Film konusu itibari ile 3. sinif bir amerikan filmi.Filmi kurtaran filmin muzikleri ve Melis Birkannin cok basarili performansi.Filmin final sahnesinde Cagan Irmak toparlayip gene damardan duygusallikla piyasaya oynamis.Finalden cikaralilacak guzel sonuclarda var tabi gecmisinizde buna yakin hikayeniz var ise yada su anda birlikte oldugunuz insana yeteri kadar deger vermiyorsaniz film size gelecegi gosterdiginden tekrar dusunmeye itiyor,bu filmin bana gore en fazla puan alan bolumu.Film ekibinin emegine saygilar.....izo
Şu film Türkiyemizin sınırları içerisinde Çağan Irmak tarafından değil de,ne bileyim Fransa da Jean-Pierre Jeunet,Phillippe Lioret tarafından filan çekilse yorumlar şöyle olurdu : "İşte izlediğinizde içinizi ısıtan, karakterlerin üzerine yoğunlaşan ama sizi asla sıkmayan , ve sonuyla da sizi hüznün en derin yerlerine götüren güzel bir Bağımsız Avrupa Sineması lezzeti" Tabi müziklerin hepsi fransızca olurdu,biri değil,bikaç tane de içinde ingilizce şarkı da olurdu,yine güzel bir film olurdu.Yanlış anlaşılmasın Avrupa sinemasından haz etmeyen biri değilim, çok hoşuma gider farklı farklı filmlerini izlemeyi,haz da alırım..Benim hoşuma gitmeyen aynı şeyin bizim ülkemizde olduğunda inanılmaz sert ve acımasız eleştirelere maruz kalması.eleştiri tabiiki olacaktır ,olmalıda,ancak bunu aşağılık kompleksiyle yapmamak en doğrusu diye düşünüyorum.Sanırım kendi içimizden gelen başarılı insanları,başarılı eserleri içimize sindiremiyoruz..
kesinlikle abartıldığı kadar değer haketmeyen,ülkemizde gişe adına yapılmış filmler arasında yerini almış bir film olarak görüyorum bu film,,ülkemiz insanı ajitasyona fazlasıyla alıştığı için bu tür filmleri benimsemekte ve kolaylıkla 3-4 kere izleyip para vermektedir,bilinçli sinema izleyeniyse kanımca bu filmi 2. kere izlemez.bir sinema öğrencisi olduğum bölümümde bile sınıf arkadaşlarımın bu filme bayıldıklarını içler acısı bir şekilde gördüm,meğer alınan bunca eğitim hikayeden de öteymiş.Hele ben hayatımda böyle bir film görmedim,müthiş bir film,çok duygusal v.s gibi ifadeler kullanan sinema izleyicilerine gülüp geçesim geliyor,nedeni açık : kesinlikle çok çok basit bir film,senaryosu kolay ve akıcı,kurgusu keza öyle,film ne anlatıyor derseniz aşk ama ne aşkı o da belli diil.Bu ülkenin sinemasının miladını değiştiren büyük usta Metin Erksan,bu tür filmlerin babasıdır,acaba içi sızlamıyor mu bu yapımlara o kadar para dökülmesine.Bu ülkenin sineması,sayısal olarak bir yol alsa da biçim ve içeriksel açıdan yerinde saymakla kalmıyor aksine geri gidiyor.Kapitalist düzenin yarattığı tüketici toplum,sadece filmleri tüketmekle kalıyor,önüne ne konursa yiyor,ve parasını ödeyip dışarı çıkıyor.10/6 Bu puan filmde emek veren set ekibi için.yoksa daha da düşük alması gerekirdi.
Bomboş bir film zaman kaybı. Filmin sonuna kadar bişey olucak diye bekle bekle hiçbişey olmasın çok sıkıcıydı. Bu mu yani salya sümük ağlatan aşk filmi. Kaçmak en kolay olandı zaten o yapılmış. bence devam etmeli ve bişeyler olmalıydı imkansızlık işlenmeliydi. Ne yani baktın ciddiyete gelemiyosun bırak gitsin . Bu mu yani aşk filmi? bunu beğenen arkadaşların kaç tane film izlediklerini merak ediyorum doğrusu ! Sonunda daya bi müzik konuş üstüne romantik oldu sana aşk filmi :) Hiç bişey yok başka ne bi olay ne bi entrika, duygu, heyecan, aşk yok yok yok
Bayan oyuncu da tüm film boyunca ilkokul müsameresindeki çocuklar gibi şiir okudu durdu allahtan adam oyunculuğu biraz kurtarmış
Bu puanı kim niye verdi onu da anlamadım ! komik 10/1
Film senaryosu itibariyle, sıradışı sayılır. Bence güzel... Ancak, sadece bir kez izlenebilir. Tekrarını izlemek oldukça sıkar. Bu itibarla, sadece bir kez görülüp, izlenip, hafızada kaldığı kadarıyla yetinilecek, ve sadece vakit geçirilecek bir film. Yani sıradışı bir film, bir kez izlendikten sonra, tükenen ve tamamen sıradanlığa bürünen bir hal alıyor. Oyuncuların performansı gayet de iyi...
film gercekten harika hele sonu yemın ederım kalbım sıkıştı bır aşk bukadar güzel anlatılır bu fılmın konusu cınsellık dıyen arkadaslarıma katılmıyorum bence bakış acılarını deıstırsınler 10/10
babam ve oğlum ile karşılaştırılamayacak bir performans. ayrıca romantizmi filmdeki karakteri ile sapık bir insanla işlemektense, gerçek romantizmi, aşkı, sevgiyi yaşayabilecek bir saf karakteri canlandırsalar çok daha etkili olurdu. filmdeki karakter o kadar çirkin bir hayat sürüyor ki filmin sonuna kadar romantizmi aradım durdum. safaşk ve saf sevgiyi işlesek çok daha etkili olurdu. bunlar daha tanışalı bir ay olmuşlar kaç kere yatıp kalktıklarının haddi hesabı yok. işte bu ayrıntılar romantizmi tamamen siler. cinsellik arzusunun ve şehvet duygularının olduğu yerde romantizmi ne kadar kabul ettirebilirsiniz ki. yok bu aşk filmi değil. dram. aşk filmi olarak 10 üzeri 0 . dram olarak 10 üzeri 4.
gerek sinema tekniği gerekse sinema sanatı açısından bomboş bir film. senaryo ve oyunculuklar resmen basitliklerle dolu. sadece gişe amaçlı yapılmış,ülkemin bilinçli! sinema seyircisinin ağzına layık bir film. beğenen izleyiciler lütfen klasiklere geçmiş filmleri izlesinler ve sonra da bu filmi tekrar izlesinler. dizi film çeker gibi film çekiyor çağan ırmak. görüntü,ışık ve kamera kullanımı berbat. lütfen biraz filmi izlerken sinema tekniğini de izleyin. puan vermeye değmeyecek bir film..
Bu filmi izledikten sonra bu kadar tutması beni çok şaşırttı .Film cinsellikten öteye gidememiş gerçektende kötüydü, aşk bu diildir bu kadar basit diil. Farklı bi yaklaşım beklerdim filmden en azından sonuçtan ama beklediğimi bulamadım.