Baba
4,8

Pınar Sucu
Pınar Sucu

16 Mayıs 2026 tarihinde eklendi
Buna yalnızca bir film demek gerçekten haksızlık olur; çünkü bu yapım artık sinema sınırlarını aşmış bir efsane hâline gelmiş durumda. İlk izlediğimde, “İnsanlar bunun için mi bu kadar etkileniyor?” diye düşünmüştüm. Ancak hikâyenin arka planına indikçe, belgesellerini izleyip yaratılan evrenin detaylarını keşfettikçe ne kadar büyük bir anlatının içinde olduğumu fark ettim.

Derinliği, atmosferi ve hissettirdiği duygular sıradan bir izleme deneyiminin çok ötesinde. Seriyi ikinci kez, bu kez her detayı anlayarak izlediğimde bambaşka bir etki yarattı. Bazı yapımlar izlenmez; yaşanır. Bu seri de tam olarak öyle bir deneyim sunuyor.

Oyuncu kadrosu ve karakterlerin dünyaya işleniş biçimi o kadar güçlü ki izleyiciyi sadece hikâyeye değil, o evrenin duygusuna da bağlıyor. Etkisi film bittikten sonra bile devam ediyor. Hatta bu hayranlık beni kitabını okumaya kadar sürükledi ve orada karşılaştığım derinlik, filmlerde hissettiğim duyguları katbekat artırdı.

Bazı hikâyeler vardır; yalnızca akılda kalmaz, insanın içinde yaşamaya devam eder. Bu seri de tam olarak o seviyede bir yapıt.
Murat Kesilmez
Murat Kesilmez

15 Şubat 2026 tarihinde eklendi
Başyapıt. Mafya filmi demek filmi daraltır. Çünkü filmde çok dahası var. Ama mafya kategorisinde değerlendirecekseniz Godfather ve diğerleri diye ikiye ayrılır. Muazzam.
Mert H
Mert H

19 Ocak 2026 tarihinde eklendi
The Godfather’ı uzun zamandır izlemeyi erteliyordum ama sonunda izleyince neden bu kadar efsane olarak görüldüğünü çok net anladım. Süresi başta gözümü korkutmuştu, hatta “acaba sıkılır mıyım?” diye düşünüyordum ama film başladıktan sonra zamanın nasıl geçtiğini fark etmedim bile. İzlerken sadece bir mafya filmi değil, çok güçlü bir aile ve güç hikayesi izlediğimi hissettim.

Don Vito Corleone karakteri gerçekten inanılmaz yazılmış ve canlandırılmış. Keşke ikinci filmde de görebiliyor olsaydı Brando’nun oyunculuğu, tek bir bakışla bile sahnenin kontrolünü ele almasını sağlıyor. Ama beni en çok etkileyen karakter Michael Corleone oldu. Filmin başında aileden uzak duran, daha masum bir noktada duran Michael’ın yavaş yavaş bambaşka birine dönüşmesini izlemek çok çarpıcıydı. Bu dönüşüm ne ani ne de abartılı; aksine çok gerçekçi ve rahatsız edici bir şekilde işlenmiş. Al Pacino’nun performansı da bu yüzden akılda kalıcı.

Filmin atmosferi, müzikleri ve görsel dili de hikâyeyi inanılmaz derecede tamamlıyor. Karanlık sahneler, ağır tempo ve unutulmaz müzikler filme çok güçlü bir ruh katmış. Şiddet sahneleri bile göze sokulmadan, yerli yerinde kullanılmış. Bu da filmi basit bir suç filminden çıkarıp çok daha derin bir noktaya taşıyor. Her sahnenin bir amacı var ve hiçbir şey boşuna gösterilmiyor. Kusursuz!
Erhanyildiz0434
Erhanyildiz0434

25 Temmuz 2025 tarihinde eklendi
Benim için film ve dizi ikiye ayrılıyor. Breaking Bad ve Godfather üçlemesi. Dünya dizi ve film tarihinin en iyileri bunlar. Kesinlikle izleyin
İmran Nuriyev
İmran Nuriyev

