semahos
26 Eylül 2008 tarihinde eklendi
Bu filmi iki kere izledim.. İskoçya gençliğinin ne halde olduğunu gösteren gayet net bir film. Konu uyuşturucu tabiki... İzlemeyenleriniz varsa mutlaka izlesin
bir grup gencin uyuşturucu kullamalarıyla gelişen açık saçık taşkın hayatlarını anlatıyor. film yapımcıları bu durumu anlatmak için ellerinden gelen bütün cüretkar sahnelere yer vermişler.Eleştirmiyorum çünkü böyle filmler böyle çekilir. sadece ailece izlenmez, mümkünse tek.Hemen hemen herkes diğer 'requirem for a dream','basketbol güncesiyle' karşılaştırmış.Benim fikrim tabiki basketbol güncesi daha çarpıcı bir filmdi. uyuşturucunun insana ne yaptırdığını anlatıyordutrainspottingde sanki uyuşturucuyu biraz özendiriyor bile. filmde anlatılan daha çok uyuşturucuyu bırakmak isteyen kişinin her halükarda eski arkadaş çevresiyle kesinlikle görüşmemesi olduğu.requirem for a dream ise gerçekten sıradışı bir filmdi ama adamı öyle boğuyordu ki film boyunca uyuşturucu kullanmış gibi oluyor film bittiğinde ise uyuşturucuyu bırakmış gibi oluyorsun. sıralama yapmam gerekirse 1 basketbol güncesi, 2 trainspotting, requirem for a dream olurdu. son olarak notum 10/7
- Eğer bu yorumu okuyorsanız bu size bir fırsat. Gidin bu filmi alın, izleyin. Aksiyon mu: hayır, komplo mu: hayır, şok bir son mu: hayır. Sadece gerçekler ve gerçek bir kara mizah.
Olaylara bakış açısıyla çok farklı bir film.Bir uyuşturucu bağımlısının gözünden anlatılan muhteşem bir hikeye.Gel gitler yaşayan arkadaşımızın tamamen kurtuldum demesinden sonra arkadaşları tarafından yeniden bu anafora çekilmesi ve gelişen olaylar.Bu filmi izlemesem çok pişman olurdum..Bence bu filmin puanı 10/8 dir.Mutlaka izlenmeli diyorum..