Hasan Akif Aycibin
4 Aralık 2019 tarihinde eklendi
Bir suç filmiydi. Finaliyle beni bir hayli şaşırtmayı başardı. Sürükleyici bir yapısı vardı filmin. Filmde sevdiğim oyuncular yer alıyordu. En sevdiğim oyuncu da Edward Norton idi. İzlediğim en az 7-8 filmi olmuştur. Burada da çok iyi performans sergilemiş. Bir bedende iki farklı karakteri canlandırmış. Film bana birkaç defa ters köşe yaptırdı. Aaron karakterinin ilk önce kişilik bölünmesi hastalığından muzdarip biri olduğunu aktardı bize, sonra da böyle bir hastalığının olmadığını, Aaron'un kendisinin bilerek iki farklı karaktere dönüştüğünü aktardı. Adının da Aaron değil Roy olduğunu söyledi. Roy'un mahkemede suçsuz olduğunu kanıtlamaya çalışan avukat Martin de bunu öğrendikten sonra doğal olarak kahroldu. Martin, Aaron'un suçsuz olduğuna inanıyordu çünki Aaron kekeme ve çok saf biri gibi gözüküyordu. Onun böyle bir cinayeti işleyeceğine inanmadı. Daha sonra Aaron'un arkadaşından bir kaset aldı. Aaron dini bir tarikata üyeydi. Bu kasette başpiskopos, Aaron ve arkadaşına cinsel ilişki yaptırtıyordu. Bu kasedi izledikten sonra Aaron'un yanına gitti. Kasedi izlediğini anlattı ve Aaron kişilik dönüşümü yaşayarak Roy'a dönüştü. Martin'in işi zorlaşmıştı çünki başta Aaron'un suçsuz olduğunu kanıtlamaya çalışırken şimdi hastalığını kanıtlamaya çalışmak zorundaydı. Son sahnede Venable Aaron'un hastalığının varlığını test etmek amacıyla ona aşırı yüklenir ve Aaron yine kişilik değiştirerek Roy'a dönüşür. Son sahnede Aaron kendini ele verir ve hasta olmadığı burada anlaşılır. Film burada ikinci ters köşesini yapar. Film bu şekilde sona erir. Filmin gerçekçilik olarak biraz zayıf kaldığını düşünüyorum. Film, insana senaryosuyla ters köşe yaptıran sürükleyici bir suç filmiydi. Filme verdiğim puan= 7,5
filmin başlarında sıkıldım.ama ilerledikçe ve oyuncuların özelliklede edward nortonun oyunculuğunu gördükçe filmi izlemek zevkli oldu. özelliklede sonu acayip güzeldi. ama filmden öyle aksiyon hızlı bişey beklemeyin. yavaş ama güzel ilerliyor. ama sonu için herşeye değer
Film konu olarak sıradan gibi gözükse bile her sahnede konunun sıradan olmadığını anlıyorsunuz. Gözümü kırpmadan izlediğim nadir filmlerden biri. Aynı zamanda filmde çalan müzikler beni çok ayrı bir şekilde etkiledi. Kesinlikle izlemeniz gereken bir film..
bu adam hangi filmde oynasa, en kötü hikayede, en sıkıcı filmde..ben yaptığı herşeyi izlerim dememi sağlayan "edward norton" performansı...richard gerei aynı film içinde gölgede bırakan bir başka oyuncu olmamıştır..finaliyle kurgusuyla izlenmesi 90lara ait en güzel gerilim filmlerinden biri...biri diyorum çünkü sevenı atlamamam lazım :)
filmi bilmiyordum tesadüfen tv de izledim iyi film olmuş. 96 yapımı olduğu için daha çok taktir edilebilir.artık şok sonlara biraz alıştık ve kendimizi hazırlamaya başaldık sanırım. yapım yılı filmin değerlendirilmesinde çok önemli bana göre bu açıdan bakıldığında game benim listemde başı çeker onu the others takip eder ne 6.his nede sawwww
Filmin sonunu tahmin edebilenler için bile Edward Nortonun performansını izlemek ayrı bir zevk olmalı düşüncesindeyim...Nortonun inandırıcılığı üst düzeyde ve hayran kalmamak imkansız olsa gerek...Sonuç olarak izlenilmesi gereken bir film diyebilirim,türün meraklıları için..
Filmde Edward Norton’un oyunculuğuna hayran kaldım.Bir oyuncunun ilk filminde bu kadar iyi rol kesmesi gelecekte nasıl bir oyuncu olacağını göstermiş zaten.Film Edward Norton’un oyunculuğundan kazanıyor.Hatta Richard’ı silmiş bile diyebiliriz...
Film gerçekten harika ben Edward norton hayranıyım bütün filmlerini izlemye çalışıyorum buda ilk filmi ve ilerki başarıların mesajını şimdiden veriyo..filme gelince film izlemeyi bilmeyen tipler genelde filmin ilk 20 dksında sabırsızlanıp bu ne biçim film deyip izlemezler ama onlara tavsiye mutlaka izlesinler...
Gene edward norton gene harika bir film..Gene harika oyunculugun konusturmus edward.Bi insan bukadarmı şekilden şekile girebilir ya her filmde farklı bir karakter artı bu filmde birden fazla karakter :)İzlemenizi kesinlikle tawsiye ederim eğer edward norton hayranıysanız kaçırmayın .. 10/10
Filmin başından beri acaba kim diyorsunuz ama sizi müthiş bir final bekliyor. Resmen beynim uyuştu tüylerim diken diken oldu... çok çok güzel. Pişman olmadığım ender bir film... Yanlız bir şeyi anlamadım Edwort Narton'un madem ikinci bir kimliği yok. O halde kız arkadaşının soyundurulmasına neden izin verdi. izlemeyenler için daha açık soramıom