öncelikle film hakkındaki düşüncelerim;sürükleyici bir şekilde ara sıra yükselen tempo ve eğlenceyle bir iki saat geçiriyorsunuz.cem yılmaz bu kez öncekilere göre biraz daha sinematografi,biraz daha teknik sinema peşinde koşmuş diyebiliriz tabii ki.iyi de olmuş,türkiyede böyle kaliteli komedi macera filmleri görmek ilginç oluyor,cem yılmaza helal olsun.tabii ortada cem yılmaz ve komedi olunca,filmin komiklik seviyesi de büyük önem taşıyor.herkesin zevki farklıdır,bence özellikle kimi yerlerde sağlam espriler vardı,fakat filmin genelinde çok üst düzeyde diyemem kendi açımdan güldürme seviyesi için.çekimler,dekorlar vs.iyiydi,özellikle zafer algöz çok başarılıydı.burada cem yılmazın özellikle sevdiğim bir yönüne dikkat çekeyim;esprilerinin çoğu gerçekten kültürel espriler,yani türkiyede sinemaya gidip izleyen her vatandaşın anlayabileceği espriler değil bazıları.örneğin amerikan kültürü,ingilizce,yabancı filmler,markalar,western gibi film boyunca pek çok şeye gönderme yapılıyor.bunları yakalayabilirseniz eğlenirsiniz,yakalayamazsanız sırf gülmek için boş boş gülersiniz.fakat şu da bir gerçek ki oldukça bayat ve puff dedirten espriler de vardı.bence bunların birincisi de chuck idi.neyse,bunlar olacaktır tabii ki normaldir.sonuç olarak bir başka cem yılmaz filmi,hayal kırıklığı yaratıyor diyemem,kendini izletti ve sinemadan çıktık,sonuna kadar akılda kalıcı ve etkileyici değildi.şimdi de recep ivedik karşılaştırması için şunu diyeyim;ben kendi adıma recep ivedik filmlerinde daha kahkalarla gülüyorum.ha dersiniz ki adamların amaçları farklı,şahan sırf saçma sapan komedi yapıyor,eyvallah tamam derim,doğrudur derim.fakat recep ivedike atılan laflar bu amaç farkının farkında değiller ne yazık ki.ve hatta hiç recep izlemeden eleştirenler de çok sayıda.önce bir izleyin,eğer sizi güldürüyorsa uzatmayın işte,kötü söz söylemeyin,şahanın amacı bu zaten.ama hiç gülmüyorsanız birşey diyemem tabii ki,sizin zevkinizdir.cem yılmaz gibi üst düzey ve tanınmış oyuncularla da çalışmıyor mesela.cem yılmaz üst düzey prodüksüyonlar yapıyor,daha kaliteli işler ortaya çıkıyor.unutmayın ki şahan gökbakar kıro bir insan değil,onun da recep ile ilgisi yok,fakat insanları güldürmeyi sonuna kadar başarıyor.mesela beni cem yılmazdan daha fazla.yahşi batıyı görmek lazım diyerek bitiriyorum.