Uzak ihtimal
3,3

keciboynuzu1985
keciboynuzu1985

8 Mart 2010 tarihinde eklendi
Bazılarına göre aşk, zaten imkansız olduğu için aşktır. 'Uzak İhtimal' filmiyse 'imkansız bir aşkı' anlatıyor. Son dönem Türk Sinemasının dikkate değer yapıtlarından. Özellikle de Görkem Yeltanın filmde çizdiği kompozisyon oldukça dokunaklı.
ilsalaron
ilsalaron

18 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Ben bu filme gitmeden önce bayağa önyargılıydım zira filmin din ağırlıklı olması yazar ve yönetmenin belli bir davaya mensup olmaları beni buna itmişti. Ancak bu filmi görünce gerçekten de yanıldığımı anladım, bu filme hangi inanışa sahip olursanız olun hangi politik görüşe bağlı olursanız olun muhakkak ve mutlaka izleyin. Son derece tarafsız, objektif bir insani platonik aşk ve aile filmi. Ben çok beğendim hatta bu filmin DVDsini tekrar izlemek için sabırsızlıkla bekliyorum.
happyface
happyface

8 Ekim 2009 tarihinde eklendi
film her açısıyla çok başarılı. filmi izlerken her bir küçük ayrıntının anlatmak istediği bir şeyler olduğunu fark ediyorsunuz. oyunculukların doğallığı, sanki gerçekte de yaşantıları öyleymiş gibi hissettiriyor. özenli, sade, akıcı bir yapım. her yandan ödülleri hak ediyor. kaçırmayın derim.
akimya27
akimya27

19 Haziran 2011 tarihinde eklendi
beklentilerimle fazlası ile örtüşen favori filmlerim arasına kendisini yazdıran bir filmdi.
soundtrack açısından daha da geliştirilebilirdi repliklerin az olduğu böylesi filmlerde eksik kalan bazı duygu yoğunlukları soundtrack ile sağlanılabilirdi.. 9/10
filmi yerli yersiz eleştiren arkadaşlar rica ediyorum beyazperde.com çok seçkin bir site burada yazılanlara değer vererek sinemalara giden veya filmi izlemekten vazgeçen arkadaşlar var biraz insaflı olalım yorumlarımızda
hako-2
hako-2

23 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Sinema sanattır anlayışında yapılmış, yüreğe hitap eden bir sinema filmi.Olağan sadeliğiyle sizi sürükleyip götüren, zaman zaman gülümseten, zaman zaman iç burkan bir senaryo. Duru ve etkileyici, samimi oyunculuk ile seyir zevki veriyor. İlk senaristlik ve ilk yönetmenlik ama usta elinden çıkmış gibi.Sade ve dokunaklı filmleri sevenler kesinlikle kaçırmasın. 9/10
İlteriş Göktürk
İlteriş Göktürk

14 Ekim 2010 tarihinde eklendi
Öncelikle şunu söylemek gerekir ki film herhangi bir 'mesaj' kaygısı taşımıyor. Dinler arası diyalog yok bilmem! Film birbirine çok zıt iki kutupta duran, ama karakterleri aynı olan iki kişinin arasında birkaç günlük gönül hikayesini anlatıyor. Hollywood sineması insanların kafasında yer ettiği için her hikayede bir komplo teorisi arıyor izleyenler. Teoriler üretmeye gerek yok; sade bir hayat yaşan insanların sade hikayeleri. Bana göre filmin tek eksik yönü müzikleri. Yönetmen neden müzik kullanmayı tercih etmedi bilmiyorum. Ama film 8-9 puanı hak ediyor.
teoberk3131
teoberk3131

5 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Berbat bir filmdi. Yandaki gülme işareti sinir bozukluğundan.
wolverine12
wolverine12

17 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
son zamanlarda izlediğim sade ve sakin bir sevmek hikayesi
hero8282
hero8282

11 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Filmin konusu ve konuya cuk oturan isim insanı heyecenlendırıyor, izlendiği zaman da sıcak bir duygu kalıyor zihinde. Farklı farklı gerekçelerle hayatın akışını değiştirecek açıklamaları yapmaktan kaçınan iki adam ve gençliğini vakfetmekten başka tecrübesi ve sebebi olmayan bir kadının öyküsü. Masumiyet,çekingenlik ve geçkalmışlık duygusu filme dair aklımda kalanlar.
Altınkoza film festivalinde izleyerek halk jürisi olarak güzel bir puan takdim ettim, kesinlikle izlemeye değer ..
Ali Y
Ali Y

