Kardeş Gibiydiler

bergula
bergula

13 Mart 2008 tarihinde eklendi
kurgusu ve konusu süper.. oyuncu kadrosu da mükemmel, bütün karakterler çok iyi oturmus.. izlenip arşivlenmesi gereken bi film bence..
Malik Enes Karaca
Malik Enes Karaca

14 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Şiddetle izlemenizi tavsiye ediyorum.Çok etkileneciğiniz ve dostluğun ne olduğunu daha iyi anlayacağınız bir film.Oyunculuklarda muhteşem.10/10
candy-girl-2
candy-girl-2

25 Haziran 2010 tarihinde eklendi
süper bi film kitabıda bi o kadar harikaydı kesinlikle izlenmeli:)
ewonor
ewonor

27 Eylül 2006 tarihinde eklendi
kadroda çok önemli isimler war göreceğiniz gibi...hepside kendine yakışan rolleri kapmışlar...çok rahat sergiliyolar yeteneklerini...izleyin kaçırmayın...
el-padrino
el-padrino

14 Eylül 2010 tarihinde eklendi
Filmin kurgusu ve senaryosu çok güzel.Oyunculuklar muhteşem.Filmin yarısı çocukluklarıyla geçiyor ancak o ufak oyuncularda tatmin edici bir performans sergilemiş.Filmde tek eksik bulduğum taraf gardiyanların intikamı alınırken çok silik anlatılmış.Ölümleri ya da aldığı cezalar konusunda hemen üzerinden geçilmiş.İnfazları üzerinde daha fazla durulabilirdi ve biraz daha kurgusal açıdan ölümleri zenginleştirilebilirdi.Gardiyanların onca yaptıklarından sonra en azından bir yüzleşme ve hepsinin canından olması gerekirdi.Birde yaşadıkları onca kötü olaylar sırasında sırt sırta verip birbirlerini destekleyen o iyi arkadaşlar büyüdüklerinde birbirlerinden çok kopmuş.Hepsi dağılmış.Hele bide en son sahnenin son kez bir araya geldiklerini söylemeside ayrı bi üzücü.Yaşanmış bir olay olduğu için gerçekten çocukken kardeş denilen dostlar büyüdüğünüzde yanınızda olmayabiliyorlar.Herkes kendi yollarına gitmiş oluyor.Hayatın bir gerçeği buda.Herşeye rağmen izlenmesi gereken bir yapım.Tavsiyemdir.9/10
denizilke2
denizilke2

12 Aralık 2007 tarihinde eklendi
10 numara bir film kesinlikle her sinema severin mutlak arşivinde bulundurması gerektiğini düşünüyorum, konusu ve kurgulanışı süper, hani bazı filmlerde karakterlerle o kadar ısınırsınız kendinizi onların yerine koyup sevinip yada üzülürsünüz ya tam oyle bir film. filmin kadrosuda dehşet9/10
gri-8
gri-8

21 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
Kadronun ağırlığını çok rahat taşıyabilen nadir filmlerden. Çünkü bazı film kadrolar var ki, filmin çok sıradan olmasından dolayı ezilip, kayboluyor. Fakat burada tam tersi, muhteşem bir yapıt çıkıyor ortaya. İzlenmesi gereken bir klasik olarak görüyorum. 10/9
joaolivy
joaolivy

15 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
filmde özellikle karakterlerin hikayelerinin ekrana çocukluktan itibare n yansıması ve büyüdüklerinde hepsinin farklı yollara sapmaları (tabi bu kısa bi yer almışinsanı etkileyen en önemli husus film ilk piyasaya çıktığı zamanlar gerçek bir hayat hikayesinden alınmıştır ibaresinin yalan olduğu kamuoyuna yayılıncada herkes filmin içeriğinden çok hikayenin gerçek olup olmadığını tartışıldı fakat gerçek bir hayat hikayesinden alınmasada böyle olayların yaşandığı bariz birşey
dragonfly23
dragonfly23

3 Haziran 2006 tarihinde eklendi
Bence oldukça iyi bir film.bazı bölümlerde insanın içi cızzz edior gerçekten.Anlatım tarzı süper zaten.
tarkos
tarkos

18 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Film ; Senaryo, yönetmen ve oyunculuktan ziyade muhtevası ve bizlere verdiği hem iyi hem de kötü mesajlarla izleyicide cehennem gibi etki bırakmayı başaran çok kaliteli bir film.

Gerçek bir olaydan yola çıkılmış ve batının ne denli derin bir bataklıkta boğulduğunu gösteriyor. Eğer bunlar gerçek ise ki gerçek olduğunu ABDdeki hiçbir vatandaş inkar etmez bu hazin olay hiristiyanlığın çok fazla yozlaştırıldığının göstergesidir. Bu tür olaylar farklı dinlere sahip ülkelerin de başına çok amiyane gelebilir. Ancak bu denli, bu kadarı Asla!

Film size vermek istediği mesajı veriyor da siz mesajı nasıl algılıyorsunuz işte bu çok önemli. Mesela küçük çocukların küçük hevesleri sonucu küçük bir suç işleyişi onları hiç te küçük olmayan ve çıkması çok elzem olan bir sona sürüklüyor. Filmdeki oyuncuların hepsi müthiş bir depresyon edası ile sonuna kadar hakkını veriyor rollerinin.
Peki böyle kaliteli ve harika bir mesaj içeren film 1990larda çekiliyorsa ve bu tür filmler çekildikten sonra ABD gibi çok medeni sandığımız ülkeler zamanla anlaşılması güç ters ortantıda ahlaksal ve dinsel çöküme devam ediyorsa bu film vermesi gerekenm mesajı vermemiş demektir.!
Barlibar
Barlibar

1 Haziran 2023 tarihinde eklendi
İlk 20 dakika zor dayanabildim. Bilmiyorum neden ama film beni bir türlü içine çekemedi. Oyunculuklar iyi olsa da karakterler çok yabancı ve sığ kalıyor. Aralarındaki samimiyet ve uyum bir türlü izleyiciye geçemiyor. O zaman da filmi izlemek için bir sebebiniz kalmıyor.
harun-x86
harun-x86

27 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
film gerçekten çok iyiydi. beni çok etkiledi çünkü dram tarzının en iyi örneklerinden biriydi. brad yine iyi rol çıkarmış filmde ve izlenmesi gereken bir film
r3mzi
r3mzi

17 Ekim 2006 tarihinde eklendi
senaryo çok kuvvetli.oyunculuklar süper.ve yıllar içinde süregelen nefis bir film.herkese tavsiye ederim gerçekten çok iyi bir film...
nicg1
nicg1

18 Şubat 2007 tarihinde eklendi
muhteşemin ötesinde bir film hayatımın 5 filminden bitanesi...
thebig-boss90
thebig-boss90

19 Aralık 2007 tarihinde eklendi
tek kelimeyle süper bir filmdi