17 Kasım 2024 tarihinde eklendi
Tarihin gördüğü en iyi film... Tam bir başyapıt, yüzlerle film izledim amma hic biri the godfather filmine yaklasamadi bile
Cengiz Hakan
Cengiz Hakan

21 Temmuz 2022 tarihinde eklendi
Dünyada herşeyin bir kusuru vardır. Ama sanırım bu filmin yok. Başka da bir şey söylemiyorum. Kesinlikle izleyin.
Naci Sarı
Naci Sarı

19 Mayıs 2022 tarihinde eklendi
Gayet güzel, bozmadan devam. Toplumda aile kavramını bir hayli ihtiyaç var. Dokunuşlar güzel dizide. Haluk Bilginer in olduğu bir çalışmaya kötü demek kötülüktür zaten. Başarılar.
Fatih Meral
Fatih Meral

8 Ağustos 2021 tarihinde eklendi
Baba filmininin sinema tarihinde ne kadar önemli bir yapıt olduğunu bilerek izlememe rağmen, çok üstün ve başyapıt beklememe karşın bu beklentilerimin çok üzerinde çığır açıcı bir film serisi ortaya çıkmış. Film aslında bir sosyokültürün eserinin ortaya çıkardığı bir film ; şöyle ki Amerika kurulduğu zaman giden İtalyanlar'ın Sİcilya adasındaki mafya kültürünü nasıl sürdürdüğünü ortaya koyması bakımından olağanüstü bir film.Yani aslında bir kültürün Amerika'da uyumlu ve adapte olmasını orada yaşamını sürdürmesini dile getiren bir film. Sicilya Adası dediğimiz zaman o yüzden mafya ve Baba filmi aklınmıza mıh gibi kazınmıştır. Bu mafya filmi bizdeki gibi tek yönlü kötü adamları konu olan bir mafya değil. Bu mafyanın ahlaki ve etik kuralları olan, mantığını konuşturan, öldürmek için öldürmeyen; sadece kendine zarar veren veya ricasını yerine getirmeyince ceza kesen bir yapıda olduğunu anlatıyor. Carleone ailesinin de sıradan yaşayan ve aile kültürünü yaşatan yemek yeme, düğün, dans etme sahnelerini bolca görüyoruz ki aslında günün rutinini, sıradan insan geleneklerini yaşatan ve uygulayan mütevazı bir görünümü olmasını sağlıyor. Üst zümre bir mafya değil de güç ve dostlarının işini kolaylaştıran ve güç ağı gören bir yapısını anlatıyor. Filmin görüntü çekimlerinde turuncu renk ağırlıkta kullanılmış, meşhur Vito Carleone'nin yaralanma sahnesinde portakalları yere düşmesi, büyük oğlu Carleone'nin geçiş noktasında pusuya düşürülmesi orada portakal suyu reklamı, baba konseylerinde masada portakal olması hep birbirleriyle bağlantılı olarak görüntüsel ve çekim vurgusu olarak düşünülmüş.Bazılarına göre de ölümü çağrıştıran bir metafor. Soundtrack zaten gelmiş geçmiş en iyi film müziklerinden, filmin bile zaman zaman önüne geçecek kalitede bir müzik.Filmdeki ölüm teknikleri iple boğma, ucu kesilmiş çifte, suikast teknikleri kullanılan tekniklerin uyarlaması.Mario Puzo'nun kitabında uyarlama, yanılmıyorsam filmin senaristliği de kenidisi yapmıştır. Kitabı resmen resmederek sinema sahnesinde buluşturan kişi olması bakımından yönetmenin üstündedir bana göre. Baba filminde birçok duyguyu doruklarda yaşıyorsunuz, insanın doğasını yansıtıyor çok yönlüdür. Acımasızlık, sadakat, sevgi, ihtiras, umut... Vito Carleone rolünde oynayan Marlon Brando'ya ceket iliklenir. O nasıl bir duruş,karizma, konuşma üslubu, replikler, mimikler... Al Pacino filmin jokeri olacağını belli eden mektepli bir subayken nasıl baba oluşunu bize ilmek ilmek yaşatan büyük oyunculuğunu sergilemiş. James Caan 'de Santino Corleone rolüyle mantık ve hesap olmadan kaba kuvvetle baba olunmayacağını gösteren bir oyunculuk sergilemesi bakımından göze çarpıyorlar. İlk film için sayfalarca yorum yazılabilir ama şimdilik bu kadar olsun.
Jan Jeschner
Jan Jeschner

