Issız Adam

1.165 Kullanıcı yorumları

obsession-love
obsession-love

29 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Böyle bi filmi nasıl beğeniyorsunuz anlamıyorum bence Çağan Irmağa yakışmamış bi film diyaloglar çok sıradan ve oyunculuklar çok basit kaçmış bu filmi beğenen arkadaşlara bi film önermek istiyorum onu seyretsinler bakalım bu filmi beğenecekler mi...Önereceğim filmin ismi My Sassy Girl (benim hırcın sevgilim) ama bu filmin 2001 yapımı olan kore versiyonunu seyretmenizi öneriyorum 2008deki abd yapımı berbat onu seyretmeyin şimdiden iii seyirler...
serkan-kona
serkan-kona

29 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Arkadaşlar. Bende filmi büyük bir merak içerisinde izledim. Doğrusu bir çok yorumcuya göre Türkiyede son kırk yıl içinde çekilmiş en iyi türk filmi denilen ıssız adamı beğenmedim. Filmden beklentilerim çok yüksek olmasına karşın, filmin çok argolu ve cinsel konulara çok yer verilmesini yadırgadım. Aşk daha güzel anlatılabilmeliydi. Yönetmen Çağan Irmak olunca beklentimizde yükseliyor fakat bu film olmamış. Sonuçta tavsiye edilecek veya seyredilecek bir film değil.
nurdanturhan
nurdanturhan

29 Ocak 2009 tarihinde eklendi
gerçekten senaryo falan herşeyiyle muhteşem bir film. herkesin izlemesini tavsiye ederim. tam bir aşk filmii kesin izleyiiin oyuncular muhteşem herşey çok güzelll
monopoly
monopoly

29 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Bu anları hayatında barındıranlara daha çok hitap eden bir filim.Zamane aşkları bu seyirde pek nüksetmiyor.İzlenmeye değermi, yanıtım evet.Kimbilir belki de ben eski zamanda kendime yer buluyorumdur .
feyzimail
feyzimail

29 Ocak 2009 tarihinde eklendi
hemen yazılmış film de küfür var
bunu yazan arkadaslar derde yaşıyor merak ediyorum küfür her yerde var
bu ülkede yaşayıpta küfür duymadan kaç gün geçirdiniz
Plagueis
Plagueis

29 Ocak 2009 tarihinde eklendi
çağan ırmak tüm filmlerini izlediğim tek türk yönetmendir. bu filminede tereddüt etmeden hiçbir beklentim olmadan gittim ve yine beni yanıltmadı. senaryo bize farklı şeyler söylemiyor aslında daha önce birçok kez sinemada işlenmiş bir aşk hikayesi ama çağan ırmak bunu yine o kendine has sinema diliyle ve müziklerle öyle güzel yoğurmuşki ortaya harika bir sanat eseri çıkmış. filmdeki ıssız adam gerçekten çok ilginç bir karakter burda karakter yaratmadaki başarısınıda görüyoruz yönetmenin. cemal hünal ıssız adamı adeta yaşayarak oynamış. adını bile duymadığım bu oyuncu beni yeteneğiyle büyüledi oldukça zor sahnelerdeki doğallığı ve melis birkanla uyumu harikaydı.özellikle finaldeki yüz ifadesi oyunculuk dersi niteliğindeydi ilk filminde böyle bir oyunculuk gerçekten büyük başarı. melis birkanın birkaç yerde konuşması ve vurguları tuhaf gelsede oda gayet başarılı bir oyunculuk göstermiş. filmin ikinci yarısında devreye giren anne ise filmin gidişatını değiştiren çok önemli bir unsur olarak gayet iyi kullanılmış. finaldeki dış sesler ise filmin bence en iyi anlarıydı. ayrıca çağan ırmakın her filmine hoş bir dozda serpiştirdiği komik anları bu filmde de bol bol görüyoruz ve filmin dramatik yanını hiçbir şekilde baltalamıyor. netice olarak türk sinemasında sık sık gelmeyen yapımlardan biri. iyi yazılmış, iyi yönetilmiş ve iyi oynanmış bir film. seyirciye hissettirmeyi amaçladığı duyguları sonuna kadar hissettirmeyi başarıyor. babam ve oğlum duygusal açıdan daha iyi olsada sinemasal anlamda bu film çağan ırmakın en iyi filmidir bence 7/10
baltazar11
baltazar11

