snkolas
19 Haziran 2020 tarihinde eklendi
Uzun zamandır böyle muhteşem bir film izlememiştim.Özellikle tüm mühendislerin izlemesi gereken bir film.Okullarda teorikte öğreniyoruz herşeyi fakat aslında ptatikte öğrenmemiz gerekiyor.Birkaç eksiklik olmasaydı bu film başyapıttı bana göre.Mezun olduktan sonra arkadaşları Rancho’ yu neden 10 yıl sonra buluyor mesela.Bu sahte ismin sahibi Hindistan ın zengin ailelerinden birinin oğlu.Kısa zamanda gerçek Rancho yu bulup ondan gerçekleri öğrenebilirlerdi.Bebek ölü olarak doğuyor fakat herşey yolunda deyince birden canlanıyor ve ağlamaya başlıyor.Bunun gibi saçma ufak detaylar..
kesinlikle izlenilmesi gerekilen ustaca yapılan bir filim filim 3 saatti ama bana 1 saat gibi geldi komedi yönü duygusal yönü kurgusu çok iyi hazırlanmış muazzam bir filim
Öncelikle bu film hakkında pek bir beklentim yoktu fakat insanlar bu filmi çok övünce ben de bir izleyeyim dedim. Keşke daha erken izleseymişim. Film gerçekten başarılı, bazen dram, çoğu yerde komedi kısımları var. Romantik sahneleri de unutmayalım tabii. Ben pek Bollywood filmi izlemesem de bu film normal Hollywood filmcilerinin 10 yıl geçse bire yapamayacakları bir film. Zekice, hikayesi orjinal ve kült olabilecek diyaloglara sahip. Örnek olarak: "-Elimdeki bu kalem bir astronot tükenmez kalemi. Dolma kalemler uzayda işe yaramadığı için bilim adamları bu kalemi icat etmek için milyonlar harcadı. -Bir sorum var efendim. Eğer dolma kalemler uzayda işe yaramadıysa, neden kurşun kalem kullanmamışlar?" Filmin akıllıca ve yerlere yatıran diyaloglarından birisi bu. Filmin konusu insanların istediği mesleği yapmasına değiniyor daha çok. Fakat daha ne olaylar oluyor neler. Geçen haftalarda yine bir Bollywood filmi olan Dhoom: 3 ile ilgili bir eleştiri yazmıştım. İkisinin de süresi aynı fakat bu film daha sürükleyici. İki filmin başrolünde de Aamir Khan oynuyor fakat bu filmdeki karakteri ve performansı daha başarılı ve akılda kalıcı. Bu film tüm zamanların en iyi filmlerinden birisi. Çünkü hikaye orjinal ve basit değil. Romantik, komedi, dram türleri çok yoğun bu filmde. Bollywood filmleri, Aamir Khan hayranları ve bu tarz filmleri sevenlerin mutlaka izlemesi gereken bir film bu. İzlemenizi tavsiye ederim. 5/5
Aamir Khan'ı tanıyıp bollyvood sinemasıyla tanışmama sebep olan film.. bu filmden sonra Aamir'in tüm filmlerini sırayla izledim. Hayatımda izlediğim en komik en anlamlı düşündüren düşündürürken güldüren film buydu. Hele egzamalı oklavayla açılan börek sahnesi unutulmazlarım arasında :
Bu adam kadar kaliteli olup kaliteli bi şekilde eleştiren başka biri yok maalesef sinema tarihimizde. Ayrıca bu filme iyi adapte olup o samimiyeti verebilmek için aylarca ergenlerle takılıp onlar gibi yaşayıp onlar gibi düşünene kadar çalışmış daha sonra çekimlere başlamıış. Harikasın ve 1 numarasın Aamir Khan ... Son olarak bu filmi asla kaçırmayın pişman olacaksınız :)
Bu film benim açımdan bir çok ilk'i barındırıyor. Hayatımda izlediğim ilk Hint filmi, İzlediğim ilk Amir Khan filmi, Beni kahkaya boğarkan birkaç dakika sonra hüngür hüngür ağlatan ilk film. Bence insan bu filmi izlemeden ölürsem ne olur? diye kaygılanmalı.
3 idiots dönemin belki de uzun yılların kült filmi olarak listede yerini alacaktır . Hindistan eğitim sisteminin tekdüzeliği ve ezberciliğine (hatta belki dünya eğitim sistemine ) büyük bir eleştiri var. Bu eleştirilerin başında insanların bir bölümü ya da mesleği tutkuyla ve severek değil aile, statü veya iyi gelecek kaygısıyla seçtiği pardon seçtirildiği anlatılıyor.Bu bakış sıkan pragmatik bir anlatım ile değil, eğlendirici ,muzip işlerle güldürücü ,dostluğun yüceltildiği , aşkın ve cesaretin vurgulandığı bir harmanla verilmesi çok hoşuma gitti. Yoksa 2 saat 40 dakika doktrin tarzında verilse yeter be kardeşim bildiğimizi tekrarlayıp duruyorsun havasına sokardı .Mutlu bir sonla olayların gelişmesi ve sonuçlanması filmin sonunda keyif veren bir öge durumunda. Yani doğru olan bakış açısı kazanmış .Profesör Viru'nun katı inadından vazgeçmesi ısrarcı ve güçlü olunursak doğru eğitimin mümkün olacağına dair Amir Khan'ın verdiği mesajdı.3 arkadaşın dostluğu güzel işlenmiş ,Rancho'nun hayâllerine ulaşması ,Farhan'ın fotoğrafçı olması ,Raju'nun da korkularını yenmesi çok güzel karakter gelişiminin sadece başrolde toplanmadığını gösteriyor. Güzel ,faydalı ve eğlenceli bir film ortaya çıkmış.