2 Şubat 2021 tarihinde eklendi
Simdiye kadarki en iyi film.
Bir şaheser, söylenecek çok şey yok.
Mutlak klasik kesinlikle.
Daha fazlası mümkün değil.
Doğukan Elik
Doğukan Elik

3 Haziran 2020 tarihinde eklendi
İlk izlediğim de biraz çocuk yaştaydım uykum gelmişti fakat daha sonra izlediğimde unutulmaz filmlerim arasına girdi. Evet film ağır ve yavaş ilerliyor belki ama senaryo ve karakter analizi açısından kusursuz olduğu içindir. Şöyle ki filmdeki atmosferi gerçekten hissediyorsunuz ve yaşıyorsunuz. Buna ek olarak o efsane fon müziği ve unutulmaz replikler eklenince tabii ki unutulmaz filminiz oluyor. ''Ona reddedemeyeceği bir teklif yapacağım'' çok kalp.
Tamer Taş
Tamer Taş

23 Mayıs 2020 tarihinde eklendi
''Aile her şeydir'' ve kuralın dışında ne varsa gözünün yaşına bakılmaz!. Mario Puzzo ' nun best seller olmuş romanından senaryolaştırılmış, sinema kariyerinde Baş yapıt özelliği taşıyan Oscar almış bir film..Senaryosu bir çok mafya vari filmlere ve dizilere esin kaynağı olmuş eser..Oyuncularını her biri, filmin gösteriminden sonra üne kavuşmuş olup, Özellikle Al Pacino ' nun devleşen oyun gücüne tanıklık ediyorsunuz.Filmin müzikleri bile şaheser.Eğer halen bunca yıldır izlemedi iseniz büyük bir kayıp.seriyi mutlaka izlemeniz lazım
Befo
Befo

14 Mayıs 2020 tarihinde eklendi
İtalyan Mafya sistemini bu kadar iyi ve gerçekçi anlatan ilk ve tek film.
Oyunculuk, hikaye gerçekten harika.
Ogun Y
Ogun Y

21 Nisan 2020 tarihinde eklendi
Bir göçmenlik ve dönem filmiydi diyebilirim.Aile kavramının da filmde kazandığı önem üstünde özellikle durulmalı.Aile onlar için her şey.İzlemeye fazlasıyla değecektir.
HAtunun B
HAtunun B

31 Mart 2020 tarihinde eklendi
Merhaba, sinema ve dizilere dair eleştri,haber ve yorumların yapılacagı kaliteli ve seviyeli 4 yıllık 140 kişilik whatsapp grubumuz vardır. katılmak isteyenler 0543 419 88 50 nolu numaradan bana ulaşabilirler. Kurallar: kufur , cinsel içerikli paylaşım, saygısızlık yasak. 20 yaşından büyük kişiler kabul edilmektedir. din siyaset ve futbol konularında konuşmak ve paylaşım yasaktır.
Gürkan A.
Gürkan A.

9 Mart 2020 tarihinde eklendi
başyapıtlardan tabiki ne söylesek boş benim notum cimridir aslında her filme 5 vermem ama 4.5 haksızlık olurdu emeği geçenlere saygılar müthiş bir film tabiki serisinin hepsini izlemek gerekir