26 Ağustos 2016 tarihinde eklendi
Bu filme yapılan kesin yargılı olumsuz eleştirileri anlayabiliyorum yavaş ilerleyen , repliği az ve müziği az kullanan bir yapım . Ama bu filmin türü Dram yani Holywood filmlerindeki gibi aksiyonu beklemek anlamsız ya da Musa nın bir anda Klara nın belinden tutup seni seviyorum Klara evlen benimle demesi saçmalık .
Bu filmi beğenmeyen arkadaşlar bu aksiyon eksikliğini hissettiklerinden dolayı beğenmemişlerdir .
Sonuç olarak kişisel eleştirim sadeliğin ,kendine has belgesel tadında çekim teknikleriyle(bazı sahnelerde flulaşan ,kameranın titremesi vb.) Nadir Sarıbacak ve senaristliğini de üstlenen Görkem Yeltan ın oyunculuğu ile tamamlanan son derece samimi bir yarım kalan aşk öyküsü .
UrBaN-LeGeND-2
UrBaN-LeGeND-2

15 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Öncelikle şunu belirtmek isterim.Sırf bu filme yapılan yorumlardan rahatsız oldugum ıcın sıteye uye oldum.Bende en azından bır kac kelam etmek ıstedım.Yorum yazarken herseyden evvel bır fılm ıcın harcanan emege saygılı olmak gerektıgını dusunuyorum.Hadı bu bahsı gectık aldıgı odullere saygı duymak gerektıgını dusunuyorum.Lutfen her seyrettıgınız fılmde sıze cocuklugunuzdan bu yana empoze edılen hollywood tarzı fılm anlayısını bulmayı beklemeyın.Illakı her fılmın ıcınde ozel efektler,aksıyon,mılyon dolarlar olacak dıye bırsey yok ! Iste bu fılm butun bu ezberlerı bozdugu ıcın bıle ızlenmeye deger bır fılm kanaatımce... Kaldıkı ıllakı entellektuel arkadaslara munhasır bır fılm oldugunuda dusunmuyorum.Izlemeyen arkadaslara en azından realıst, sade ve guzel karelerı olan bır fılm olarakda tavsıye edıyorum.Fılmde emegı gecen tum kısılerede saygı ıle tesekkurlerımı sunarım.
recepergun6600
recepergun6600

20 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Çok kaliteli bir hikaye... Mükemmel oyunculuklar... Daha ne olsun? Bu filmi seyretmek için bunlar bile tek başına yeterli. Ama dahası var. İyi bir film yönetimi, yerinde ve düşündürücü espriler, az ama iyi diyaloglar, birkaç iyi metafor ve bence en önemlisi; bıçak sırtı bir konuya objektif yaklaşım... Kaliteli bir film izlemek isteyenler hiç durmasın bence.
MrWorldwide48
MrWorldwide48

7 Ocak 2021 tarihinde eklendi
Birbirine benzer ama kimlikleri nedeniyle kavuşamayan iki gencin hikayesi. Çok gerçekçi. Sadece din özelinde değil ama hayatta sevdiklerimizi bile farklı açılardan bize benzer, yakın kişiler arasından seçiyoruz. Bize benzemeyenlere ise olmaz gözüyle bakıyoruz. Bu elek bilincimizin arka kısmında sürekli çalışıyor.Doğrusu sevgimiz bile şekillendirilmiş,
Hikaye ve verilen yaşamlar çok etkileyici idi.Oyunculuklar da bir o kadar güzel. Umarım bu tarz filmler yapılmaya devam edilir.
burcu949
burcu949

24 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Uzak İhtimal son dönemde izlediğim en iyi filmlerden biriydi.Özellikle oyunculukların çok başarılı olduğunu düşünüyorum.İki farklı dine mensup ama özünde aynı Tanrıya inanan 2 insanın aşklarını yaşayamayışını izliyoruz.Yaşayamamaları onların seçimi belki ama filmin sonunda Clara trene binip, uzaklaşırken ve Musanın gözlerinden sessiz sakin yaşlar akarken, insanın aklından hayata ve dine dair bir sürü keşke geçiyor ne yazık ki.Gerçek yaşamda da böyle insanların,türlü nedenlerle aşklarını yaşayamadan ayrılan kişilerin var olduğunu bilmek insanın içini acıtıyor. Ben bu filmi sevdim. Hayat gibi gerçek ve acı. Sadece bazı sahnelerde karakterlerin konuşmalarını istiyorsunuz ama onlar inatla susuyorlar. Bu filmin akışı açısından senaristin tercihi belki ama sanki size onlar konuşsa ve aşklarını dile getirse, herşey yoluna girecekmiş gibi bir his geçiyor.Uzak İhtimal duygusunu size geçiren ve düşündüren bir film. Mutlaka izleyin.
perilerdiyari
perilerdiyari

21 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Tek kelimeyle harika bi film. Harika bi zekanın ürünü olan imgelerden tasarlanmış müthiş bi sanat eseri.herkese tavsiye ederm.