Bizimkilerin yaptığı en iyi film türü,dram!İnsanlarının duygularını en güzel ve başarılı şekilde sömürmeyi başarmış anlaşılan Murat Aslan.Ağlamak isteyenler bu filme gitsinler fakat bu tarz filmler artık bana uzak olsun.
Film sonundaki duyguyu verebilmek için işlenmiş, gerçekten filmin sonu insanın yüreğinin derinliklerine işliyor. Filmin sonunda 8 ay sonra yazısı çıkıyor ve sonra da ekranda yan yana bulunana iki mezardaki ölüm tarihleri. İki ölüm tarihi arasında sadece iki ay var. Oyunculuklar çok doyurucu değil, çekimler vasat, senaryo sağlam ama bu yetersiz, ağlamak kesin olasılık, 4 puan
Bırakalım filmin sonundaki tarih hatasını, tıbben, sadece rıza gösterip organ bağışı ve ölmeyi tercih etmek mümkün değil.. Doktorlar herhalde bu filmi izledikten sonra kahrolmuşlardır..
Senaryo çarpıcı. Aslında buna benzer senaryolar bu Türk sinemasından vardı, ancak bu biraz daha günümüz yaşantısı hitap eden ve trajik bir sonla biten bir senaryo. Senaryo iyi, hoş tamam da yönetmen ve oyunculuklar da önemli. Ben, şahsen Fikret Hakan dışında bir oyunculuk göremedim. Bu sebeplerden filmin fazla ses getireceğine de inanmıyorum. Puanım : 5
Bence türk sinemasına bir yüz akı daha geliyor yine bi süredir kaliteli filmlerden uzaklaşmıştık ancak Umut konusuyla oyuncu kadrosuyla gercekten kaliteli bir yapıma benziyor umarım biz sinemaseverleri hayalkırıklıgına ugratmaz heyecanla bekliyoruz...
bu filmi izlemeyenler için öncelikle şunu söyliyeyim benim son zmanlarda izlediğim,etkilendiğim ve işde budur diyebileceğim nadir türk filmlerinden biriydi,izlemek isteyipte tereedüt yaşayanlar için söylüyorum özellikle bu filmi mutlaka izleyin inanın pişman olmucaksınız film için puanım 10-9 arkadaşlar