Baba
4,8

l-i-l-a-H
l-i-l-a-H

21 Aralık 2010 tarihinde eklendi
Müziği ile, oyunculukları ile, görüntüleri ile şahane bir suç dramı...
throughout
throughout

1 Aralık 2010 tarihinde eklendi
Bu filmin çok abartıldığını düşünüyorum.. genel olarak sanat filmi diye tabir edilen gerçekçi, hayatın içinden dram filmlerini izlerim ve çok severim.. ama bu filmi sevemedim nedense.. beni yeterince etkilemedi.. bir yeşim ustaoğlu, reha erdem, zeki demirkubuz, nuri bilge ceylan ya da çağan ırmak filmi bu filmden daha iyi bence.. yabancı sinemadan örnek vermem gerekise lives of others, the green mile, the hours gibi filmler yine bu filmden daha iyi bence.. sonuç olarak baba filmi elbette kaliteli bir film ama etkili değil.. başyapıt hiç değil
23hellboy67
23hellboy67

24 Ekim 2010 tarihinde eklendi
mükemmel bir başyapıt...
deckard76
deckard76

19 Eylül 2010 tarihinde eklendi
Don Vito Corleonenin düşüşü ve oğlu Michael Corleoneın yükseliş destanı.Kral ve oğulları öyküsü olarak da görülebilir.Tahta başta en temiz,masum ancak sağlam kişilikli,soğukkanlı ve acımasız küçük oğlun geçmesi.Michaelın değişimi mükemmel işlenmiş.Bu klasiğin üç kahramanı var.Puzonun romanını mükemmel üyarlayan yönetmen Coppala.Vito Corleone rolünde en büyük oyunculardan olduğunu haykıran Marlon Brando.(Sonnyın ölüm haberini aldığında acısını yüz ifadesini hatırlayın müthiştir.)Michael rolüyle çıkış yapan Al Pacino.(Lokantada ki ünlü sahnede yüz ifadeleri.Unutulmaz son sahnede oyunculuğu.Bu rol için yaratılmış adeta.)Modern Amerikan sinemasının en büyük başyaıtlarından biri.10/10
balwin
balwin

14 Eylül 2010 tarihinde eklendi
şahane bi film !!! 10/10
38Turan94
38Turan94

2 Eylül 2011 tarihinde eklendi
Film, senaryosuyla, müziğiyle, oyunculuğuyla; kısacası her şeyiyle mükemmel. Canın sıkıldıkça otur izle; izlemekten sıkılınacak bir film değil zaten.
sivaslieko
sivaslieko

8 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Güzel anlamlı bir film ancak bence biraz abartılmış. Marlon Brandonun performansı hatırına 7/10.
white-ivy
white-ivy

8 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Beni en çok etkileyen sahne evlatlarını yitirdikleri ve sonucun kan davasına dönüşmesinden sonra babanın toplantı ayarlayarak,toplantıyıBiz ipin ucunu nerde kaçırdıkdiyerek açtığı sahneydi.
Malik Enes Karaca
Malik Enes Karaca

5 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
kesinlikle bir başyapıt başka birşey denilmez heralde...
YigitGokdeniz
YigitGokdeniz

28 Haziran 2010 tarihinde eklendi
Gerçekten Mario Puzonun yarattığı müthiş bir başyapıt karakterlerin oyuncuların üstüne nasıl oturdugunu izlerken göreceksiniz izlenmesi gereken bir şaheser 9/10
_denizo_
_denizo_

25 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
Bence herkesin izlemesi gereken bir başyapıt. Ancak film kültürü olmayan kişiler beğenmekte zorlanabilir.
hbildi
hbildi

3 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
Bu filme söylenebilecek birşey yok.Gelmiş geçmiş en iyi film 10/10
Babatorik
Babatorik

23 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Sinema severlerin %90 ına göre dunyanın gelmiş geçmiş en iyi filmi,%9 una göre en iyi filmlerden biri,%1 ine göre imdb nin şişirmesi.Hepsi kabul edilebilir ve saygı duyulabilir(her ne kadar %90 lık kesimin içinde olsamda).açılış sahnesindeki Marlon Brando ise Darwinin bütün emeklerini boşa çıkarıyor çünki 1 milyon yıl sonra bile böyle bir sahne çekilemeyecek.bunda hemfikiriz galiba.
fccagri
fccagri

18 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Çoğu eleştirmene göre film dünya sinemasının en iyisi ki ben de katılıyorum tek kıyaslanabileceği film serinin ikinci filmi.serinin üçüncü filme ise ortalamanın çok altında kalmış bir yapım.bütün bunların dışında filmi beğenmeyen arkadaşları kınayan içerikli yorumları da ben kınıyorum.
mehmetakifvtnds
mehmetakifvtnds

9 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Müziği , Corleone ailesi ve Baba ; film güzel ama etkileyici degıl .. Filmde aksiyon , heyecan arayanlar bu filmi begenmeyeceklerdir .. Filmin replikleri çok güzel..
Ona asla reddedemeyecegi bir teklifgöndereceğim
Ailesiyle vakit geçirmeyen bir erkek asla gerçek bir erkek olamaz
Düşmanlarından nefret etme bu yargılarını etkler