Yahşi Batı

l-i-l-a-H
l-i-l-a-H

14 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Göndermeler çok matrak ve eğlenceliydi...
rudeonerudeone
rudeonerudeone

1 Ocak 2010 tarihinde eklendi
öncelikle film hakkındaki düşüncelerim;sürükleyici bir şekilde ara sıra yükselen tempo ve eğlenceyle bir iki saat geçiriyorsunuz.cem yılmaz bu kez öncekilere göre biraz daha sinematografi,biraz daha teknik sinema peşinde koşmuş diyebiliriz tabii ki.iyi de olmuş,türkiyede böyle kaliteli komedi macera filmleri görmek ilginç oluyor,cem yılmaza helal olsun.tabii ortada cem yılmaz ve komedi olunca,filmin komiklik seviyesi de büyük önem taşıyor.herkesin zevki farklıdır,bence özellikle kimi yerlerde sağlam espriler vardı,fakat filmin genelinde çok üst düzeyde diyemem kendi açımdan güldürme seviyesi için.çekimler,dekorlar vs.iyiydi,özellikle zafer algöz çok başarılıydı.burada cem yılmazın özellikle sevdiğim bir yönüne dikkat çekeyim;esprilerinin çoğu gerçekten kültürel espriler,yani türkiyede sinemaya gidip izleyen her vatandaşın anlayabileceği espriler değil bazıları.örneğin amerikan kültürü,ingilizce,yabancı filmler,markalar,western gibi film boyunca pek çok şeye gönderme yapılıyor.bunları yakalayabilirseniz eğlenirsiniz,yakalayamazsanız sırf gülmek için boş boş gülersiniz.fakat şu da bir gerçek ki oldukça bayat ve puff dedirten espriler de vardı.bence bunların birincisi de chuck idi.neyse,bunlar olacaktır tabii ki normaldir.sonuç olarak bir başka cem yılmaz filmi,hayal kırıklığı yaratıyor diyemem,kendini izletti ve sinemadan çıktık,sonuna kadar akılda kalıcı ve etkileyici değildi.şimdi de recep ivedik karşılaştırması için şunu diyeyim;ben kendi adıma recep ivedik filmlerinde daha kahkalarla gülüyorum.ha dersiniz ki adamların amaçları farklı,şahan sırf saçma sapan komedi yapıyor,eyvallah tamam derim,doğrudur derim.fakat recep ivedike atılan laflar bu amaç farkının farkında değiller ne yazık ki.ve hatta hiç recep izlemeden eleştirenler de çok sayıda.önce bir izleyin,eğer sizi güldürüyorsa uzatmayın işte,kötü söz söylemeyin,şahanın amacı bu zaten.ama hiç gülmüyorsanız birşey diyemem tabii ki,sizin zevkinizdir.cem yılmaz gibi üst düzey ve tanınmış oyuncularla da çalışmıyor mesela.cem yılmaz üst düzey prodüksüyonlar yapıyor,daha kaliteli işler ortaya çıkıyor.unutmayın ki şahan gökbakar kıro bir insan değil,onun da recep ile ilgisi yok,fakat insanları güldürmeyi sonuna kadar başarıyor.mesela beni cem yılmazdan daha fazla.yahşi batıyı görmek lazım diyerek bitiriyorum.
Engin Yüksel
Engin Yüksel

29 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
daha kaliteli bir yapım bekliyordum 6/10
jamesbond-2
jamesbond-2

16 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Çok eğlendim ve güldüm.Cem Yılmazı tebrik ediyorum hep böyle fimler yapmaya devam etsin.İzleyecek arkadaşlara tavsiye ederim kesinlikle gülmek ve keyifli vakit geçirmek için birebir.8/10
Ilknur K
Ilknur K

10 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
Mekan, ortam kostümler bir harika. Ama espriler 2 yaşındaki çocuk tarafından yazılmış sanki. Bir kaç sahne dışında hiç gülmedim. Sadece ne olmuş bu Ceme ya dedim. Orta şeker bir film. Ama bu filmi ben yazsam daha komik olurdu.
beck31
beck31

1 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
Eski filmleri güzeldi, en azından birkaç espriye gülmüyordum.Fazlasıyla başarısız ve boş bir komedi,parmakla sayılacak kadar yetişkin esprileri ve çocukca sahneleriyle beklentimi karşılayamamış, geç izlediğim için pişman etmemiştir.5/10
JeanClaudeVanDamme
JeanClaudeVanDamme

