Kayıp Otoban

ncinarli
ncinarli

23 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Gerçekten anlaşılması çok zor olan bir film.Ayrıntılı yorum yapan arkadaşları bile iki defa okumak gerekiyor ki filmi anca anlayabilesiniz veya film hakkında yorum yapabilesiniz :) .Ama film en başından beri ilgiyi üzerine çekebiliyor.Sonuna doğru daha da değişik oluyor ama sonunu anlamayınca ister istemez sinirleriniz bozuluyor.Zaten filmi ilk izlemede anlamak olası değil.Tekrar tekrar izleseniz bile yine de belli bir bilgi birikimine sahip olmak gerekiyor belli ki.Ayrıntılara çok dikkat etmek gerekPeki bu kadar karmaşık bir film yapmanın anlamı ne! o da tartışılır.Anladığınız ve emek verildiğini düşündüğünüz taktirde güzel bir film.
cihat1976
cihat1976

3 Ocak 2007 tarihinde eklendi
David Lynch'in en gerilimli,en derinlikli filmi sadece yönetmenin sinemasının değil,gerçeküstü sinemanın başyapıtlarından.Uzun zaman önce televizyonda izlediğim filmi dün akşam alıp izledim.Baştan sona büyük bir zevkle izlediğim filmin her karesi kamera arkasında büyük bir dehanın olduğunu haykırıyor.Bill Pullman,Patricia arguette ve Balthazar getty çok iyi ama mafya babası rolünde Robert Loggia muhteşem oynuyor.Sinemaseverlerin arşivlemesi ve her izlendiğinde Lynch'ın dehasının önünde eğilmesi gereken büyük bir klasik.
baryit
baryit

24 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Mulholland Çıkmazın da daha iyi bir anlatım vardı tamam anlaşılıyor çoklu kişilik var ama bazı yerlerde kopukluk var pek fazla bişi kazandırmadı bana ama iyi filmdi sonunu merak ediyor ama belki benden kaynaklanıyor anlamadıgım yerler var
istemezuk
istemezuk

5 Kasım 2006 tarihinde eklendi
yine bilmem kaç bilinmeyenli bi Lynch denklemi...yinede, ne bileyim david lynch filmlerinde insanın içine çeken tuhaf bi hava var.
merttt88
merttt88

27 Ekim 2006 tarihinde eklendi
ya bu film ölmeden önce en az 3 kez izlenmeli.bi kere yetmez çünkü. muhteşem bi film tam bir lynch filmi ama en iyisi. muzikleride en az film kadar muhtesem
bin903
bin903

26 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Hani halk arasında cevabını az kişinin bildiği bilmeceler vardır ya.Bilmeceyi soran kişiye doğru cevabıda verseniz,yanlış cevabıda verseniz gülümser,tamam pes desenizde cevabı söylemez ya. işte aynı o bilmecelere benzeyen bi film lost highway.tamam pes diyosunuz ama gülümsemeye devam ediyor david lynch.
kadir503
kadir503

12 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Dikkat filmi izledikten sonra sizde kaybolmayın. Kafayı da fazla yormayın yorarsanız bütün gün hatta günlerce filmi düşünürsünüz. Harika bi film aslında alttaki arkadaş çok güzel yazmış AnlayanA
odinhan
odinhan

10 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Filmlerin birden fazla izlenince yada spoilerları okuyunca anlam ifade etmesini pek hoş karşılamıyorum.Şizofrenlik yada kimlik bunalım filmleri Dövüş Kulubu ya da Akıl oyunları gibi olmalı ki aklı dengesi yerinde olan her izleyici filmi anlasın.Fakat kayıp otoban birçok şeyi seyircinin hayal gücüne bırakmakla beraber senaryo olarak akıl sınırlarını zorluyor.Fazla uzatmamak gerekirse anlayabilene güzel film.Anlamazsanız bu filme düşük puan,anlarsanız yüksek puan verirsiniz ve buda çok doğal.10/8.
palmiaaa
palmiaaa

5 Eylül 2006 tarihinde eklendi
mükemmel bir senaryo, mükemmel bir yönetmen işte david lynch filim ne kadar kötü olabilir ki
behcetisseven
behcetisseven