28 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Tam bir zaman kaybı?.?Sığ Adam-Kadın pardon Issız Adam-Kadın;?Sığ Adam Tahlil(filmden alıntı): Hayatında hiç aşkı tatmamış sığ adam ki aşk sadece insanlar arasında olmaz. Yaptığınız işe, dinlediğiniz müziğe, yemeğe, hayata karşı aşkınız olmalı ki insani aşkınızın hangi boyutta olduğunu ve aşkı yaşadığınızda üzüntülerinizin nedenini, sevinçlerinizi daha iyi tahlil edebilesiniz. Bu adam yani sığ olan hayatta hiçbir şey tatmamış sıradan düpedüz bir adam. Önüne gelenle yatıp kalkan, içinde kendi deyimiyle mikrop barındıran, hayatta aşık olmayı isteyen ama daha yaptığı işe bile aşık olmayı becerememiş(mükemmel yaptığı lanse ediliyor film boyunca), annesini sevememiş, insanları oldukları gibi değerlendirmeyi bilmeyen, sonra aşık olduğunu zannettiğinde kıza felsefe yapan düpedüz bir adam.Sığ Kadın Tahlil : Hayatında çok tokat yediği belli, sağda solda birileriyle beraber olduğu belli, ki film için ıssız adam başlığına kadın kelimesinin de eklenmesi lazım, çok kısa sürede aşık olduğunu zannedecek kadar da safiyane gösterilen ancak hiç de adam kadar saf olmayan bir kadın. Oyunculuklar: Oyuncu seçimi için herhangi bir şey söylemiyorum ancak duygulu bir film çekecekseniz duygulu insanlar bulmanız gerekir. Oynayanların profesyonel olması gerekmez. Hayatın içinden kopan gelen aşkı âşık olmayı becerebilen insanlar canlandırmalıydı.Film: Aşık olmayı bilmeyen hem kadın hem de erkek var filmde. Hayatlarında doğru düzgün bir aşama kaydedemeyen(duygusal anlamda) insanların aşkı ne derece dalgalanma yaratabilir ki basitlikten öte. Bana bir adam gösterebilirsin ?Sığ Adam? gibi ancak bana bir kadın gösteremezsiniz ?Sığ Kadın? gibi. Neden mi? İlk önce kızlar, kadınlar şu soruya cevap versinler; ?Hayatınızda eksikleri olan erkeklerden neden çok çabuk sıkılıyorsunuz(aşık olduğunuz halde)? Ben cevabını vereyim ?aşık da olsa bir kadın güçlü, duygularını, aşkını bilen erkeklerden hoşlanır ve onlarla hayatını devam ettirir.? Evet film de kadın birisiyle evlenmiş yıllar sonra tekrar ?Sığ Adamla? karşılaşıyor ama zaten aşk namına kendisine bir şey katamamış bu adama neden bu derece bağlı. Bana hayatta böyle bir kadın gösteremezsiniz. Var olduğunu iddia eden kadınlar veya erkekler varsa 30'lu yaşlarını aştıktan sonra(ki filmdeki insanlar olgunluk düzeyinde bir şeyleri eskitmiş bitirmiş yıpratmış insanlar) bunun sorusunu kendilerine tekrar sorsunlar ve cevaplasınlar. Bu filmde, 18 yaşında yaşadığınız saf aşkı, aşkı bilmeyen insanlarla anlatmaya çabalamış saçma sapan bir film. Filmde kopma noktası bir bardağın kırılıp içinden çıkan bir toka. Hayatınızdaki aşkınız bu kadar küçük şeylerde saklıysa(ki çok küçük şeyler çok önemlidir ancak) ve siz onu göremeyecek kadar aşktan bihaberseniz bence yaşamayın. Aşk zaman zaman küçük şeylerle ortaya çıkar ve siz bunu her şey bittikten, tükendikten sonra anlıyorsanız o aşk zaten eksik demektir. Aşk, bir kitabı size bulup armağan eden SIÐ adamın sofrasında gurmeliğini konuşturup o anda anlamsız bir birlikteliğin meydana gelerek size aptallık yaptıran ve sizin ne kadar ?Kama Sutra? vari deneyimlerinizin ortaya bir anda çıkıverdiği duygu seli değildir. Aşk Leyla ile Mecnunun, Aslı ile Kerem'in yaşadığı kadar safiyane ve ulaşılmazdır. Aşk zaman zaman tamamlanmayı bekleyen bir başlangıç, zaman zaman o tamamlanmanın bir sonucudur. Kusursuzluğun başlangıcıdır. Kimisi bunu tamamlar kimisi ayrılır ama ayrıldıktan sonra bile yıpratılmaması gereken bir oldugur.Filmin ismi yüzünden ?Issız Adam? filmin erkek rolüne çok baskı kurulmuş. Bu yüzden hatalar o role atfedilmiş aslında ?Sığlık? ve ?Issızlık? kadın karakterde de fazlasıyla mevcut. Bu adamların aşkı ancak aşktan uzak, anlatımda sıkıcı, yapay, saçma sapan bir filme konu olur.
ferahkatkat
ferahkatkat

