O
3,7

Selami T.
Selami T.

13 Ocak 2018 tarihinde eklendi
Pek korku filmi izlemem ama bunu izledim staphan king in romanından uyarlanmış birazda bunun için izledim gerçekten güzeldi hele oyunculuklar çok iyidi korku filmi sevmiyenlerin bile kesinlikle izlemeleri gereken bir yapım korku türünde 10/8
rudeonerudeone
rudeonerudeone

10 Ekim 2017 tarihinde eklendi
Bir Stephen King klasiği. Diğer pek çoklarının yanında "It", kendine her zaman ayrı bir yer ayırmayı başarmıştır. 2017 tarihli bu uyarlama, 1990 tarihli, bir dönemin çocuklarının gözünden uykuyu eksik eden ilkinin havasını taşıyabiliyor gibi geldi bana. Tabii ki birebir olmaz ancak klasik bir Amerikan kasabası, bir grup çocuk, birlikte çözmeye çalıştıkları, korkulu gizemli olaylar. Keyifli bir seyirlik. Geçtiğimiz yılın dikkat çeken mini serisi "Stranger Things" ile de üst üste gelince, pek çok ortak noktalar barındırdıkları bir defa daha anlaşılmış oldu ayrıca. O da başarılı bir yapımdı.
theyurdal
theyurdal

28 Nisan 2025 tarihinde eklendi
Gizem, gerilimi içinde barındıran efsane filmlerden.
Rogojin
Rogojin

22 Aralık 2018 tarihinde eklendi
IT, çocukların kabusu olan bir palyaçoyla hesaplaşmasını anlatıyor. Kitabı okuyanların bildiği gibi bu ilk kısım sadece çocukların palyaço pennywise ile olan karşılaşma, hesaplaşma sürecini anlatıyor. İkinci kısımda ise yine aynı kabusla karşı karşıya kalan çocukların yetişkin halini izleyeceğiz.

Film korku filmi elbette, ama klasik korku filminin özelliklerini çok kullanmaya çalışmıyor gibi. daha çok bize büyümeye çalışan çocukların kabuslarıyla yüzleşmesi ve hesaplaşma sürecini bir korku hikayesi üzerinden anlatıyor. Burada çocukların kabuslarına giren, korkularından beslenen ve onları yok edip öldüren bir palyaçonun bir türlü yok olmadığını görüyoruz. Hikaye sırasında çocukların hayatlarına daha çok girdikçe hayatlarındaki anne babaların ya da yetişkinlerin aslında pennywise'ın katil olmayan versiyonu olduğunu görüyoruz: bu anne babalar ve yetişkinler istismar ediyor, sömürüyor, ihmal ediyor, görmezden geliyor ya da gerçekçi olmayan ilgileriyle onları boğuyorlar, gerçek anlamda nefes almalarına engel oluyorlar. Pennywise'ın farklı olarak yaptığı tek şey ise onları öldürmek. Alttan alta aslında kendilerine düşmanlık besleyen, görünüşte sevimli olması gereken, ama görüntüsü ile hakikati birbirine uymayan bir palyaço aracılığıyla filmde çocukların korku ve yalnızlık duygularının, kabuslarının yansımasından başka bir şey olmadığını görüyoruz pennywise'ın. Belki filmin çok korkutucu olmamasının sebebi yönetmenin bu bağın daha net görülmesini istemesindendir. Klasik korku filmi sahneleri ve bol kan ve ceset yerine bol ima ve bol karanlık atmosferle yönetmen bizi istediği daireye yönlendiriyor, belki de doğa üstü görünen ve doğa üstü hikayesine rağmen bizde ilgi çekici bir gerçeklik hissi yaratmayı başarıyor yönetmen. Böylece bir korku hikayesi içerisinde çocuklarını yiyen, ezen, istismar eden anne babalara yönelik eleştiriler ve ifşalarla dolu bir hikayesi izlemiş oluyoruz.

Filmin ikinci kısmının daha kanlı olacağına dair haberler okudum. Bu sefer de geçmişi tetiklenen, ortak geçmiş ve kabuslarıyla yeniden yüzleşmek zorunda kalan yetişkinlerin hikayesini izlemiş olacağız. Ve bu sefer daha sert hatıralarla, daha sert ve daha karmaşık şekiller almış korkularla ya da hatırlama biçimleriyle karşılaşacağız muhtemelen.