23 Nisan 2006 tarihinde eklendi
ben filmi izlemeden önce kısaca konusunu okumuştum ve filmi izleyenlerin yorumlarını okumamıştım. filmi izledikten sonra ise pek fazla bişey anlayamadım ve kafamda birçok soru işareti oluşunca yorumları okumaya karar verdim. Yorumları okurken biryandan filmi kafamda canlandırıyordum ve Jinx 'in yorumu kesinlikle kafamdaki soru işaretlerini sildi. gerçekten dikkatli izlenmesi gereken vurucu bir film. ancak marylin manson a gerek yoktu diye düşünüyorum, anlamsız olmuş yani...
adolardo
adolardo

17 Kasım 2005 tarihinde eklendi
bi sahnede Patricia Arquette soyunurken arkada da Marilyn Manson i put a spell on you çalıyordu. aklımdan çıkmıyor. lynch adamımsın.
ridvans
ridvans

12 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
Bence Lynch'in en iyi filmidir Lost Highway, ardından da Blue Velvet gelir. Bu filmi 1 kez izlemekle çözmeniz neredeyse imkansızdır. Olayların, kişilerin, rüyaların ve gerçeklerin içiçe geçtiği, senaryosuyla, kurgusuyla, müzikleriyle ve tabi ki David Lynch'in ustalığıyla hepimizi şok eden bir film.
'It was a pleasure talking to you' bu söz ve ardından garip adamın dönerken müziğin kaldığı yerden aynı güzellikte devam etmesi.. Bu sahneyi unutmak mümkün mü? Ya da aynı adamın kadının yüzünde belirdiği sahneyi, ya da filmin sonunda ortaya çıkan sır. Direksiyonda olmayan aslında elektrikli sandalyede ölen Fred'in hapise girdikten, idam olana kadar geçen süreci kurgulaması ve yapamadıklarını (aşk, sex, intikam vs..) yarattığı karakterlere zihninde yaptırarak bizi hayal dünyasında gezdirmesi daha doğrusu ölmeden görüldüğü söylenen film şeridini Fred'le birlikte bizim de izlemiş olmamız ve sonra filmin finali :) Bu nasıl bir kurgu ve oyundur. Tartışmasız muhteşem bir film.

Bu David Lynch'in insanları kandırması mıdır yoksa filmi izlerken gereken zekanın özenin ve dikkatin gösterilmeyip, 'bu ne biçim film ya böyle' gibi bir kolaycılığın seçilmesi midir! Türü sevmeyebilirsiniz ama bu durum yönetmene ya da filme laf atma hakkını size vermez. Bu her film için geçerlidir. Sadece Lynch'ten bahsettiğim düşünülmesin. Her yönetmenin bir bildiği vardır ve ona bu sırf bu yüzden bile saygı göstermek gerekir diye düşünüyorum.
tuffy34
tuffy34

10 Şubat 2004 tarihinde eklendi
Soundtrack'ini nerden edinebileceğim konusunda bilgisi olan var mı?
bruceconrad
bruceconrad

24 Haziran 2003 tarihinde eklendi
Balthazar gettyyi en iyi kült oyuncu ilan ediyorum...
kruvasan
kruvasan

20 Haziran 2002 tarihinde eklendi
David Lynch: Bu adam sinemayı kendi dehasını göstermek için bir araç olarak kullanıyor.Hiçkimsenin yapmaya teşebbüs bile etmediği ussal betimleme anlatısı inanılmaz bir biçimde başarılı olarak onun filmlerinde hayat buluyor.Bu filmde Fred’in kişilik bölünmesini ne olarak okursanız okuyun Lynch’in deha parıltısına hayran kalıyorsunuz.Tabi filmi anlamanız çok zor irdeledikçe yavaş yavaş imgeler yerine oturabiliyor ancak oda oturacaksa tabi.Sinir bozucu bir anlama dürtüsü insanı mazoşizm olgusunu tanımlarcasına kuşatıyor, çepeçevre sarıyor.Cevapları bulursanız ne ala.Sadece bu filmi kritik eden bir kitap yazılması gözardı edilmeyecek bir şey olsa gerek.Bu adamın imzaladığı daha nice filmleri izleyebilmek temennisiyle :)...Bol sinemalı günleeeer