entelektuel-48
12 Ocak 2009 tarihinde eklendi
bence çok müthiş bir film ülke üzerinde oynanan oyunlar çok çarpıcı bir şekilde yansıtılmış Halkım şeytanın pabucu,muro,arog gibi basit ve düzeysiz filmlerin yanında umarım bu filme hakettiği değeri verir.
filmi dün izleme fırsatım oldu.cok begendigimi söyleyemem ama fena olmamış.türkiyenin gerceklerini yansıtan hikayesi dogru ama doyurucu bi kurgu olmamış.daha kim kime napıyor demeden film bitiyor.beklentilerimin altında kaldı ama izlenebilir
vizyona girdiği gün izleme fırsatı buldum ve yorum yapmadan geçemiycem Türkiyede olup biten gizli oyunlardan kısa bir kesitti..oyuncuların performansı gayet iyiydi ama birde final kısmını daha güzel bağlayabilsermiş çok daha güzel bir yapım olurdu.Genel olarak gidilesi ve görülesi bir film Recep İvedik gibi ucuz ve anlamsız filmleri izlemeye giden yurdum insanı böyle bir filmi es geçmemeli..
konu ilgi çekici ve merak uyandırıcı olsada senaryoya güzel aktarılamamış.filmde validen çok mühendisin hayatı anlatılmış gibi vali karakterinin üzerinde yeterince ve özenle durulmamış...
muhteşem bir film emeği geçen herkesin alnından öpüyorum.Filmdeki bazı cümleler beni çok etkiledi. "küçük bir ülkenin küçük bir kentinin küçük bir devlet görevlisi"bu sözü söyleyen koskocaman amerikan görevlisi bizse onların bizi sevmediklerini bile bile arkalarından ayrılmıyoruz.Zafer ulaşmak için birşeyleri feda etmeliymişiz. Ama onurumuzu, şerefimizi, ülkemizi satarak zafer kazanılacaksa eğer varsın mağlubiyetler zincirleri kuralım ne çıkar. Yine o amerikalı"siz türklerin en sevdiğim özelliğiniz çabuk unutuyorsunuz" dedi. İşte tam o sırada gözyaşlarımı tutamadım belki sinirden belki de malesef haklı olmasından mı bilmem ama.... film izlenmeye değer recep ivedik gibi 0-1 yaş grubuna hitap eden filmlere gidenleride acıyorum
Çok güzeldi film ve Recep yazıcı oğlunun nasıl bir insan olduğunu daha güzel anlatmış ayrıca başımızdaki tuzakları vs... gerçeğe dayalı çok güzel bir film olmuş normalde Türk filmelerine sinemaya pek gitmem ama buna deydi
ilk çıktığı gün izledim ve gerçekten herkesin izlemesini gönülden istediğim daha önce yapılmamış bundan sonra yapılacaklara emsal oluşturabilecek nitelikte bir film. Her ne kadar anlattıkları, verdiği mesajlar her şeye değer olsa da bunların yanısıra filmin olay örgüsü çekimleri senaryosu da filmi izlenmeye değer kılıyor. Şiddetle tavsiye ediyor ve şimdiden iyi seyirler diliyorum.
ilk seansa gittim ve tek kelimeyle karşılaştırılamayacak kadar güzel bir film dizinin devamıydı ve enfesti eminimki halkım muro gibi filmlere gidip de buna gitmemezlik etmeyecektir (muroya kötü demiyorum ama bu filmide herkes izlemeli)
Valiyi Çarşamba akşamı Galasında Lütfi Kırdarda izledim. Bence çok kaliteli bir yapı olmuş. Özellikle Gala anında en ön sırada oturan Bakan ve Milletvekillerine çok ince mesajlar gitti. Açık sahnesi hiç yok , küfür yok. Türkiye üzerinde oynanan oyunlardan birisini açıkca anlatıyor. Senaryosu ve film kalitesi harika diyebilirim. Film bittiğinde uzunca bir süre alkışlandı ve eleştiri gelmedi. Bence mutlaka gidip izleyin.