Film aslında eğitim sisteminin yanlışlarını göstermekle kalmıyor aynı zamanda doğrusunun nasıl olması gerektiğini de gözler önüne seriyor. Hayatın aslında bir yarıştan ibaret olmadığınını; bunun bize eğitim sistemi tarafından dayatıldığını ortaya koyuyor. Her fırsatta düzene karşı çıkan karakterimiz ranço, okullarda yeni fikirlerin değil notların konuşulmasına anlam veremiyor. çünkü okula diploma için değil öğrenmek için gidiyor, ezbere değil anlamını bilmeye önem veriyor, 'okulda öğrendiklerim okulda kalır' demiyor öğrendiklerini günlük hayatta uyguluyor. Başarısının sırrı; tutkun olduğu bölümü okuması. Bu gerçeği şu örnekle açıklıyor : ''micheal jackson'ın babası onu boksör olmaya, muhammed ali'ninki de şarkıcı olmaya zorlasaydı ne olurdu? Felaket olurdu." Arkadaşının başarısızlığının nedeni ise sürekli korku içinde olması, ve soruyor: "yarından bu kadar korkarsan bugünü nasıl yaşarsın?" 'millet ne der' korkusunu içimizden atamazsak daha çok pişman oluruz. Kalbimizin bizi götürdüğü yola gitmeyi ilke edinmeliyiz. Bilge ranço'ya kulak verelim: "tutkulu olduğun şeyi meslek edin, o zaman işini severek yaparsın." Ranço kafasındaki eğitim sistemini ise açtığı okul ile ortaya koyuyor. Bu okulda notların değil fikirlerin tartışıldığına şahit olmakla kalmıyor, öğrencilerin yeni bir şey öğrenmek için duyduğu heyecana da tanık oluyoruz. Bilgemizin sözü ile bitirelim: "mükemmeli yakalamaya uğraş, o zaman başarı zaten seni kovalar."
Hint filmlerini sevmem fakat bu film çok iyi. Tabii ki hint filmlerinin vazgeçilmesi hint dansı ve müzikleri var filmi gereksiz yere uzatan ama film çok iyi olduğu için onlara katlanıyor insan.
Oyuncuların amatör olduğu ile ilgili yapılan yoruma maalesef ki hatalı demek zorundayım. Hepsi profesyoneldir. Kareena da, Aamir de, Sharman da, an da... Özellikle Aamir Khan, Hint sinemasına 70li yıllarda çocuk oyuncu olarak girmiş, 84 yılından itibaren de bu sektörde profesyonel olarak yer almış, Hint sinemasının "Bay Mükemmelliyetçi" yapımcı oyuncu ve yönetmenidir. Keza Kareena Kapoor da bu sektörün içine doğmuş, dedesi Raj Kapoor ve ablası Karishma Kapoor gibi oyuncu olmuştur. Bu isimler, Hint sinemasının aranan ve dünya çapında da hayranları olan isimlerdir.
'3 İdiots' gerçekten hem çok eleştirel, hem çok eğitici, hem çok hüzünlü, hem de çok eğlendirici bir filmdir. Eğitmenlerin ve elbette ki herkesin mutlaka ki izlemesi gereken bir filmdir bence. Hem oyunculuğa hem de hayata dair güzel bir örnek teşkil ediyor.
Muhteşem bir film.Film adıyla dalga geçmiş! hem güldürdü,hem ağlattı,hem düşündürdü.3dahi ve hayallerinin üstüne çıkan, çıkarkende muhteşem bir dostluğu,başarıyı görüceksiniz.Herkesin kendinden birşey bulabileceği,oyunculu şahane,senaryo muhteşem bir film.Hep görür ama izlemezdim çok yanlış yapmışım şimdide yorum yazıyorum :) Şiddetle tavsiye edilir.KORKMA :) oll izz well
Filmin izlenebilirliği neşeli günler veya Aile şerefi filmlerinin izlenebilirlik seviyesinde.Yağ var un var şeker var ama hikayenin kıvamı iyi değil .Hikaye sığ ve çok romantik bir bakışla işlenmiş.Filmin dramatik yapısı günümüz dünya sinemasının çok gerisinde.Çatışma yok.Dramatik aksiyon çok zayıf hatta neredeyse aksiyon başından sonuna kadar hiç kırılmadan iletliyor.spoiler: filmde en geri plandaki karakteri intihara sürüklediyseniz hikayenin devamına yapacağı etkinin boyutu çok daha büyük ollmalı Sanki kamu spotu çekmek için yola çekilmış sonra bundan iyi film olur denilerek uyarlanmış gibi bir havası var.Bu kadar didaktik ve politik doğrucu bir film üretmenin ne kadar anlamı var? spoiler: Patch Adams’da da filmin sonuna kadar aynı tema işlenir ancak filmin sonu başka bir kapıya çıkarak tamamen farklı bir önermeyle bitirir.
Üç aptalımız temel karakterler olduğundan onların iyilikleriyle seyirci olarak kendinizi özleştirip katarsis yaşamaya kendinizi teslim ederseniz film sonunda daha memnun ayrılırsınız. Filme ciddiyetle inceleyerek yaklaşmamanızı öneririm. Oyunculuklar açısından diyeceğim bir şey yok keza bir Bolywood filmi izlerken şartları kabul ederek başlıyoruz filme.
Film sadece kültürel ögeleri için de olsa izlenmeli. Benim tavsiyem beklentilerinizi yüksek tudtmayın.Önce Dangal’ı izleyip sonrasında 3 Idiot’u izleyecekseniz beklentinizi sıfıra indirin. 5.8/10