Wonder Woman
Ortalama puan
3,8
538 Puanlama

34 Kullanıcı yorumları

5
6 Eleştiri
4
10 Eleştiri
3
8 Eleştiri
2
5 Eleştiri
1
2 Eleştiri
0
3 Eleştiri
Sırala
En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
Alp T.
Alp T.

Takipçi 441 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
4 Haziran 2017 tarihinde eklendi
Man Of Steel, BvS ve Suicide Squad filmleriyle başlayan DCEU, her ne kadar eğlenceli filmlere imza atmış olsa da hiç beni hikaye açısından içine çekmemişti. Bu yüzden Wonder Woman için hiç de heyecanlı değildim. Bu filmin de eğlenceli ama karakterlerinin ve hikayenin zayıf olacağını düşünüyordum. Ama filmden çıktıktan sonra bu konuda yanıldığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Her ne kadar dört dörtlük bir iş olmasa da Wonder Woman, DC'nin The Dark Knight Rises'dan beri yaptığı en iyi film.

"Oldukça güçlü bir Amazon savaşçısı olan Diana'nın yaşadığı Themysciria adasına bir savaş uçağı düşer ve Diana, bu uçağı kullanan Steve Trevor'ı kurtarır. Amazon kadınlarına şu an I. Dünya Savaşı'nın yaşandığını anlatan Steve, Diana'nın ilgisini çeker ve Diana, savaşa katılmak için gerçek dünyaya atılır. Bu sırada da gerçek dünyanın işleyişini öğrenir ve düşmanları yenmek için her şeyini ortaya koyar."

Seçilmesine karşın aldığı bütün nefrete rağmen Gal Gadot, Wonder Woman rolünde harikalar yaratmış. Gadot, karakterinin savaşçı ruhunu, samimiyetini ve kararlılığını çok iyi ortaya koymuş. Gadot'un performansı, ara sıra Christopher Reeve'in Superman'ini de hatırlatmadı değil.

Steve Trevor'ı canlandıran Chris Pine da çok başarılıydı. Zaten Pine'ın oyunculuğunu çok seviyorum ve bu filmde de onun komedi zamanlaması müthişti. Aynı zamanda karakterinin Diana ile olan kimyası beklediğimden de samimiydi ve zaman zaman hiç beklemediğim duygusal seviyelere de çıktı.

Patty Jenkins, Wonder Woman'ı yönetmek için seçilmiş en uygun yönetmen olmuş. Çünkü Jenkins, sadece karakteri anlamakla kalmamış, aynı zamanda onun bulunduğu adayı çok iyi keşfetmiş ve dünyada da gerçekçi bir savaş havası yaratmış. Bu yüzden Wonder Woman, her ne kadar bir süper kahraman filmi olsa da, oldukça gerçekçi hissettiriyor (son 20 dakikası hariç).

Wonder Woman'ın en çok sevdiğim yanı, sırf aksiyon sahnelerinden ibaret olmayışıydı. Çünkü koca filmde yalnızca 3 tane aksiyon sahnesi var. Film de bu esnada da ana karakterlerine odaklanmış ve araya serpiştirilen ufak sahnelerle de seyirciye nefes aldırmış, Steve'ın Diana'ya dans etmeyi öğretmesi gibi. Mesela bu, DC'nin önceki filmi Suicide Squad'ın en büyük sorunlarından birisiydi. Film, aksiyonla o kadar vakit harcamaya çalışıyordu ki, ana karakterlerine odaklanmayı unutuyordu. Ve Wonder Woman da bu hatadan, hatta DC'nin geçmişte yaptığı bütün hatalardan ders çıkarmış ve bu sorunları büyük ölçüde azaltmayı başarmış. Bu oldukça büyük bir başarı doğrusu.

Bu arada filmde pek fazla aksiyon sahnesi yok dediysem de beni yanlış anlamayın, bu sahneler olduğu zaman ortalığı yıkıyor. Her sahne heyecanlı ve epik hissettiriyor. Dediğim gibi, filmde 3 tane aksiyon sahnesi var. Birincisi, Themysciria adasında geçen Amazonların savaştığı sahne. İkincisi, (filmin benim için en iyi sahnesi) Wonder Woman'ın savaş alanında tek başına savaşması. Ve finalde de büyük bir CGI savaşı oluyor. Film çok düz bir tonda ilerlediği için finalde çok fazla görsel efektin olması sizin için bir sorun yaratabilir belki ama ben bu sahnenin çok iyi hazırlanmış olduğunu düşünüyorum. Yani, BvS'deki Doomsday olayından çok daha iyiydi bence. Çünkü bu sahne sadece aksiyon açısından dev değil, aynı zamanda duygusal açıdan da dev hissettiriyor.

