Issız Adam

1.165 Kullanıcı yorumları

zafer-calayoglu
zafer-calayoglu

14 Şubat 2009 tarihinde eklendi
film bence final sahnesiyle hatırlandığı için genel olarak beğeni toplamıştır. filmin geneli durağan ve bayan oyuncu bence yetersiz kalıyor duygularını aktarmakta sadece final sahnesinin olmuşluğu nedeniyle filme 10/7
kalpsiz
kalpsiz

13 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Filmde cinsellik dışında herşey iyi işlenmiş, cinsellik konusunda başarısız buluyorum. Filmin başları iyi olmasa da sonradan sarıyor ve iyi bir romantik drama dönüşüyor. Konuşmalar replikler gerçekten orijinal ve yerli yerindeydi. Finali de ancak bu kadar iyi olabilirdi diye düşünüyorum. Herkese tavsiye ederim. Romantik Dram konusunda iyi bir Yerli film.
iskocya
iskocya

6 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Çağan Irmak "Babam ve Oğlum" gibi bence Türk sinemasının son zamanlarındaki en iyi filmini yaptığı için doğal olarak bir çok kişi yeni filmleri büyük beklentiler içine girdi.Ama Çağan Irmak ismini çok büyüttük,bu kadar çok büyütünce de tam beklentinizi alamıyorsunuz tabi.

Issız adam konunun amacı ve anlatımı açısından aslında çok eleştiriyi haketmiyor.Ama filmde cinselliğin uzun tutulması ve bastırılarak verilmesi, filmi sanki onun için çekilmiş havasına bürümüş.Film müzikleri ve sonu itiaberiyle çok başarısız sayılmaz.Vasatın biraz üstünde genel olarak.Ben çok sıkılmadım seyrederken.Ne abartılacak kadar güzel ne de yerin dibine sokulacak kadar başarısız bir yapım olmuş...
erentos
erentos

6 Şubat 2009 tarihinde eklendi
çok mükemmel bir film değildi bence. hele ki çağan ırmakın tarzının kesinlikle dışında. ama her şeye rağmen, film finaliyle vuruyor insanı. izlenebilir bence...
freeop
freeop

6 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Güzel film fakat nedense çok çok abartılıyor.
ecekal
ecekal

2 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Bu filmi göklere çıkaranlara şaşırmamak elde değil. Basit bir film.
monopoly
monopoly

29 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Bu anları hayatında barındıranlara daha çok hitap eden bir filim.Zamane aşkları bu seyirde pek nüksetmiyor.İzlenmeye değermi, yanıtım evet.Kimbilir belki de ben eski zamanda kendime yer buluyorumdur .
Plagueis
Plagueis

29 Ocak 2009 tarihinde eklendi
çağan ırmak tüm filmlerini izlediğim tek türk yönetmendir. bu filminede tereddüt etmeden hiçbir beklentim olmadan gittim ve yine beni yanıltmadı. senaryo bize farklı şeyler söylemiyor aslında daha önce birçok kez sinemada işlenmiş bir aşk hikayesi ama çağan ırmak bunu yine o kendine has sinema diliyle ve müziklerle öyle güzel yoğurmuşki ortaya harika bir sanat eseri çıkmış. filmdeki ıssız adam gerçekten çok ilginç bir karakter burda karakter yaratmadaki başarısınıda görüyoruz yönetmenin. cemal hünal ıssız adamı adeta yaşayarak oynamış. adını bile duymadığım bu oyuncu beni yeteneğiyle büyüledi oldukça zor sahnelerdeki doğallığı ve melis birkanla uyumu harikaydı.özellikle finaldeki yüz ifadesi oyunculuk dersi niteliğindeydi ilk filminde böyle bir oyunculuk gerçekten büyük başarı. melis birkanın birkaç yerde konuşması ve vurguları tuhaf gelsede oda gayet başarılı bir oyunculuk göstermiş. filmin ikinci yarısında devreye giren anne ise filmin gidişatını değiştiren çok önemli bir unsur olarak gayet iyi kullanılmış. finaldeki dış sesler ise filmin bence en iyi anlarıydı. ayrıca çağan ırmakın her filmine hoş bir dozda serpiştirdiği komik anları bu filmde de bol bol görüyoruz ve filmin dramatik yanını hiçbir şekilde baltalamıyor. netice olarak türk sinemasında sık sık gelmeyen yapımlardan biri. iyi yazılmış, iyi yönetilmiş ve iyi oynanmış bir film. seyirciye hissettirmeyi amaçladığı duyguları sonuna kadar hissettirmeyi başarıyor. babam ve oğlum duygusal açıdan daha iyi olsada sinemasal anlamda bu film çağan ırmakın en iyi filmidir bence 7/10
Serrcan
Serrcan

