Baba
4,8

senanxx
senanxx

23 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
bence güzel bir film fakat imdb 9,2 çok çok çok fazla.
Amir Han
Amir Han

21 Mart 2017 tarihinde eklendi
Nihayet 5 parçaya bölerek bitirdim. Hafta sonu 3 saatli bu filmi tek seferde ikinci defa izledim. Böylesi daha iyiymiş. Efsane Marlon Brando ve veliahtı Al Pacino'nun başrollerde olduğu serinin bu ilk filmi tam bir kült. F.F. Coppola unutulmaz bir film armağan etmiş sonra ki kuşaklara. Neredeyse yarım asır önce çekilmiş ama hala ilgi odağı olabiliyor. Filmin kadrosu, replikleri ve müziği harika. Özellikle "ona reddedemeyeceği bir teklif sunacağım" repliği her aklıma geldikçe gülümsüyorum. Mutlaka izleyin.
loverjeanman
loverjeanman

4 Ocak 2011 tarihinde eklendi
tüm zamanların en iyi mafya filmi
ABRK97
ABRK97

2 Mart 2016 tarihinde eklendi
"ONA REDEDEMEYECEĞİ BİR TEKLİF YAPACAĞIM".

Dolu dolu 3 saatlik büyüleyici bir başyapıt
Filmi ilk açtığınızda güzel bir Don Carleone sahnesiyle başlıyor.
O kadar ustaca işlemişler ki 3 saatlik ve bol replikli bir film olmasına rağmen hiç sıkılmadım, sahneleri o kadar etkileyici ki donup kaldığım, hayranlıkla izlediğim, ağladığım ve tüylerimin diken diken olduğu anlar hep oldu.
Oyunculukları usta aktörleri konuşmaya gerek yok, sadece izlediğinizde anlayabilirsiniz. Zaten Marlon Brando oscar almış bu yapıtla. Sakın erken sıkılıp filmi kapatmayın sonuna kadar izleyin çünkü bu hatayı yapan çok kişi var.
Replikleriyle bir ders niteliği olan bu yapıtı mutlaka izleyin. 10/9
Eleştirilerimiçinhesap
Eleştirilerimiçinhesap

11 Temmuz 2022 tarihinde eklendi
Godfather, karanlık ve gerçekçi atmosferiyle teknik açıdan ders niteliğinde bir film. Filmin görüntü yönetmeni Gordon Willis gölgeleri ve kontrastı öyle bir kullanmışki izlerken işte film bu diyorsunuz. Bir yandan karanlık ve güzel atmosferi izlerken bir yandan da olay örgüsünü izliyorsunuz. Bazı insanlar filmi izlerken ilk sahnelerde sıkılmış olabilir ama ben sıkılmadım çünkü mafya teması daha önceden de sevdiğim bir temaydı. Film, Carlone ailesi ve Virgül Solozzo'nun uyuşuturucu işi yüzünden yaşadığı anlaşmazlığı anlatıyor. Don Carleone ''uyuştucu'' pis iş diyerek kibarca teklifi reddediyor ama buna pek de memnun olmayan Solozzo, bizzat Carleoneye bir suikast düzenleyerek işlerin kızışmasına neden oluyor. Filmin can alıcı noktasıda burası. Normalde ailedeki işlerle pek alakası olmayan Micheal'ın karakterisiktik değişimini izliyoruz. Michel, önce babasının intikamını almak için Solozzo'yu öldürüyor sonrada aile işlerinin başına geçiyor. Sanki aile işlerini uzaktan izleyen o masum çocuk gitmiş yerine sakin ama soğuk bir katil gelmiş. Micheal, aslında kardeşi Sonny'nin tam tersi. Sonny öfkesini kontrol edemeyen, mantıksız hareket eden biriyken Micheal ise mantıklı ve bir o kadar sakin. ''Godfather'' ne kadar bir suç filmi olsada aslında baba ve oğul ilişkisinden hareket eden bir film. Buna verilebilecek için en güzel örnek Don Vito ile Micheal'ın baş başa kaldığı sahne. Bu sahnede Carleone hep hayatı boyunca ailesi için çalıştığını, çalışmaktan da utanmayacağını ama bugüne kadar ailenin başına geçmesi için Micheal'ı düşünmediğini söylüyor. Benim için oldukça iyi bir filmdi ama herkese hitap etmeyebilir bunu anlayabilirim. Bu filmde asıl odaklanmanız gereken nokta mafya hayatı değil, ailenizden başkasına güvenemiyeceginiz ve onlardan başka hiç kimseniz olmadığıdır. Yoksa kim neden ailesini bir suç örgütüne çevirsin ki? Filmde de görüyoruz ki babaya oğulları dışında neredeyse herkes ihanet etmiş.(Virgül Solozzo, Tattaglia ailesi, Carlo, Tessio) Ailenizden başka kimseye güvenemezsiniz derken bunu kastediyordum. Son olarak Godfather'ı sevmeyip ondan hayatı boyunca nefret eden kesme bir mesajım var: Godfather'ı bir mafya filmi olarak değil, baba ve oğul filmi olarak izleyin çünkü siz ancak o zaman bu filmi sevebilirsiniz. İsterseniz mafya temasından haz alın isterseniz de nefret edin. Okuduğunuz için Teşekkürler.
jamesbond-2
jamesbond-2

