Mükemmel değil kesinlikle.. ama iyi bir film.. bazı konular eksik ve yüzeysel geçilse de dönem filmi özelliklerini genel olarak taşıyor.. oyuncular çok başarılı özellikle taner birsel ve onur ünsal.. fakat vahide gördümün oynadığı karakter bence çok havada kalmış.. o karakterle ilgili de bir değişim ya da geçmişiyle alakalı görsel bir anlatım beklerdim.. sonuç olarak iyi bir türk-dönem filmi.. 8/10
Oyuncu olarak Taner Birselin rolüne hayran kaldım :O Film süresince kendisinin o projenin başında olduğuna tereddüt etmeden inandım :) Bu kadar iyi oynayan birisi varmıymış ülkemizde diyede hayret ettim :))
Konusunu bu kadar bilmiyordum ben, o kadar iyi anlatmışlarki sıkmadan, sanki masal gibi izlemek ;)
uzun zamandır bu kadar keyifle bir Türk filmi izlemiyordum.tamda REcep İvediklerin bizi yozlaştırdığını düşündüğümüz bir zamanda böyle güzel hatta mükemmel bir yapımı ayakta alkışlamak gerek.geçmişte yaşanılanların gerçek bir yansıması olmuş film.renkler kurgu oyunculuklar bir filmde bu kadar mı kusursuz olurdu acaba demeden geçemedim bende . kesinlikle son zamanlarda 10 puan verdiğim tek film...Bravo Türk mühendisleri ve Türk sineması.Umarım yakın zamanda böyle başarılı yapımlar görmeye devam ederiz
bizim kültürümüzü içeren öğeler olduğu için değil sadece,yapılan diğer filmlerle kıyaslayınca oldukça doyurucu yanları var filmin.tek bi araba üretiminin bile ne kadar zor koşullarda yapıldığını müthiş bi dille anlatan mükemmel yapıt.filmde kullanılan sözler de etkileyici.bnm aklımda kalan 'hiçbir başarı cezasız kalmaz' oldu mesela.fazla söze gerek yok mükemmel bir 'türk yapımı'...made in turkey (=10/10
Öncelikle filmi etkileyici bulduğumu söylemeliyim...'Benzini bitti diye yolda kalan araba' etiketiyle unutulan ?Devrim'in hikayesinin bilinen ve bilinmeyenlerinin anlatıldığı bir film 'Devrim Arabaları'...Film yıllardır devam eden kanayan yaramızı en iyi şekilde ifade ediyor...Herşey iyiyken arabanın benzininin bitmesi, birçok hayali yıkmış...Basının eline malzeme geçti, atılan başlık 'Devrim yolda kaldı.'...Filmdeki replikler düşündürecek türden....Oyuncu kadrosu ve performanslar,filmi daha daha da seyredilir bir hale getiriyor...Filmdeki geçişlerin fazla hızlı olması, filmin eksileri bana göre...Yani bazı diyaloglar biraz daha uzun tutulsa, biraz daha detaya inilse işin dram kısmı daha iyi bir şekilde ifade edilebilirmiş...biraz da duygusal bir puanla 10/10
elektronica; Ucuz drama yok bu filmde. Bu filmde batı karşısında ki aşağılık komleksinden dolayı ülkenin neden geri kaldığının ince detayları var. Benzin yok diye koca Devrimi nasıl yolda bıraktılarsa, aynı sebepten ötürü Atatürk devrimlerini de yarı yolda bıraktı bu zihniyet.
Filmdeki Sami Bey ler den çok var ülkede hemde hiç bitmeyecek onun gibiler sivrisinek gibi çoğalacak! İnançsız, önünü göremeyen, herkesi kendi gibi sığ düşünen ve geri kafalı zanneden, kendi gücüne inanmayıp başka güçlerden destek almayı kendine alışkanlık edinen tipler Türkiyeyi bu hale getirdi zaten. Bakın meclise hergün Türk milletine sesleniyorlar. Demek ki o Sami Bey ler hala var! Ve yukarıda saydığım özelliklere sahip bir yığında yandaşçıları var hemde mecliste bi avuç. Film mükemmel 10 üzerinden 20 veriyorum...
çok çok güzel bir film... konuşup tartışmak yerine izleyip hayranlık duyalım. türk mühendisinin neler yapabileceğinin ispatıdır. herkesin izlemesini tavsiye ederim