26 Ocak 2009 tarihinde eklendi
senaryo,yemekler,müzikler çok güzel...ama sanki bi yerlerde konunun işlenişi hafiften zayıf kalmış gibi ve alperin ıssızlığı kafalarda milyonlarca soru işareti bırakıyor (neden???????)bu yönden biraz daha açıklayıcı olunmalıydı bence...ama her ne olursa güzel vakit geçirdim...10/8
turkl82
turkl82

26 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Romantik, komik ve yakışıklı aşçı fikrinde esinlenme olmuş besbelli (bkz. spanglish)Ama güzel filmdi vesselam... Altında şunu bunu aramaya gerek yok... Her film bir yerden prim yapacak elbette... Totale baktığımızda etkilendik mi kardeşim? Evet... O zaman tamamdır...
keciboynuzu1985
keciboynuzu1985

25 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Filmde her şey,adamımızın ıssızlığı üzerinden anlatılmış yüzüstü bırakılan kızın çektiği acıyı gösteren yok.Issızda olsa gerçekten aşık bir insan sevdiği insanı yüzüstü bıraikıp gitmez.film bu gerçeği göz ardı etmiş.Ayrılığın nedenini ıssız adamımızın,kızımıza kendini layık görmemesine(kendini çok kirlenmiş görünmesine)bağlayıvermiş.Bu da bizim bu ayrılığa yeterince üzülmemizi engelliyor.
6OK
6OK

21 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Bence öyle üzerinde fırtınalar yaratılan, abartıldığı kadar bir gilm değil!Belki bazıları için film kahramanlarının başlarına gelenler birebir yaşamış olabilirler, o yüzden acı anılar canlanmış olabilir ama onun haricinde romantik film, ya da 10 numara film değil bence.
winniecik
winniecik

16 Ocak 2009 tarihinde eklendi
ayrı katagoride olsada karşılaştırma yapmak istiyorum'babam ve oğlum'her açıdan daha iyiydi.bunun kötü olduğuna anlamına gelmez ama abartıldığı kadar senaryodan,oyunculuktan etkilenmedik tabi müzikler ve çekim yerleri süperdi.tabi ellerine sağlık
n9ahm
n9ahm

13 Ocak 2009 tarihinde eklendi
güzel film ama medya çok abartmış film son 15-20 dakikadan başka bir yeri sarsıcı değil.. ama izlenebilir bi film 7/10..
Absence-2
Absence-2

13 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Mevzu bahis Çağan Irmak olduğunda beklentilerimi çok yüksek tuttuğumdan olsa gerek sinemadan hayal kırıklığıyla çıktım.Abartıldığı kadar etkileyici bir film değil.Etkileyicilik,ucuz numara olarak gördüğüm bir şekilde müzikle sağlanmaya çalışılmış. Melis Birkanın oyunculuğu tam bir rezalet.Her oyuncunun kendini gösterebileceğini,oyunculuğunu konuşturabileceğini düşüneceği ayrılık sahnesinde bu hatun(Alperin ayrılmak istediğini söylediği sahne) resmen 'Ben rol yapıyorum.Heyoo hadi gelin izleyin' diye bağırıyor.Bir oyuncunun rol yaparken nasıl göründüğü kaygısına düşmemesi gerektiğini düşünen ben , bu kaygının allahını böylesi beğenilen bir filmde görünce şok oldum gerçekten.Melis Birkan tam da olduğu gibi acemi bir oyunculuk sergilemiş. Kısacası orta halli bir filmdi 10/6