1 Şubat 2011 tarihinde eklendi
Nihayet dün izleyebildim filmi ve sıca sıcağına yorum yazmak istedim.Başlangıç sahnesi süper ve özellikle Michaelin restoranda polis ve adamı öldüreceği sahnede sanki orda kendimi Michaelin yerindeymiş gibi hissettim ve aynı heyecanı duydum ve tabiki Marlon Brando oyunculuk dersi vermiş resmen; çok etkileyici bir performans ve bizimkiler de sağolsun iyi dublaj yapmışlar fakat filmin genelinden çok etkilenmediğimi söylemeliyim bunda filmin uzun olmasının etkisi yok çünkü sıkılmadım ama yani insanların o kadar abarttığı kadar başyapıt olduğunu ben düşünmüyorum tamam oyunculuklar harika müzikler harika senaryo gayet iyi ama bir filmi dünyada gelmiş geçmiş en iyi 2.film yapmaya sadece bunlar yetmez başka şeyler de olmalı.Bazı arkadaşlar belki bana kızabilirler bu benim kendi fikrim tabiki bilmiyorum belki filmi izlemeden önce okuduğum yorumların neticesinde beklenti çıtamı yüksek tutmuş ve sonuncunda hayal kırıklığına uğramış da olabilirim ama ben o kadar filmden etkilenmedim ve çok daha etkilendiğim filmler oldu mesela cesur yürek,schindlerin listesi,scarface gibi sonuçta güzellik göreceli bir kavram ve bana göre çok iyi bir film ama başyapıt değil.Benim gibi düşünen bazı arkadaşların da olduğunu burdaki bazı yorumları okuduktan sonra anladım sonuçta kendi şahsi fikrim ve izleyecek olanlar izlesinler ve kendi kendilerine hür vicdanlarıyla değerlendirsinler yani film imdbde 9.2 ortalamaya sahip diye tutup da 10 puan vermeden önce düşünmek ve tartmak lazım...
Chev
Chev

31 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Serinin en iyisi .. Oyunculuklardan bahsetmeme gerek yok herhalde .. kesinlikle izleyin
Ceren S.
Ceren S.

24 Nisan 2009 tarihinde eklendi
Bencede 10da 10luk bir film değil son derece yavaş ilerleyen ve son derece uzun bir yapım.. Ama iyi yada kötü hiç farketmez,oyuncuları için ve film tarihindeki büyük yerinden dolayı izlenmesi şart olan bir film..
atakanozruh
atakanozruh

1 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Her şeyiyle kusursuz bir film olabilir mi sorusunun yanıtı bu filmde gizlidir. Bir sinema başyapıtı. Filmde emeği geçen herkesi ayakta alkışlıyorum. Hala The Godfather'ı izlemeyen varsa hem sinema sanatına hem de bu filme haksızlık etmiştir.
ill-key
ill-key

24 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Dönemine göre yapılmış iyi filmlerden.Şimdi ki zamanlarda benzeri yapılan filmlerle kıyaslamak yanlış olur.Bu tür filmlerden hoşlananların mutlaka listenin en başında izlemesi gereken bir film.Puanına bakıp çok şey de beklememek lazım.Oyuncular için defalarca seyredilebilir.10/8
fidelio82
fidelio82

26 Mart 2006 tarihinde eklendi
Senaryo ve oyunculuk muhteşem. Özellikle Marlon Brando ve Al Pacino tabiki.. TV'de pek çok kez yarım yarım izlemiştim, ama ilk defa baştan sona izlemiş oldum, ve devamını da getireceğim. Filmin oyunu da çıkmış, baya güzel görünüyor, GTA türünde bir oyun. Oyunseverler kaçırmasın derim (9/10).
gskaltay
gskaltay

17 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
yapılabilecek en iyi mafya filmi bundan daha iyi bir mafya filmi düşünemiyorum herkezin izlemesi gereken arşivde yer alması gereken bir başyapıt...
delicewatt
delicewatt

19 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
bu film sinema sanatının doruk yaptığı birkaç filmden bir tanesidir ve kült olmuştur bu nedenle artık yorumlar üzeri bir seviyededir ama şunu geçemeyeceğim bu filmi gönlünüzde ilk sıraya koyarsınız koymazsınız veya kendi özensizliğinizden dolayı dublajlı izlersiniz zevk alamayabilirsiniz ama kesinlikle filme kötü diyemezsiniz eğer derseniz maalesef kaba tabirle başka bir yerinizden konuşmuş olursunuz :)
serhatonce26
serhatonce26

25 Temmuz 2004 tarihinde eklendi
ilk filim çok güzel özellikle marlon brando oyunculuğu sonucunda oscar i hakettmiş
sidarta21
sidarta21