Ayrıca filmin süresinden de bahsedelim. 141 dakika, bir süper kahraman filmi için biraz fazla uzun bir süre. Ama bence Wonder Woman'ın böyle bir süreye ihtiyacı vardı. Onun dünyasını daha iyi tanıyıp karakterlere daha fazla odaklanabilmek için. Ve filmin her saniyesinde aksiyon olmayacağını, hikayenin daha normal bir şekilde ilerleyeceğini bildiğim için, Wonder Woman'ı izlerken hiç sıkılmadım.

Ama filmin birkaç kötü yanı da vardı. Neredeyse bütün süper kahraman filmlerinde olduğu gibi, Wonder Woman filmindeki kötü adamlar da çok zayıftı. Bu filmde yaklaşık 2-3 tane kötü adam var ve film bunlara bir türlü odaklanamamış, sadece final sahnesinde hepsini kullanmaya çalışmış. Bunun dışında filmde Türkiye'yle ilgili ufak bir durum vardı ve bunu da pek yakıştıramadım doğrusu.

Ama bunların dışında Wonder Woman, bir Wonder Woman filminde isteyeceğim her şeye ve daha fazlasına sahipti. Oyunculuklar başarılıydı, karakterler sempatikti ve aksiyon sahneleri etkileyiciydi. Bu arada, BvS gibi karanlık değil, aksine renklerle dolu bir filmdi. Ve başrolünde bir kadının olduğu süper kahraman filmlerine bakacak olursak, şu ana kadar elimizde sadece Supergirl, Catwoman ve Elektra vardı. Wonder Woman'sa imkanzısı başararak bu konuda hepsini rahatlıkla geçiyor. DC'nin en iyi işlerinden birisi, kaçırmamanızı öneririm.

FİLMİN İYİ YANLARI:

+ Gal Gadot ve Chris Pine.

+ Epik hissettiren savaş sahneleri.

+ Filmin aksiyondan ibaret olmayıp karakterlerine zaman ayırması.

+ Yaratılan dünya.

FİLMİN KÖTÜ YANLARI:

- Kötü karakterler.

- Bazı uzatılmış sahneler.

TOPLAM PUAN: 8.4/10
Ugur Tazegül
Ugur Tazegül

Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

4,5
8 Eylül 2017 tarihinde eklendi
DÖRT DÖRTLÜK BİR SÜPERKAHRAMAN FİLMİ

Wonder Woman filmi beni fazlasıyla şaşırtan ve heyecanlandıran bir film oldu. Gerek senaryosu, gerek grafikteki başarısı ve kameranın sizi içine çeken hareketleriyle bambaşka bulacağınız fantastik bir film. Yönetmen koltuğunda ise ödüllü yönetmen Patty Jenkins oturuyor.

Oldukça güçlü bir Amazon savaşçısı olan Diana’nın yaşadığı tanrıların yarattığı ve cennetin yeryüzündeki yansıması olan Themysciria adasına bir savaş uçağı düşer ve Diana, bu uçağı kullanan Steve Trevor’ı kurtarır. Amazon kadınlarına şu an I. Dünya Savaşı’nın yaşandığını anlatan Steve, Diana’nın ilgisini çeker ve Diana, savaşa katılmak için gerçek dünyaya atılır. Bu sırada da gerçek dünyanın işleyişini öğrenir ve düşmanları yenmek için her şeyini ortaya koyar. Tüm savaşları olduğu gibi, 1. Dünya Savaşını da Savaş Tanrısı’nın yaptığını düşünmektedir ve tek amacı Savaş Tanrısı’nı yenerek dünyaya barışı getirmektir.

Batman v Superman filminden sonra ‘Wonder Woman’ karakterini ikinci kez ortaya koyan Gal Gadot, seçilmesinin ardından gelen tüm eleştirilere, filmde ışık saçarak cevap veriyor. Gadot; karakterinin savaşçı ruhunu, samimiyetini ve kararlılığını çok iyi ortaya koymuş. Trevor karakterinde izlediğimiz Chris Pine ise, gerek idealist asker rolünde gerekse aşkı için her şeyi yapmaya hazır bir aşık rolünde oldukça başarılı.

Filmin 141 dakika süreceği gerçeğiyle ilk yüzyüze geldiğimde oldukça gerildim çünkü 2 saat 21 dakika değil bir fantastik film, herhangi bir film için bile oldukça uzun bir süre olmasına rağmen filmden hemen hemen hiç kopmadan izledim ve film keyifli bir şekilde aktı.

Çizgi roman mantığına sadık kalan dondurma sahneleri ise, kötü düşünülmüş bir fikir olmamasına rağmen filmin yapısına çok mu uyuyor kısmı tartışılır. Bana kalırsa, günümüz teknolojisi ve filmin yapısı göz önüne alındığında biraz bayağı kalıyor.

