seldaaricelik
11 Ocak 2010 tarihinde eklendi
cem yılmaz sadece stand-up gösterisi yapsın... Zekasını bir tek orada mükemmel kullanıyor.Sinemada da artık bel altı muhabbet yapmadan da küfür etmeden de sinemaseveler güldürülsün isiyorum.( nacizane isteğim :) )
zafer algözün kayserili şerif tiplemesini çok başarılı buldum ben iki saat boyunca gülmek için gitmedim stand up izlemiyoruz sinemadayız bunun bilinciyle giden insanlar zevk alacaktır
Filme arkadaşım gitmiş ve fazla beğenmemiş çok fazla küfürlüymüş ve fazla komik değilmiş ama ben yine de gitmeyi düşünüyorum olumsuz yorumlar olmasına rağmen bu arada nette çıktı bile: Paylasmaliyiz.Forumc.Biz
nerdeyse sıkıldım filmde. belki de gerçekten sıkıldım emin değilim. birkaç belden aşağı ve "pis" espri dışında gülünecek birşey de yoktu. türk western filmi de olamamış. ne mi olmuş? çorba...
film tek kelımeyle mukemmeldı.bazı arkadaslar fılmı cok kotulemıs ama o arkadaslar acaba komedı fılmlerıne de ders cıkarmak ıcın mı gıdıyor yoksa gulmek ıcın mı ? bence gulmek ıcın supper bır fılm yapmıs cem yılmaz elıne saglık....ders cıkarmak ısteyenler bıraz daha egıtım gorsun bence ....komedı fılmıne stres atmaya gulmeye gıdılır her ne olursa olsun ....bırde kufur cok olmus dıyenler ıcın fılmde edılen butun kufurlerı bılmıyorum demesınler lutfen :) cocuklar ıcın ornek degıl dersenız katılırım ondada 7 yas sınırı var zaten 7 yastan fazla olanlarıda ınternette neyın ne oldugunu sızden bızden cok bılıyorlar ...sanırım bu kadar yeterlı sayın elestırmenler ıcın
Cem yılmazın Filimlerini beğenmemek moda oldu zaten. Birde herkes başımıza Sinema eleştirmeni kesildiya buda ayrı bir komedi konusu zaten. Diğer bir ayrıntı ise komedi Türü bir Filmden insanlar ne bekliyor anlam vermek zor. Ne yani film süresi boyunca kahkahalar atmak mı? Varsa öyle bir film allah aşkına birisi söylesinde bizde izleyelim ama yok. Sıkılmadan izledinmi, izledin e daha ne?
Filim güldüren değil gülümseten bir yapım olmuş. Küfürler ve senaryo kopmaları çok. İzleyin derim sonuçta Türkler ne yapıyorlar, yabancılar ne yapıyor arasında mukayese yaparsınız. Filimde en göze çarpan kısım giriş yani intro cast kısmı gerçekten takdire değer. İyi seyirler.
Tam bir hayal kırıklığı oldu. Espriden yoksun, abukluğun zirvesinde, sıkıcı ve küfür yağmuru yağdıran bir filmse aradığınız ideal olabilir.Arogtaki maymun birlikteliğinden sonra bu filmde de popodan malzeme çıkarma sahneleri beni mahvetti. Böyle şeylere neden ihtiyaç duyduğunu anlamak mümkün değil. Keşke her filmi 'Herşey çok güzel olacak' ve 'Hokkabaz'daki tadı verse. Filmin sonuna bakılırsa bir de yahşi doğusu gelecek. :) Umarım onda daha sıkı esprilerle karşımıza çıkar.sinemada izleyeceğim diye bir ısrarınız olmasın. Evlere servisi bekleyin.