28 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Öncelikle şunu söylemek istiyorum film öyle ahım şahım abartılacak gbi bir film değildi.Yapım o kadar da kaliteli değildi ama filmin geneline bakacak olursa güzel ve izlenebilir bir film olduğunu düşünüyorum.zaman kaybı değildir ama o kadarda kötü değil.6/10
huseyinkaya1986
huseyinkaya1986

28 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Oyunculuklar zaman zaman çok üst seviyeye çıkıyor. Müziklere zaten diyecek bişe yok. Hikayeye gelince böle bir duyguyu yaşamayan beğenemez çünkü içinde tetiklecek bir duygu yok.
mettt
mettt

28 Ocak 2009 tarihinde eklendi
bu kadar iyi olacağını düşünmüyordum..çoğu insanın kendinden birşeyler bulabileceği, konunun basit olduğu düşünülsede anlatım gayet iyi olduğu bir film..ama müstehcen sahnelerin abartıldığı konusuna katılıyorum, bu kadarına gerek yoktu..alper karakteri de farklıydı ve güzeldi..ayrıca yönetmenler bana göre kıyaslanmamalı hepsinin ayrı bir tarzı ve tadı var, çağan ırmağın anlatımı benim çok hoşuma gidiyor sade,temiz ve doğal.. sağlam bir kurgu arıyorsanız ulak filmini tavsiye ederim ;)10/8
k-aykin-09
k-aykin-09

28 Ocak 2009 tarihinde eklendi
HoLLywood vari fiLmLere aLışkın ey haLkım! PohpohLanan o Amerikan fiLmLerinin hangisinde kendinizden bir şeyLer buLabiLiyorsunuz? Sinema, sanatın bir daLıdır. Sanat, ya sanat için yapıLır ya da insan. O haLde, hangi Amerikan fiLminde bu kadar sanatsaL imgeyi bir arada gördünüz? İster insan için ister sanat için. Yiğidi öLdür hakkını ver demişLer. Lütfen! Emeğe saygı! ÜsteLik bu kadar çok emek veriLmiş bir proje için; bu fiLm vizyona girmeden önce AyLa Dikmeni hatırLayananız var mıydı? TeşekkürLer.
ozcanaydin012
ozcanaydin012

28 Ocak 2009 tarihinde eklendi
süper bi film kimse bişey diyemez yok cinsellik var falan diyen insanlar kendi günlük hayatında yaptığı laflar belkide yaptığı nesnel davranışlarını düşünsün.. çağan ırmak muhteşem bir insan oyuncularda ustalıkla sergilemişler oyunu.. tebrik eder herkese tavsiye ederim ama herkese..
selimgenc89
selimgenc89

28 Ocak 2009 tarihinde eklendi
1 puan verirken bile keşke 0 olsada 0 verebilseyim dicek kadar kötü bir film.
only-music
only-music

28 Ocak 2009 tarihinde eklendi
filmin abartıldığı kadar iyi olmadığını söyleyeyim. izlemek için sinemaya giderseniz çok büyük umutlarla karşınıza bir sanat eserinin çıkmasını beklemeyin. son derece basit anlatılan ve saçma bi senaryo.

film içinde şunları söylemek gerekir. diyologlar çok basit ve sıradan, oyuncular rollerinin tam hakkını verememişler.sahneler çok çabuk bir şekilde geçiyor. ve en büyük bişey adamın ıssızlığı değil, filmde adamın sexkolik olduğu apaçık ortada. yazılacak çok şey var fakat ..... 3/10 verdim
advaita
advaita

27 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Ben bu kadar olumsuz yorumları anlayamıyorum. Bu kadar mı farklı olur zevkler diyorum kendi kendime. Bu kötü yorumlara rağmen bu filmi Babam ve Oğlum filminin yönetmeninden olduğu için seyretmek bir farzdı benim için.Eline sağlık Çağan usta, Babam ve Oğlumdan sonra yine sıradışı, şiir gibi bir film daha yapmışsın. Müzikler bu şiire çok güzel eşlik etmişler.Fakat filmin sonu alışılmışlardan çok farklı olduğu için, seyirciyi, özellikle Türk seyircisini çok zorluyor. Ben de filmin sonunda sanki şok oldum. Hayatımızın gerçekleriyle düşünüldüğünde, hikayedeki bu gelişmeye ve böyle bir sona inanmak, kabul etmek çok zor geliyor. Ama zor da olsa, sembolik olarak anlamaya razı olunca, insanın iç dünyasını yansıtmaya çalışan, holywood tarzında sembolik bir romantik fantezi hikaye olarak kendisini kabul ettiriyor. Karakter çizimleri çok güzel. Ve söylediğim gibi, şiirsel anlatımı çok güzel.