MojoRising
10 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
Bende birçok insanda biraktigi etkiyi birakamadi. Tamam çok iyi çekilmis, kurgusu, oyunculuklari çok iyi ama ben senaryoyu çok sevemedim. Cesur olmasi bir filmin özgün olmasina yetmiyor. Türk sinemasinin en iyi çekilmis ve yönetilmis filmlerinden birisi oldugu için izlenilmeli elbette. Etkileyicilik kismina muhalefet serhimi koyuyorum ama.
Müthiş oyunculukların ve yönetmenin ön plana çıktığı başarılı bir sinema eseri. Konu ve senaryo olarak beni pek tatmin etmese de yönetmenin kullandığı dil ve çekim açılarını çok beğendim. Üç başrol oyuncusunun da birbirinden usta isimler olması da filmi daha bir izlenir yapıyor. Özellikle her oyuncunun performansının tavana vurduğu birkaç sahne var. Benim gözümde bir başyapıt olmasa da izlenmesi gerektiğini düşündüğüm başarılı bir drama... 7/10
Oyunculuk açisindan bakarsak Derya Alabora, Haluk Bilginer (az filmde begenmisimdir), Güven Kiraç çok basarili. Özellikle Derya çok iyi, psikolojiyi ve ruhu çok iyi yansitiyor.Haluk Bilginerin en iyi rolü diyebilirim (Newyork da Bes minare de de yakindi). Kiraç da çok iyi (çogu filminde oldugu gibi),
Filmde kisir hayatlari ve masumiyetin aslinda suçlu olmak kadar zor oldugu çok iyi anlatiliyor. Ne yazik ki filmdeki karekterlerin aynilari Türkiye de çok fazla var.
Filmin bence elestirilecek yanlari fazla tekrarlara yer vermesi (tv olayi çok abartilmis, tamam küçük çocugun sadece hayati tv ama film hep tv degil ki), konunun dar alana sikismis olmasi filmi bir çemberin içine sokuyor.
Çekimlerde de çok zorlanilacak bir yapi yok, Çekimler, isik diger teknikler yavan kaliyor, ana tema bu teknik konulari arka plana itmis.
Film mutlaka izlenmeli, Türk Sinemasinin az olan iyi örneklerinden biri. (Kader ile karsilastirirsak bence Kader bir adim önde)
...Türk sinemasının son yıllarda yapılmış en iyi filmlerinden biri. Zeki Demirkubuz'un son derece doğal ve etkileyici diyalogları ile örülü senaryosu, üç başrol oyuncusunun olağanüstü performansları (özellikle Haluk Bilginer'in piknikte o uzun plan boyunca yaptığı konuşma anlatılamaz güzellikte) ile kaçırılmaması gereken bir film...(8/10)
Her ne kadar böyle karanlık çekim filmleri sevmesem de bu film hoşuma gitti benim.Çok samimi geldi bir kere.Gösteriş olsun diye gereksiz ayrıntılara da girilmemiş.Gayet yalın ama etkili bir anlatımı var....7/10
seneryo olarak değilde oyunculuk olarak özelliklerde güven kıraç ın oyunculuğu mükemmel.zor bir senaryo ama yönetmen iyi iş çıkarmış.hayatın zorlukları veya zor hayatı yaşayanları bir nebze olsun göstermek istemiş bizlere.zeki demirkubuz iyi bir yönetmen.filmlerinde hep acı hep keder var.bu filmde bir tek bir noktadan bakamamış ancak en azından acemiliğini bu filmde çıkarmış.senaryo dediğim gibi biraz daha iyi olabilirdi.heycan yok filmde ve film bitiyor birden.en sonunda arkadaşının arkasından gittiği kadının sevdiği zagor olduğunu görüyor seyirci.10 üzerinden 7 verdim.izleyin derim özellikle güven kıraçı.
bi defa bu film o kadar puan etmez en fazla 7 olur. türk sinemasında izlediğim sinema diline en yatkın filmlerden biri,teknik açıdan çok iyi,kamera çok iyi kullanılmış bence tek kusuru finaliydi...
Klasik dram filmi ülkemizde bu tarz hikaye çok. Kaderi izledikten sonra bunu izledim ve bence bu film bir tık daha iyiydi. Oyunculuğu çok başarılı buldum özellikle Güven Kıraç çok iyiydi ve o küçük kız beni epey üzdü.
Genel olarak iyi bir iş çıkarılmış ama usta oyuncuların yanında acemi diyebileceğimiz oyuncular çok sırıtıyor. Bu da filme basit bir hava veriyor. Ayrıca sesli çekim olmaması da bir handikap. Konu da fazlasıyla gerçeküstü; bir insanın -kötü işler yaptığını bile bile- bir başkasına bu derece tutkun olması ve bunu yıllarca devam ettirmesi pek mümkün değil bence.Beklentilerinizi çok yükseltmeden izlemenizi tavsiye ederim: 6/10
turk fılmlerını cok fazla ızlemıyorum ama bu fılmın ısmını cok fazla duydugum ıcın ızledım. yorum yazan cogunluk gıbı cok hosuma gıtmedı malesef oyunculuklar dersenız haluk bılgıner dısındakıler vasatın altındaydı verılmek ıstenen msjlar gızlı verılmeye calısılmıs ama pek basarılı olamamıs(tabı bu msjlar benım algıladıgım belkı yonetmen oyle bı msj bıle vermek ıstemedı) karakterlerde pek gercekcı gelmedı. cok fazla bırsey beklemeyeceksenız ızleyın derım.
Zeki Demirkubuz' un izlediğim ilk filmi oldu.Masumiyeti çok merak etmiştim.Filmin genelinde pek keyif verdiğini söyleyemem ama oyunculukların becerisi filmdeki bazı vurucu sahneler etkili ve başarılı olmuş ve filmi izlenmeye değer kılıyor...Filmin çekimi açısından biraz düşük buldum.