serkangulfedakar
1 değerlendirme
4 Ekim 2009 tarihinde eklendi
milletimizin mükellemiyetini ve özverisini anlatan harikulade bir yapım.Yapanların ellerine sağlık.Bu tür tarihi yapımların devamını bekliyoruz. Tekrar tüm oyuncu ve yapımcılara teşekkürler.
kesinlikle izledikten sonra ben de en iyi Türk filmi dedim,insanı inanılmaz derecede gururlandıran gözlerini dolduran bir film.kesinlikle her türk genci izlemeli
süper bir filmdi.türkiyenin qerçek hallerini qösteriyordu.bence herkes izlesin!! bu ülkede yaşanmaz diyodum o devirde hiç yaşanmazmış.bu ülkede herşeyin masaya dökülüp tartışılması qerek hukukdan tut eğitimine kadar herşey !! biz yeni qençlik olarak bunlara izin vermiyelim bu ülkenin her türlü qeçimi var ama herşeyimiz ithalat nedense üstekiler bi şekilde kapatıo bnları
teknik anlamda zayıf bir film olmasına rağmen yine de harikaydı diyebiliyorsunuz. çünkü samimi bir çalışma. müzikleriyle harika etkiler yaratılabilecekken çoğu yer sessiz kalmış. bir açı farklılığı ile ana anlam yüklenebilecekken yeterli görsellik sunulamamış. ama olsun. o güzelim mühendisler ne kadar çaba sarfetmişse bu filmin çekimi için de o kadar çalışıldığını düşünüyorum. allah beni islah etsin. bu güzel film için sinemaya gitmedim ya gerçekten halt etmişim.
Filmdeki Sami Bey ler den çok var ülkede hemde hiç bitmeyecek onun gibiler sivrisinek gibi çoğalacak! İnançsız, önünü göremeyen, herkesi kendi gibi sığ düşünen ve geri kafalı zanneden, kendi gücüne inanmayıp başka güçlerden destek almayı kendine alışkanlık edinen tipler Türkiyeyi bu hale getirdi zaten. Bakın meclise hergün Türk milletine sesleniyorlar. Demek ki o Sami Bey ler hala var! Ve yukarıda saydığım özelliklere sahip bir yığında yandaşçıları var hemde mecliste bi avuç. Film mükemmel 10 üzerinden 20 veriyorum...
yazın sıcağından bayıldığımız şu günlerde emperyalizmin dayattığı eğlenceli bir amerikan komedi filmine gideceğimize ODTÜnün harika manzaralı(Ankarada olabileceği kadarıyla) vişnelik tesisinde doğal klimalı açık hava sinemasında seyrettik devrim arabalarının hikayesini dün akşam. güzeldi, çok güzeldi. sanki oyuncular arabayı gerçekten yapıyorlardı. o kadar çok inanmışlardıki izlerken bizi de inandırdılar. insan hırslanıyor ve çok üzülüyor. neler yapabilirmişiz nerelerde olabilirmişiz oysa. ama doğru Türkiyede hiç bir başarı cezasız kalmaz.
cok mükemmel bi film!!kesinlikle izleyin gereksiz yere kendi milletimizi aşalpılık duygusuna kaptırmamazı hatrlatan mükemmel bi yapıt.. ozmanlar sölenenler halen geçerli maalesef...