Gittik , izledik Sonuç : Cem yılmaz ve beraberindeki hazurun bu filmde olabildiğince izleyici basit angut aptal gibi tanımlamaların içine sokmaya çalışmış derslerine aslında iyi çalışmışlar, recep ivedik gibi sosyal ortamda yer almayan bir dengesiz karakter bu kadar embesil davranarak işi götürdüyse tutan buysa bizde yapalım kaygısıyla üretilmiş bir işe benziyor. Yani klasik TV mantığı bir televizyon çıkar kanalizasyon izletir bundan da rayting alırsa diğer tv lerde kanalizasyon izletirler..
Bu mantıktan bakarsanız cem yılmaz doğru iş çıkarmış. Ancak filme gittiğinizde biraz cem yılmaz aklı görmek istiyorsunuz , kendi zekamı yada ortalama türk halkı zekasını filmde görmek bana bir şey kazandırmıyor. Ben cem yılmaz ve ö.faruk sorak ekibinden beni meraklandıracak kurguyu seyrederken ne güzel detay verilmiş diyeceğim bir bulmaca çözerek seyredeceğim ve bu nedenle ekrandan hiç ayrılmayacağım bir iş beklerdim , bekliyorumda.. Cem yılmaz demiş zaten en iyi filmimi hala çekmedim diye açık söylemekte yarar var hokkabaz daha prestijli bir işti.
illa yarıla yarıla güleceğiz kabulünden yola çıkarak bu eleştiriyi yaptım.
Gora: Küfürlü bir filmdi, seyirci küfürlü diye güldü eleştirmenler küfürlü diye çok tepki gösterdi. Arog: Küfürsüzdü, nerdeyse hiç küfür yoktu, seyirci gülmediğini söyledi, eleştirmenler seyirci beğenmedi dedi. Hokkabaz: Sinemacılık ve sanat açısından güzel bir filmdi, sırf Cem Yılmaz yapıldı ve komedi filmi değil diye seyirci beğenmedi. Yahşi Batı Türk seyircisinin gülmesi için yapılmıştır, o küfüre gülen recep ivedik seyircisinin de hoşuna gitsin diye yapılmıştır. Çünkü kimse babasının hatrına film yapmıyor para kazanmak lazım ve o kitleyede izletmek lazım filmi. Bu filmi sinemacılık açısından değerlendirmeyin lütfen, bu film geleneksel "hollywood" anlatım yapısına göre yapılmıştır, yani bu filme gülmek için gitmek lazım!!! Arogdan küçük bir yer " Arif ve Taso(ydu sanırsam Ozan Güvenin karakteri) Tasonun sanat eserlerine bakarlar ve iki mask vardır, Arif bu güzel olmuşta diğerinin gülmesi lazım der Taso E gülüyor zaten der ve bunun üstüne Arif E tabi baskıcı toplumda bu kadar gülebiliyor der" Bu laf Tüm ülkemizdeki tiyatronun şu anki durumunu özetleyen bir laftır, ancak bunu bu filmi izleyen 10 kişiden sadece 1 tanesi anlamıştır, bunun altına imzamı atabilirim... Bir yönetmen adayı olarak Cem Yılmazı tebrik ederim çünkü Türk sinemasında yapılabilirliği olan şeyleri bize gösterdi, demekki biz ülkemizde Bilim Kurgu,Milattan önce ve Western filmleri bile çekebiliriz. Saygılar...
Rezalet tam bir rezalet... 2 saatinizi boşa harcamayın. Resmen uyuduk filmde, bir komedi filminden çıkan herkesin esnemesine gülmek isteyenler gidebilir. Hokkabazdan sonra yine aynı tongaya düştük. Aslında hata onlarda değil, bunların bütün filmlerine koşar adım giden bizlerde...
İnce espiriler yazmıslar da cımbız ve mercekte getirsek genede bulamayız o ince espirileri acıkcası filme buyuk umutlarla gitmistim ama cıkısta husran oldu 3-4 kere guldum desem yalan olmaz bunu ben tek değil tum salon aynı espirilere guldu demekki sorun tek bende değilmis