MojoRising
9 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
Sanırım Argento benim yönetmenim değil. ''Suspiria''yı da yıllar önce izlemiş abartıldığı kadar iyi bulmamıştım. Ancak yine filmin finali inanılmaz derecede başarılıydı o zaman da hakkını vermiştim. ''Profondo Rosso / Derin Kırmızı'' yı ise ne yazık ki görsel atmosferi ve müzikleri hariç iyi bulamadım. Filmin en büyük sorunu, doğru düzgün bir senaryoya sahip olmaması. Gerçi Argento filmlerinde senaryo olsa da olur olmasa da olur tarzında birşeydir ama bu filmde kendisini oldukça arattı :) Film o zaman için belki etkileyici bir filmmiş ama günümüz sinema izleyicisini etkileyebilmesine imkan yok. Filmin esas oğlanı piyanist iken birdenbire dedektifliğe terfi eden bir filmden aslında çokta ciddi birşey beklememek lazım galiba. Finali ise tahmin edilemez olması nedeniyle iyi, katilin kimliği nedeniyle de oldukça zorlama. 70'li yılların algısıyla seyredebilenlere önerebilirim yalnızca filmi. 80 ve sonrası korku sinemasını hiç izlememiş veya beğenmiyorsanız filmi sevebilirsiniz belki. Benim tarzım değildi ama.