Filmin oldukça başarılı yan/kötü karakterlerine ise yeteri kadar odaklanılmadığınıdüşünüyorum ama final sahnesi beklentilerin üzerinde ve şaşırtıcı. Kesinlikle izlenmesi gereken, renkli bir film olduğunu düşünüyorum.
Mert H
Mert H

Takipçi 1.632 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
27 Ocak 2019 tarihinde eklendi
Film ile ilgili abartılı yorumları okuyup izlemeyin. İzlediğim en iyi DC filmlerinden biri olsa da en iyisi değil. Wonder Woman'ın kim olduğu ve güçlerinin nereden geldiği güzel bir şekilde anlatılmış ancak bir baş yapıt seviyesine değil.
Tolgakocak
Tolgakocak

Takipçi 238 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
7 Şubat 2023 tarihinde eklendi
bence başarılı bir yapım olmuş ben marvel filmlerini daha çok severim ama batman serisinden sonra dcnin yaptığım en iyi film 10/7.5 zaten bu kadının filmleri güzel oluyor kadın efsaneydi :D
Ugur T
Ugur T

Takipçi 9 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
27 Ekim 2019 tarihinde eklendi
Tam bir süper kahraman filmi. Hatun karaktere çok yakışmış, film kendini izletiyor. Karakter tanıtım filmi olduğu için konusu çok dolu dolu olmasa da bence tatmin ediyor...
Serdar D.
Serdar D.

5 değerlendirmeler Takip Et!

4,5
8 Haziran 2017 tarihinde eklendi
Düşünüyordum konuyu geçmişten şimdiye nasıl getirecekler diye.Sonuçta ilk Batman filminde gördük Wonder Womanı.Filmin senaryosu,oyuncu kadrosu ve yapmacık olmayan efektler gayet güzel.Bu kadarını beklemiyordum. Gal Gadot cuk diye oturmuş.DC yükselişte MARVEL yandın :)
cvhrkzl
cvhrkzl

5 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
10 Haziran 2017 tarihinde eklendi
İlk perde oldukça zevkli geçen bir film.
İkinci perde savaş sahneleri çok iyi olmamasına rağmen sürükleyici bir şekilde devam etti.
Taa ki Tanrı'ların savaşına kadar.
İki Tanrı'nın savaşı bu kadar kötü ve bu kadar efektin seyirciyi rahatsız edecek düzeyde olduğunu söyleyebilirim.
Sonu seyircinin beklemeyen bir sonla bitmesi ayrı bir hüzün öyküsü.
Verilen mesaj herşeyden daha önemli.
Dünyayı kötülüklerin değil, sevginin egemen olması ile daha güzel olduğunu ve insanoğlu ne kadar kötü olursa da içindeki sevginin onun kötülükleri örtmesine yetecek kadar büyük olduğunu ifade ediyor.
Müjdat T
Müjdat T

34 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
10 Mart 2019 tarihinde eklendi
Filmi küresel siyasetten öte tutarak film olarak değerlendirirken muazzam kurguya sahip olduğu aşikar. Günümüz ve mitolojinin aynı noktada bir araya getirilerek işlenmesi fikri çok başarılı bir yapıt olarak bizlere dönüş yapmış. Bu arada İsraili güzel oyuncu Gal Gadot'un da zirve yaptığı ve başarısını solo filmiyle de kanıtladığı bir çalışma bu. Oyuncu yeteneği, güzelliği, jest ve mimikleriyle her sahnede odağı kendine çekmeyi çok iyi başarıyor. Filmler yalnızca film olarak değerlendirildiğinde bu filmin de size keyif vereceğine şüphe etmiyorum. Yabancılar filmlerle küresel siyasette söz sahibi olmayı çok iyi başarabiliyorsa burada eksik olan üzücü bir şekilde iğne kendimize batırma vaktinin çoktan gelmiş hatta geçiyor olduğu gerçeğidir. İyi seyirler.
Anıl K.
Anıl K.

2 değerlendirmeler Takip Et!

4,5
12 Haziran 2017 tarihinde eklendi
Filmi hiç bir beklentim olmadan izledim. Wonder Woman karekteri ile hiç bir alakam yoktu. Ama gerçekten de hoşuma gitti izlemesi keyifliydi. Yeri geldiğinde komik, duygusal ve aksiyon sahneleri olan çok güzel bir filmdi. Süper kahraman filmlerini sevmiyor olsanız bile gidebilirsiniz. Gerçekten beğeneceksiniz
kemal a
kemal a

1 değerlendirme Takip Et!

4,5
24 Nisan 2019 tarihinde eklendi
Filmin sonuna doğru uçağa binmeden verdiği saat 9 a5 vardı yıllar sonra filmin bittiği yerde saat 9 05 olmuştu bundan bi anlam çıkarmaktı istemisler
Daha Fazlasını Göster
  • En son Beyazperde eleştirileri
  • En İyi Filmler
  • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler