Yusuf A.
16 Temmuz 2020 tarihinde eklendi
Klasik dram filmi ülkemizde bu tarz hikaye çok. Kaderi izledikten sonra bunu izledim ve bence bu film bir tık daha iyiydi. Oyunculuğu çok başarılı buldum özellikle Güven Kıraç çok iyiydi ve o küçük kız beni epey üzdü.
Filmin sonunda şöyle bir yazı var. "hep denedin hep yenildin. olsun yine dene yine yenil daha iyi yenil." yenilmişlik bazen en büyük galibiyetleri anlatır.
tam anlamıyla masumiyeti anlatan güven kıraçın bu rolüyle aslında ön planda olmadığı bir film, bu yüzden derya alabora ve haluk bilginer göze çarpıyor.. Birkaç sahnede bile olsa oyunculukları göze çarpıyor, bu nasıl bir oyuncluktur hayran kaldım gerçekten, hele de o uğurla bekirin kavga sahnesi ve sonrasında uğurun bekiri anlatması.. Duyguyu tam anlamıyla veriyor izleyiciye..Adeta oyuncu filme oturmamış film oyuncuya oturmuş.. 10/9
kaderi sinemada izlemiştim, masumiyeti yeni fırsatım oldu. ama düşününce kaderin, masumiyetin prodüksiyonuna göre daha gelişmiş olanı ve sinemasal teknolojiden daha çok faydalanılmış farklı bir versiyonu olduunu düşünmekten kendimi alamıyorum. çünkü masumiyeti ben çok çok daha iyi buldum. özellikle dramatik yapısındaki samimiyet, insanın içini burkan bir duygu seline dönüşüyor. oyunculuklar gayet başarılı.haluk bilginerin güven kıraça uzun uzadıya hayatını anlattığı sahneye ben hayran kaldım. bekirin (haluk bilginer) o sahnedeki metni, hareketleri fevkaladenin fevkinde. ve bir de bekir ve uğur ablamızın (derya alabora) birbirlerine girdikleri o meşhur sahne var ki, o da inanılmaz çok ama çok başarılı.masumiyet teknik açılardan büyüleyici olmasada, dramatik yapısı çok kuvvetli bir hikayeye, başarılı bir anlatıma ve usta oyunculuklara sahip bir film. zeki demirkubuz sinemasının yapıtaşlarından...
Genel olarak iyi bir iş çıkarılmış ama usta oyuncuların yanında acemi diyebileceğimiz oyuncular çok sırıtıyor. Bu da filme basit bir hava veriyor. Ayrıca sesli çekim olmaması da bir handikap. Konu da fazlasıyla gerçeküstü; bir insanın -kötü işler yaptığını bile bile- bir başkasına bu derece tutkun olması ve bunu yıllarca devam ettirmesi pek mümkün değil bence.Beklentilerinizi çok yükseltmeden izlemenizi tavsiye ederim: 6/10
turk fılmlerını cok fazla ızlemıyorum ama bu fılmın ısmını cok fazla duydugum ıcın ızledım. yorum yazan cogunluk gıbı cok hosuma gıtmedı malesef oyunculuklar dersenız haluk bılgıner dısındakıler vasatın altındaydı verılmek ıstenen msjlar gızlı verılmeye calısılmıs ama pek basarılı olamamıs(tabı bu msjlar benım algıladıgım belkı yonetmen oyle bı msj bıle vermek ıstemedı) karakterlerde pek gercekcı gelmedı. cok fazla bırsey beklemeyeceksenız ızleyın derım.
İlginç ve güzel bir film. Sıradışı bir anlatım hakim filmde, oyunculuklar üst sınırda ve kaybetmeyi bu denli üst seviyede anlatmak gerçekten takdire şayan. 10/8
(Neden bu denli güzel Türk filmleri geri planda kalıyor anlamak mümkün değil. Temennim Türk sinemasının bu güzeide çalışmlarının hak ettiği yeri bulmasıdır.)
13 yıl önceki filmi yeni izledim:D gerçekten türklerde iyi film çekiyormuş... amerikan hegomanyasını bırakıp türk filmlerine yönetmenlerine destek çıkalım.... dip not: kader filmini izleyin daha sonra bunu izleyin 10/9
Allah aşkına birisi çıksın da "kral çıplak" desin. Bu film Demirkubuz'un olmasa bu kadar övgü alacağını hiç sanmıyorum. Yorumlar tamamen taraflı. Türk sinemasının en iyi filmiyse bu film ben de bir sinemasever olarak kahrımdan ölürüm. Film gerçekçi diyorlar, oysa ki gerçek hayatta bu kadar mantıksız şeyleri bir arada bulmak zor. Onun dışında film oldukça durağan. Ayrıca ne veriyor bu film bize: Hiçibr şey! oyuncularının hatrına bu filme 5 veriyorum
Bır film izledim ve icinde yalan yoktu.Kımbilir kac zamandır kurmayı bekledıgım bu cümleye sımsıkı sarılarak cıktım filmi izledikten sonra odamdan...Bütün bir hayat boyu içimde gezdirdigim dilsiz cocuk,tahta arabasını ceke ceke yürüyüp geldi pesimsıra...Dönüp bakınca,gözlerinde''Masumiyet''i gördüm.
turk sinemasının en iyi senaryo ve oyunculugandan birine sahip muhtesem bir filmdir Masumiyet.'bağımsız' filmlerin UsTa yönetmeni,adı gibi zeki olan büyük yönetmen zeki demirkubuzunda basyapıtıdır. haluk bilginerinderya alaborann guven kıracın muhtesem oyunları gercekten(artık cok deger vermesemde verilen odule)oscarlıktır. bu film istenildigi zaman turk sinemasınnda ne kadar saglam filmler yapabılecegınn en buyuk kanıtıdır. tesekkürler zeki demirkubuz....