Öfke bağımlılılarından,tutunamayanlar ve tutunmayanlardan,sistemdeki deliklerden oluşan bir grup İskoç gencinin hikayesi,müzikleri,kostümleri,gerçekci ama eğlenceli yaklaşımı ve görsel yaratılığı ile dönemin en büyük heyecan vesilelerinden biriydi...
film aşmış aşmasına da aslolan kitaptır irwine welsh dir bence filmi film yapan biçok şey kitapta daha net. ingilizcesi çok ağır olacaktır aksan kullanılarak yazılmış türkçe çevirisi her ne kadar biraz yumuşatılmış olsa da argosu birçok kişiye ağır gelebilir ama kesinlikle filmi izleyen herkes kitabı ve devamı olan ''porno''yu okumalı..
biraz otomatik portakala benzettim ikisinde de dibe çöküş ve yüzeye çıkış var ama ikiside benim favori filimlerimden. uyuşturudan özellikle eroinden kurtulmak kolay olmasa gerk ama insan iradesi isteyince her şeyi yapabilir trainspotting'te de gördüğümüz gibi... Boyle bu olayı beyaz perdeye çok iyi taşımış
Seyrettiğim en iyi film... Mark Renton karakterinin tahlil edilişi ve yaşadığı değişimler çok iyi anlatılmış. İnsana çok iyi dersler veriyor. Soundtracki zaten olayı bitirmiş. Bence seyredilmezse insanın eksik kalacağı bir film.
Filmde o kadar çok vurucu sahne vardı ki uzun zaman etkisinde kalıyorsunuz.Örneğin fitilleri klozete düşürmesi ve uyuşturucuyu aldıktan sonra halının çökmesi
Üniversite kampüsünde seyrettiğim bu içimizden kahramanlarıyla, bağımsız tatlar içeren ’’arıza’’ filmin bende yeri ve bıraktığı etki yadsınamaz.Sosyal hayata dair göndermeler ve ’’loser’’ olanların hikayesi...izlemelisiniz..
çok iyi bir yapım bence gözüm kapalı 10 puan verdim çok eğlenceli bir film kaybetmiş insanların hikayelerini çok severim zaten ama danny boyle daha fazla ticarileşince bozuldu bence en iyi filmi de budur bence