Baba
4,8

kallanba
kallanba

28 Aralık 2006 tarihinde eklendi
dünyanın en iyi mafya filmi bu filme başka geçecek mafya filmi yok kutlarım marlon brandoya
mehmeterhanucarr
mehmeterhanucarr

23 Aralık 2006 tarihinde eklendi
marlon brando nun oyunculukta ders verdiği mafya filmleri içinde bir daha bu güzellikte bir filmin çekilemeyeciğini ortaya koyan muazzam bir film
ragingbull10
ragingbull10

23 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Mario Puzo'nun kitabından uyarlanan Baba, İtalyan mafya ailesi Corleone hanedanını anlatırken, kapitalist dünyanın çarklarını gözler önüne seriyor. Film kitabından daha çok ilgi görmüş ve o senede En İyi Film dalında oscar'ı kazanmıştır. Filmde sesini daha karizmatik ve boğucu yapabilmek için Marlon Brando'nun ağzının içine, elmacık kemiklerinin altına gelecek şekilde, bir çeş*t ağızlık yerleştirilmiş ve film boyunca Brando bunları kullanmıştır...

Film Exorcist ve Jurassic Park gibi birçok film gibi ticari amaç için beyazperdeye aktarılmıştır. Bir önemli bilgiyi daha yazmak isterim, Marlon Brando'nun sinirli görünmesi gereken bir sahnede alnındaki damarı kendi istemiyle attırarak ne kadar büyük bir oyuncu olduğunuda göstermiştir. Bu kadar güzel emeklerin sergilendiği film bence dünyadaki en iyi filmlerden birisi olmayı hakediyor.
boldheart
boldheart

19 Kasım 2006 tarihinde eklendi
ne denebilir ki bu başyapıt için tam bir şaheser her yönüyle inanılmaz şanslıyız i böyle filmleri izledik...
hannibal15101984
hannibal15101984

8 Kasım 2006 tarihinde eklendi
arkadaslar baba filmi bu tür filmlarin miladıdır. Al Pacino bu filmde 3 kez oynamak istemis fakat reddedilmiş bu filmde Michael rolu ilk Robert De Niro gitmistir fakat De Niro teklifi baska film im var gerekce si ile reddetmiştir Al Pacino bu film ile kendini dunyaya tanıtmıstır bilmeyenlerin dikkatine
Aware
Aware

17 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Filmi ilahlaştırmadan tarafsız bir göz olarak izlemelisiniz.Yoksa benim gibi hafif bir hayal kırıklığı yaşarsınız.Belki de hakikaten gelmiş geçmiş en iyi filmdir 'Baba', belki ben beğenemedim söylendiği kadar.Yine de türü içerisinde değerlendirdiğimde (ki bu türde çok fazla film de yok).En iyilerden birisi diyebilirim. Filmin müzikleri ve oyunculuklar konusunda söylenecek söz yok.Unutulmaz repliklerle dolu, unutulmaz yüz ifadeleri ile dolu bir film.Ben yine de 'Once Upon A Time in America' derim.
apo409
apo409

3 Eylül 2006 tarihinde eklendi
ne denile birilki bu flim için don vito corleone micheal ve sonny flimde en etkilendiğim olay micheal ın babasının yerine geçtikden sonraki hali ve sonny nin öldürüldüğü sahne süperdi 1972 imkanlarıyla süper bi vurulma sahnesi
gskaltay
gskaltay

17 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
yapılabilecek en iyi mafya filmi bundan daha iyi bir mafya filmi düşünemiyorum herkezin izlemesi gereken arşivde yer alması gereken bir başyapıt...
can-sahinler
can-sahinler

6 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
film herşeyıyle dört dörtlük muzuğuyle oyuncularıyla konusuyla.morlon b. harika izlemeyen varsa izlesin bence harıka bı film
umuty90
umuty90

12 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
Mafyayı en iyi anlatan film serisinin ilki... Marlon Brando'nun etkileyici sesi ve Al Pacino'nun oyunculuğu... Yetmedi mi? Mükemmel bir senaryo, dahi bir yönetmen ve gerçekçi diyaloglar. Seyretmeyen varsa seyretsin mutlaka.
fidelio82
fidelio82

26 Mart 2006 tarihinde eklendi
Senaryo ve oyunculuk muhteşem. Özellikle Marlon Brando ve Al Pacino tabiki.. TV'de pek çok kez yarım yarım izlemiştim, ama ilk defa baştan sona izlemiş oldum, ve devamını da getireceğim. Filmin oyunu da çıkmış, baya güzel görünüyor, GTA türünde bir oyun. Oyunseverler kaçırmasın derim (9/10).
miroozkan87
miroozkan87

24 Aralık 2005 tarihinde eklendi
ölüp ölüp dirildiğim vede marlon brando ya hayran kaldığım bir film...aynı zamanda hollywood'un ekol oyuncularının cocukluğunu izlemenin de ayrı bir hazzı var tabiki de :D film harika film bittikten sonra şöyle bir karar aldım mafya olursam onurlu ve dürüst bir mafya olucağım:Dharika...
alici-utku
alici-utku

5 Eylül 2005 tarihinde eklendi
sinema tarihinin en iyi 5 filminden beri.marlon brando'nun performansı için sinema tarihinin en iyi performansı dersek pek tartışılmaz herhalde.ilk başlardaki tutukluk uzun filmin ilerleyen dakikalarında geçiy or.yani mükemmel bir filmm.
delicewatt
delicewatt

19 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
bu film sinema sanatının doruk yaptığı birkaç filmden bir tanesidir ve kült olmuştur bu nedenle artık yorumlar üzeri bir seviyededir ama şunu geçemeyeceğim bu filmi gönlünüzde ilk sıraya koyarsınız koymazsınız veya kendi özensizliğinizden dolayı dublajlı izlersiniz zevk alamayabilirsiniz ama kesinlikle filme kötü diyemezsiniz eğer derseniz maalesef kaba tabirle başka bir yerinizden konuşmuş olursunuz :)
ughurchakir
ughurchakir

7 Mart 2005 tarihinde eklendi
Marlon Brondo'nun oynadığı tek part.Ve Baba ekolünü dünyaya özellikle Türklere ulaştıran bir yapım.Bu film çekildikten sonra bizim özentiler aynı senaryoyu türk filmlerine uyarladılar.
Filmdeki favorim adamım Sony idi ama fevri çıkışları vardı.Ve onun ölümü üzerine Vito'nun ''annesi böyle görmesin'' dediği sahne en duygusal sahne idi.