Hesabım
    Dinle Neyden
    Dinle Neyden
    10 Ekim 2008 Sinemada | 1s 37dk | Dram, Romantik
    Yönetmen Jacques Deschamps (II)
    |
    Senarist İsmail Eren, Ayşe Şasa
    Oyuncular: Jean-Gabriel Nordmann, İsmail Hakkı, Jean Benguigui
    Orijinal adı Dinle neyden
    Üyeler
    3,0 78 Puanlama, 17 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Sene 1798'i gösterdiğinde, devlet-i Osmaniye ile Frankaponlar arasında çıkması muhtemel savaşı engellemek için eski bir Osmanlı paşası olan Nuri Dede Efendi ve eski yoldaşları Fransız diplomatlar, gayriresmi çalışmalarını Sultan III.Selim'in kızkardeşi Beyhan Sultan'a ait Sahilsaray'da gizlice gerçekleştirir. Diplomatik görüşmeler sırasında rahatsızlanan Dede Efendi'ye Saray doktoru Halil nezaret etmeye başlar ve Halil, Beyhan Sultan'ın yardımcısı Gülnihal Kalfa ile yakınlaşır. Bu hikayeyi defterinde Hz. Mevlana'nın öğretileriyle dillendirense, Mevlevihane defterlerini tutmakla görevli ve Nuri Efendi'nin hizmetlisi, mistik bir dünyaya sahip Derviş'tir. Birçok önemli ödüle sahip yönetmen, görüntü yönetmeni ve senaristle çalışılan filmin çekimlerinde 50 kişinin hazırladığı 500 kostüm ve 35 kişilik uzman bir grupla hazırlanan dekor ve aksesuar kullanılmıştır.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Dinle Neyden

    Dinle Neyden

    Yazar: Funda Sularöz
    Hz. Mevlana'nın doğumunun 800. yılı kutlamaları üzerinden bir yıl geçti ve 2008 yılında, Hz. Mevlana'nın da konu edildiği başka bir projeyle karşı karşıyayız. Dinle Neyden, Hz. Mevlana'nın doğumunun 800. yılına bahşedilse de filmde birçok konu var ve film aslında bir o kadar da konusuz. Filmin tek etkileyici noktasından başlamak istiyorum ki yorumda bütünlük oluşturan kötü kısmı rahatça anlatılabilsin. Filmde kostümler hayranlık bırakacak derecede güzel. Dönemin giyim kültürü olanca zarifliği ve şıklığıyla yansıtılmış. Dekorlar da beyazperdeyi aynı güzellikle dolduyor, ama bu kadar, sadece dolduruyor. Her şey yapıştırılmış gibi duruyor, gerçekte var olan ve filmde kullanılan mekanlar bile. Kumaşın makas izlerini görüyorsunuz, film o kadar dekor.Filmin bu yapıştırma duruşunun sebebi sanırım filmin genel yorumlanışından kaynaklanıyor. Filmin dünyasının oluşturulurkenki rengine, Osman
    Öneriler

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    jamesbond-2
    jamesbond-2

    Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    24 Ocak 2011 tarihinde eklendi
    Yer yer sıkıcı olsa da kostümler,mekanlar ve oyunculuklar iyiydi.Tarihi filmlerin artmasını çok isteyen bir kişi olarak böyle filmleri eleştirmek yerine yapanları tebrik etmek gerektiğini düşünüyorum.Sonuçta değişik ve izlenmeye değer bir film var fakat ağır olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim...
    ilsalaron
    ilsalaron

    Takipçi 644 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    19 Ekim 2008 tarihinde eklendi
    Bir tarihi drama filminde mevlevilik ve Mevlana Hz. bu kadar güzel ve bu kadar yalın anlatılamazdı sanırım. Çok başarılı bir çalışma. Oyuncular çok harika hele Türkpençe ile Yücesoy mükemmele yakın oynuyorlar karakterlerini. Kurgu ve Senaryo da çok başarılı. Bu hafta seyrettiğim filmler arasında en etkilendiğim filmdi. Filmin sadece bir kusuru var o da anlatıcının zaman zaman işi abartması ve filmin önüne geçmesi olmuş.
    hacivat39
    hacivat39

    60 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    10 Ekim 2008 tarihinde eklendi
    Filmi yeni izledim;müzikleriyle, mekan seçimiyle, kostümleriyle, dinginliğiyle ve hemen her karesine sinen mevlevi öğretisiyle insanı alıp götürüyor.
    Özellikle bazı sahnelerde görüntü ve sanat yönetimini başarılı bulduğumu söylemeliyim.
    ftharc91
    ftharc91

    20 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    14 Ekim 2008 tarihinde eklendi
    süper sakın kaçırmayın derim bu filim geçmişi çok iyi anlatıyor 10/6..!!!

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2008
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2008, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2008.

    Yorumlar

    Back to Top