31 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Cem Yılmaz bu ülkeye gelmiş ve gelecek en komik adam belki de.O yüzden çektiği filmlere sinemada şans vermenin gerekli olduğunu düşünüyorum.Ama Yahşi Batı izlediklerim arasında beni en az güldüreni oldu.Sanki A.R.O.G. dan sonra biraz aceleye gelmiş gibi duruyor.
nskmourinho
nskmourinho

6 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Film eglendirme amacını tamamiyle yerine getiriyor.Bazı bölümlerde film düşmüyor,konudan kopmuyor değil ama espriler o kadar ustaca ki saygı duymadan edemiyor insan.Puanı su anda cok dogru 7.5/10
KaliteTAKİP
KaliteTAKİP

6 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
abı yıllardır soylenır ama halen anlamıyan bazı arkadaslar var cem yılmaz dıyınce gosterılerındekı gıbı senı olduresıye guldurecek degıl fılm sonucta tek yaptıgı bısey degıl sonuc olarak guzel fılm olmus saglam esprıler var ara ara eglencelı bu tarz fılm yapıldıysa sonunda bundan daha ıyısıde olamaz saglam ıs cıkartmıs ızlerken keyıf alırsınız 10/9
odinhan
odinhan

4 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Açıkçası hiç beğenmedim,iyi bir senaryo ve fikir çok kötü bir mizah anlayışı ile donatılmış..10/3
Chev
Chev

1 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
Malesef olmamış..Birkaç ince espri dışında pekte birşey yok..Sadece bir tebessümle izliyorsunuz..Kahkaha beklemeyin..
Demirtas
Demirtas

13 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Cem Yılmaz maalesef sinemada artık düşüşe geçmiş durumda. Türkiyenin bana göre en zeki komedyeni olarak Ondan çok daha kaliteli yapımlar bekliyoruz. Yahşi Batı A.R.O.G. faciasından sonra Cem Yılmaz için kendini affettirme filmi olabilirdi, olmalıydı ancak maalesef olamamış. Bir A.R.O.G. kadar kötü değil ama maalesef vasatı kesinlikle aşamıyor. Güldüren 4-5 espiri dışında maalesef beklentileri karşılamıyor. Cem Yılmaza tavsiyem yeni bir film yapacağına, DVDsi rekorlar kıran sahne gösterisini sinemalarda gösterime soksun. Eminim bu son yaptığı filmlerden daha çok izlenir.
kuzularynsessizli-i
kuzularynsessizli-i

21 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
Bazı soğuk ve güldürmeyen espriler barındırsa da hoş vakit geçirilebilecek bir filmdi. İzlerken sıkılmadan, keyifli dakikalar yaşatan bir komedi...
Burakrises
Burakrises

30 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
recep ivedik 3 yerine bu filmi tercih ederim neden diye soracak olursanız;çünkü bu filmde daha fazla emek var sırf film için kasaba yapmışlar oraya recep ivedikte öle değil adam almış eline kamerayı farklı farklı yerlerde çekim yapmış tek bir masraf bile yapmamışlar bence arada bir izlenilecek bir film fazla komik değil ama böyle kasaba filmlerini seviyorsanız izleyin
volkanick
volkanick

2 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Yer yer sıkıcı bile olsa genel anlamda komik ve izlenilebilir bir film.Filmde yönetmenlik açısından bir hüsran var bence çünkü en azından hikaye akıcı bir şekilde anlatılamamış.Yerli yersiz kullanılan küfürler zaman zaman kulağı tırmalasada,tarihe yapılan göndermeler ve bize karşı olan önyargıların dile getirilmesi ve cevaplandırılması güzel olmuş.Cem Yılmaz açısından bakıldığında arog ve goradan daha iyi bir iş çıkardığı söylenebilir ama hala ilk filmi Her Şey Çok Güzel Olacak ın sıcaklığını yakalayamadığını görüyoruz.Sağlam bir prodüksiyonu olan film kendisine bu imkanları sağlayan sponsorları tatmin etmeyide başarıyor.Zaten Cmylz nin reklamcılıktaki başarısı tartışılmaz.