Hesabım
    Suçlu Kim?
     Suçlu Kim?
    6 Mayıs 2011 Sinemada | 1s 48dk | Komedi, Romantik
    Yönetmen Malcolm Venville
    |
    Senarist Sacha Gervasi, David N. White
    Oyuncular: Keanu Reeves, Judy Greer, Vera Farmiga
    Orijinal adı Henry's Crime
    Basın
    2,8 2 Eleştiri
    Üyeler
    2,2 54 Puanlama, 12 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Henry sıradan tek düze bir hayat süren, gece mesaisi yapan, otobanda görevli bir gişe memurudur. Hayatta bir amacı, hırsı ve hedefi kalmamış gibi gözüken Henry bir sabah bir banka soygununa şahit olur ve karakola götürülür. Burada suçluların adını vermek yerine suçu bizzat üstlenip, hüküm giyer.

    Hapishanede tanıştığı Max ise ona hayatını tamamen değiştirecek fikirler aşılar. Henry bir sene sonra hapisten çıkınca, cezasını çektiği suçu gerçekten işlemeye karar verir! Banka ile tiyatro binası arasında yıllar öncesinden açılan ama şimdi unutulmuş bir tünel keşfeden Henry, Max’in de tahliye olmasından cesaret alarak soygun planını adım adım uygulamaya başlar.Fakat bütün bu planları yaparken hayatının aşkıyla karşılaşacağını hesaba katmamıştır.

    Malcolm Venville'nin ilk önemli yönetmenlik çalışması olan filmin başrollerini Keanu Reeves, James Caan ve Vera Farmiga paylaşıyor. 2010 Toronto Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapan film eleştirmenlerden beklediği övgüyü bulamayan bir yapım olmuştu...

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Suçlu Kim?

    Suçlu Kim?

    Yazar: Ayşegül Kesirli
    Malcolm Venville'in ikinci uzun metraj çalışması olan "Suçlu Kim?" farkında olmadan bir banka soygununa alet olan ve yanlışlıkla hapse giren Henry'nin aşama aşama nasıl bir suçluya dönüştüğünü anlatıyor. Herhangi bir amacı ya da hayali olmayan, dolayısıyla hapiste olmakla dışarıda olmak arasındaki farkı ayırt edemeyen gişe memuru Henry'nin hayatını değiştirense hapishaneyi evi gibi gören Max oluyor. Fazla konuşmayan, son derece durağan hatta tutuk bir karakter olarak tanımlayabileceğimiz Henry'nin, "House M.D." dizisinin bir bölümünde (5. Sezon, 6. Bölüm) egzantirik Doktor House'un tedavi ettiği ailevi akdeniz ateşinden muzdarip baba -kızı hatırlatan bir hali var. Dizide kısmi baygınlık geçiren, zaman mevhumunu kaybeden ve uyurgezerlik belirtileri gösteren ve kendilerine ait hiçbir özel eşya bulunmayan evlerinde hayatın bir parçası olmadan yaşadıkları anlatılan baba-kızın durumu aslında

    Fragmanlar

    Suçlu Kim? Orijinal Fragman 2:07
    Suçlu Kim? Orijinal Fragman
    1.819 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Keanu Reeves
    Rolü : Henry
    Judy Greer
    Rolü : Debbie
    Vera Farmiga
    Rolü : Julie
    James Caan
    Rolü : Max

    İzleyici eleştirisi

    JeanClaudeVanDamme
    JeanClaudeVanDamme

    Takipçi 1.209 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    14 Kasım 2012 tarihinde eklendi
    Filmin seyircinin sürekli beklediği,öyküdeki temponun yükseldiği,''o'' dokunuşu bir türlü yapamama sorunu var.Her an bir şeyler olması ve birdenbire tüm planın altüst olması ya da her şeyin arapsaçına dönüşmesini sağlayacak hamleyi bekliyoruz ama nafile.Tekdüze ilerliyor ve bitiyor.Kötü film sıfatını hak etmiyor tabii ki ama beklentileri de karşılamaktan uzak.
    Demirtas
    Demirtas

    Takipçi 888 değerlendirmeler Takip Et!

    1,0
    1 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
    Kesinlikle kötü bir film. Ne amaçla çekildiği bile belli değil. Uzakm durun bence.
    ilsalaron
    ilsalaron

    Takipçi 644 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    10 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
    Çok başarılı bir film. Keanu Reevesin performanslarını Matrix serilerinden beri hiç beğenmiyordum ilk defa Matrixden sonra çok iyi oynamış. Ancak, bir James Caan ve Peter Stomare var ki olağanüstü hele 10 dakikalık performansıyla Stomare beni yerlere yatırdı. Film kaçırılmaması gereken bağımsız yapımlardan.
    nskmourinho
    nskmourinho

    Takipçi 998 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    24 Haziran 2011 tarihinde eklendi
    Arkadaşım izlemiş sıfır puan ver dedi yorumu gerçekten tuhaf.Hiç film izlemeyelim o zaman burdaki puanları sağdan solma duyumlarla belirleyelim.Suçlu kim kuru aksiyon arayanların beğeneceği bir film değil.Film belki tempo sorunları yaşıyor olabilir ama oldukça zengin bir senaryoya sahip.Ben 6 veriyorum bence en az bir kez izlenmeli.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı Pinema
    Yapım yılı 2011
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2011, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2011.

    Yorumlar

    • kemerlee
      Coenlerin orada olmayan adamadaki filmindeki gibi hissetmeyen karar vermeyen sadece toplumun ona biçtiği rolü oynayan tuhaf bir adamın kötü arkadaşları yüzünden işlemediği bir suç sebebiyle hapse girmesini ve çıktıktan sonra tekrar hissetmeye çalışmasını, bunuda soymadığı bankayı gerçekten soyarak yapmaya karar veren bir adamın traji komik öyküsünü izliyoruz. James Caan deniro tarzı performansıyla büyülüyor her zamanki gibi Vera Farmiganın performansı etkileyici Keanu başarılı performansıyla eşlik ediyor.Sonu biraz muamma kalsada Henry artık hissediyor ve önemli kararlar verebiliyor buda yeter.
    Back to Top