Bu filme yorum yapmıştım ancak tekrar yorum yapmak istedim..Bence kesinlikle 2008in en iyi Türk filmiydi..Neden fazla ilgi görmedi bilemiyorum..Belki yanlış zamanlama ya da reklamının iyi yapılamaması ya da bilinçsiz sinema izleyicisi..Emin olduğum şey ise kesinlikle daha fazla ilgiyi hakettiği..Gerçekten yazık..
Dayandığı öykü açısından son derece güçlü bir film. Yönetmeninin de bir söyleşide belirttiği gibi tüm ekip inanarak ve filmi benimseyerek oynamış. Oyuncu seçimi ve oyunculuklar mükemmel. Dönemin atmosferi çok iyi yansıtılmış. Özellikle mühendislik eğitimi almış veya imalatın güçlüklerini bilen kişilerin keyifle izleyebilecekleri bir film çıkmış ortaya. Bir yorumcunun da ifade ettiği gibi, rekorlar kırması gereken bir film. Mutlaka sinemada izleyin.
amerikanın kahramanlık filmlerine hayranlıkla yorum yazanlar bu filmde tarih arayıp film kötülüyor. bence süper iş çıkarılmış türk film tarihinde çok özel bi film olduğunu düşünüyorum. Gideceklere ii seyirler..
Bazen sorulan sorulara cevap bulunamaz belki de bu cevapları doğru aktaramayız, şüphesizki bu sorulardan biri de Milliyetçilik nedir? sorusudur herkese göre farklı bir tanım içerir bu film aslında gerçek tanımın ne olduğunu gösteren bir film ortak duygu ve düşüncede birleşme olgusunun en iyi anlatıldığı film olarak görüyorum 10/8
Olanlar aslında sadece benzin bitme meselesi değil kanımca, birileri bize bunu yaptırtmamıştır, her daim olduğu gibi. Bağımsızlığımızı yitirmeye başladıktan sonra zaten ekonomik olarak da kendi kendimize bir şeyler üretip satmamızı hep engellemişler, Mustafa Kemal sonrası Cumhuriyet tarihi böyle hikayelerle doludur. Bu arada bir arkadaş çok güzel yazmış, Amerikan filmlerine ya da internette gülüp geçtiğiniz kalitedeki filmlere gişe yaptıracağınıza gidin de biraz tarihle yüzleşin.
Yahu işte bizim ihtiyacımız bu tip filimler elin ecnebisinin ne yaptığından kimene bakın biz neler yapmışız,bu üzlercesinden daha bitanesi film tek kelimeyle mükemmel kesinlikle izleyin
cok mükemmel bi film!!kesinlikle izleyin gereksiz yere kendi milletimizi aşalpılık duygusuna kaptırmamazı hatrlatan mükemmel bi yapıt.. ozmanlar sölenenler halen geçerli maalesef...
Filmi çok başarılı buldum. Sanki sinemada izliyormuşum gibi değilde olayların içinde bende varmışım gibi kapılıp gittim. Çok duygulu anlar yaşadım. Ülkemizin otomotiv sanayi sektöründe gelişemediğinin nasıl engellerle birçok konuda köreltilmemizin bir göstergesi olmuş.
Az önce sinemadan çıktım ve ayağımın tozu ile hemen gelip yorum yazıyorum. Bazı eleştiriler var, ki her filmde eksikler olabiliyor, önemli olan filmin bütününe bakmak.Ve böylesine muhteşem bir filmi ufak tefek eksiklerden dolayı yermemek lazım. Erbakan mevzusu düşünün adı geçmedi diye filmde tartışma konusu, kim bilir adı geçse şimdi neler tartışılırdı , biz böyle bir memleketiz.Filme dönecek olursak, izlerken filmi türkiyenin bugününü gördüm. Böyle bir filmi Türk sinemasına kazandıranlara teşekkürler. Umarım biraz da medya filmi sahiplenip daha çok izleyiciye ulaşması için tanıtımına katkı sağlarlar. Gerçi medya şimdiden henüz çekilmemiş recep ivedik 2 yi haber yapmakla meşgul :) 10 Puan!