapıcanı merak ediyorum yazık küçük çoçukların ağızından r.i espirileri düşmüyor biri bizi amerikalaştirmak istiyor.
kalava1453
kalava1453

25 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
İMDB bu filmi herhalde gözden kaçırmış olmalı ki niye hala yapılan en kötü 100 film arasında değil? ayrıca ben akademi yerinde olsam bütün dallarda oscardan önce verilen altın ahududu ödüllerinde en kötüler listesinde bütün ödülleri bu filme verirdim,tüm dünyada yapılabilecek en kötü film örneği,ama ben yine de umutluyum Türk sineması içim halkımız bilnçlendikçe Nuri Bilge Ceylannlar,Çağan Irmaklar,Reha Erdemlerin sineması Türkiye de hem daha çok izlenenecek hem de yine bütün ödülleri toplamya devam edeceektir,recep ivedik gibi filmler yaplsa bile hiç destek verilmemeli yoksa böyle filmleri en fazle izleyerek tüm dünyanın maskarası oluyoruz bunların sinema anlayışı bu mu diye? konuşuyor bütün dünya alaya alarak
AykutKarabacak
AykutKarabacak

16 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Malesef çok komik değildi. Yanısıra filmde çok büyük bir kadro zaafiyeti var; Şahan Bökbakar haricinde tanınmış oyuncu hiç yok. Bu filme amatör bir hava vermiş ve hiç yakışmamış. Bana göre vasat bir filmdi. 10 üzerinden 3 verebilirim ancak.
fatih-077
fatih-077

9 Aralık 2009 tarihinde eklendi
bu film tamamen zaman kaybi ve kesinlikle komik degil. kim nicin gülüyor ki buna.. komik film beklentisini kesinlikle karsilamiyor.. hatta aleni hakaret.
handanunal
handanunal

28 Şubat 2009 tarihinde eklendi
1/10
revix-2
revix-2

25 Mart 2009 tarihinde eklendi
ilzerken yıkıldım yahu kim nederse desin izlenmeli keyfine baksen :))))
darla78
darla78

15 Mart 2009 tarihinde eklendi
kesinlikle kötülemek amacı ile falan yazmıyorum..ama olmamış yaa..yani bence birinci filmdeki recep ivedik karakteri nasılsa ne yapsa gülünüyor diye inanılmaz abartılmış bazı sahnelerde hareketleri.mesela ivedik bir de otel müdürü, sibel,sibelin annesi ve daha birçok karakter recepte garip birşeyler olduğunun :)farkındaydı. garipsiyorlardı yani..ikinci filmde adam ne yapsa bir iki mimikle şaşırılıyor sonra recep ivedik gayet sıradan insan muamelesi görüyor..kısacası filmin amacı direk komik sahneler çıkarmaksa evet birşeyler yakalanmış ama beğenmedim çok abartı geldi..recep ivedik hayranı değilim ama bir daha iyidi.
tosunmuharrem
tosunmuharrem

19 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Filmin yaş sınırı 13 değil arkadaşlar 7+ 13A yani 7 yaşından büyükler aileleriyle beraber izleyebiliyorlar insanları yanlış bilgilendirmeyelim. Onun dışında ben ilkinden daha çok beğendim. İğrenç olduğuna dair yorumlar için Recep İvedik gibi bir karakterden ne bekliyorlar bir istanbul beyfendisi mi? Giden gider istemeyen gitmez ama açık ara rekoru kırdı ve bu gişe başarısı sürdükçe ne yapımcı ne de şahan bu seriyi sonlandırmaz.