Herkese iyi seyirler.
salih e.
salih e.

4 Ekim 2017 tarihinde eklendi
bu filmi conjuring gibi pşişik korku filmleriyle karşılaştırmamalıyız. filmin tarzı elm sokağı kabusu tarzında olup gayet başarılı buldum. tek sıkıntısı ikinci bölümünde koşuşturmaca ve sonunu fazla uzatmış olmaları.
Mekaya
Mekaya

24 Eylül 2017 tarihinde eklendi
İzlenebilecek güzel korku filmlerinden birisi , çocuklar için izlenmesi çok uygun olmayabilir. Devam filmini merakla bekliyorum .
Yusuf Şenkan
Yusuf Şenkan

24 Aralık 2017 tarihinde eklendi
Şimdiden söyleyeyim: “Bu tam bir korku filmi klasiği”. Sinemaya uyarlamanın bir çok açıdan son derece riskli olduğunu düşündüğüm herhangi bir King romanını yönetmen Muschietti; Belki de en riskli ve zor olanını büyük bir ustalıkla peliküle aktarmış.
Filmi beğenin ya da beğenmeyin... Ya da korku türüne benim gibi biraz mesafeli olun... Sinema sanatı adına bakıldığında... “Çok iyi bir iş”.
Şahsen eğer yönetmen olsaydım; Bir King romanı filmi çekmek benim hayalim olurdu. Çünkü, bu filmde de görüleceği üzere; Bir King romanındaki karakter derinlikleri, tekinsiz atmosfer, güçlü alt metinler, korkutmaktan ziyade; İnsan ruhunun en karanlık dehlizlerinde gezinirken, onları korkularıyla yüzleştirip var gücüyle sarsabilen hikayeleri sinema filmine dönüştürebilmek... Çok garanti ve karlı bir iş gibi görünse de; Sinemada çok örneklerini gördüğümüz gibi pek te öyle değil.
Son olarak; Bundan iyisi 2019 daki devam filmi olması dileğiyle.
Hızır Al
Hızır Al

1 Nisan 2023 tarihinde eklendi
Öncelikle film izlediğim en iyi filmlerden biriydi filmi çok beğendim film de en beğendiğim kurgusal karakter pennywise filme 10 üzerinden 9 puan verdim bence aldığı IMDb puanından fazlasını hak ediyordu film ortalamanın çok üstündeydi ama film beni fazla korkutmadı.
Nisa
Nisa

15 Haziran 2024 tarihinde eklendi
İzlenmesi gereken filmlerden biri. Ben izlerken sıkılmadım ve bir oturuşta izledim. Gerilim var ama yerinden sıçratacak türde değil. Jumpscare yok. Başrol oyuncusu Billin oyunculuğunu çok beğendiğimi söyleyebilirim. Akıcı bir konuya sahip. 2.filmi de izlemenizi öneririm.
Abdullah D.
Abdullah D.

25 Nisan 2018 tarihinde eklendi
Film süper bi korku su ve matığı olmadığı için 0,5 puan kırdım ama filmi çok beğendim söylicek söz bulamıyom karakter seçimlerinde hiç ünlü seçilmediği içinde puan kırdım
Ogün Karabulut
Ogün Karabulut

31 Ocak 2021 tarihinde eklendi
film çok iyiırfırgrıjrjgrjgıjr80jet8jergjr90e8jg8erjg8rugjı8rtu8ru8gjer98jgrtu8erjtgı8rjtujrıgtyu677
Ercan İlhan
Ercan İlhan

24 Ocak 2026 tarihinde eklendi
Biraz absürt olacak ama korku filmleri bana çok korku yaşatmıyor. Filmi büyük bir heyecan ile izlemek istedim, beklentimin altında kaldı, ancak arada da olsa güzel sürükledi, yetişkin biri için konusu ve oyunculuğu sıkıcı olabilir, ama size tavsiyem bu filmi izleyince yetişkinliğinizi bir yana koyun, kısacası çok da sıkılmadan izledim. 2. bölümü de izleyip tam yorumumu yaparım. Öneririm, izleyin.