Ilknur K
1.258 değerlendirmeler
1 Mayıs 2013 tarihinde eklendi
Kesinlikle harika bir film. Irkçılık üzerine yazılmış siyah ve beyazların savaşını siyahların gözünden nasıl göründüğünü anlatmış. O zamanları kostümler ve ortamla çok güzel yansıtmışlar. Hiç sıkılmadan izlenilebilinir.
Harika , Harika ,Harika bu film için söylenecek tek söz bu.
Uzun zamandır listemde olan ama afişine kanıp izlemekten çekindiğim film. Film bizi 1960 ların missisipi eyaletine götürüyor. siyah beyaz ayrımının yapıldığı, ırkçılığın en üst safhada olduğu yıllar burada siyahiler 2. sinıf olarak görülüyor, hakaret ediliyor ve beyazların hizmetine sunulmuş o dönemi anlatan harika bir film . Oyunculuklar her karakter harika oynamış , film öyle bir akıp geçiyor ki bitmesin diyorsunuz . insanda farklı duygular uyandıran bana göre bu yılın en iyi filmlerinden . uzun zamandır vermediğim on puan bu filme . 10/10 şiddetle tavsiye edilir.
Film çok sürürkleyici, bu kadar beklentim yoktu. Göz yaşlarınıza hakim olamayacaksınız...Son sahnede içim burukuldu.spoiler: Kızın "gitme Aibileen" demesi...Celia karakterini de o kadar çok sevdim ki. Eugneia'nın bakıcısının hikayesi vs. çok üzücü sahneler var...Hilly'e sinir olacaksınız ....Yani Dram seviyorsanız izleyin, çok ağlatır :(
İzlediğim en güzel filmlerden biri. Dönemi farklı bi açıdan anlatmış. İzlediğiniz için asla pişman olmayacağınız bir film. Biraz dram biraz komedi tadında farklı bi bakış açısı. Şiddetle izlemenizi tavsiye ederim.
O dönem siyahilere yapılan ırkçılığı çok net ve doğru şekilde ele almış bir film bu ırkçılığın kötü yönünü ele alırken aslında herkeesin birbirinde farklı olduğunu tüm beyazların kkötü olmadığını da dikkat çekmiş bir filmdir the help.
Hayatımda enlerim arasında bir film. Film olarak dram pek tarzım olmamasına rağmen birkaç defa izledim. Her seferinde ağlattı beni sağolsun. Mükemmel bir başyapıt bana göre. Birazcık duygu taşıyorsanız size dokunmaması mümkün değil...