wherearethevelvets
26 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Tüyler ürpertici bir müzik eşliğinde, gergin bir estetikle çekilmiş felsefik bir öncü. Akira’nın köklerinden doğan bir ağacın gövdesi gibi. Dallarına bir sürü filmde rastlıyoruz. (Bu film için özel tasarlanan silahlara da dikkat)
Böyle bir konuyu ve bu kadar olayı nasıl 1,5 saate sığdırmışlar hala aklım almıyor. Her sahnesi bambaşka güzel olan sanat eseri; Matriz nedir ki Animatriz nedir ki dememe sebep olan anime şeysi...
Seyrettiğim en iyi animelerden biri.Dramatik müzik eşliğinde şehir görüntüleri;sanki her sahnesi günlerce milim milim çizilmiş gibi.Girişte Matrixin bu filmden ilham aldığı bariz belli
Anime olarak bayıla bayıla izlediğimiz filmi acaba normal bir film olarak izler miydik? İzlerdik ama bu kadar çekici gelmezdi. Hele o parçalanmış vücuduyla konuştuğu sahne. Onun için çekmeyin filmini. Bunu da sömürmeyin. Adam olun.
Anime dünyasının baş yapıtlarından biri elbette gelecekte daha iyi teniklere sahip, senaryo olarak daha iyi animasyonlar çekilecektir. Ama Ghost in the Shell asla unutulmayacaktır.