Hesabım
    Larry Crowne
     Larry Crowne
    8 Temmuz 2011 Sinemada | 1s 39dk | Komedi
    Yönetmen Tom Hanks
    |
    Senarist Tom Hanks, Nia Vardalos
    Oyuncular: Tom Hanks, Julia Roberts, Gugu Mbatha-Raw
    Basın
    2,3 4 Eleştiri
    Üyeler
    2,7 43 Puanlama, 12 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Tom Hanks'in 1996 tarihli "That Thing You Do!"dan sonraki ikinci uzun metrajı Larry Crowne, Hanks'i Julia Roberts ile bir araya getiriyor. Kariyerleri boyunca bir çok kez romantik ve iyimser komedilerde izlediğimiz bu ikili, Amerikan sinemasının gişe garantili oyunculularından sayılıyor.

    Sevimli ve saf Larry Crowne (Hanks) deniz kuvvetlerinden ayrıldığından beri çalıştığı şirkette küçülmeye gidilene kadar süper bir ekip lideri olarak çalışmaktadır. İşsiz kalınca ev kredisini ödemekte zorlanan ve boş günlerinde ne yapacağını bilemeyen Larry, dostları ve arkadaşları Lamar (Cedric the Entertainer) ve B’Ella (Taraji P. Henson) tavsiyelerine ihtiyaç duyar. Sonunda yeni bir başlangıç için yerel üniversiteye gitmeye başlar.

    Doğu Vadisi Halk Üniversitesi’nde Larry, genç öğrencilerden oluşan renkli bir gruba katılılır. Bunların arasında kendilerine daha iyi bir gelecek kurmaya çalışan güzel Talia (Gugu Mbatha-Raw) ve erkek arkadaşı Dell (Wilmer Valderrama) yer almaktadır. Kendisini de hayrete düşürecek şekilde, hitabet hocası Mercedes Tainot’a (Roberts) aşık olur. Mercedes hem öğretmenliğe hem de kocası Dean’e (Bryan Cranston) karşı olan ilgisini büyük ölçüde yitirmiştir. Mercedes, Larry’deki değişimin ilham verici olduğunu görür. Müthiş bir değişim geçiren bu orta yaşlardaki öğrencisine karşı giderek büyüyen ilgisini de inkar edemez.

    Haklı olarak hayatının durma noktasına geldiğini düşünen bu sıradan kişi, hiç beklenmedik bir şey öğrenir. Değerli olduğunu düşündüğünüz her şey elinizden kayıp gittiyse, yaşamak için gerçek nedeninizi keşfedebilirsiniz.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Larry Crowne
    Yazar: Oktay Ege Kozak
    Larry Crowne'dan haz alabilmek için filmin süresi boyunca "tatlı" ve "basit" terimlerini her daim akılda tutmak lazım. Tom Hanks'in hem filme ismini veren karakteri canlandırıp hem de yönetmenlik koltuğuna oturduğu bu klasik usül dramedi, yer yer kendini sevdirmek için biraz fazla uğraşsa da Transformers: Ay'ın Karanlık Yüzü'nden başı çatlayan orta yaş seyirciye aspirin görevi görecektir. En basit popcorn filminin bile sinisizm ve apati dolu olduğu modern Amerikan sinemasının ortasında bu denli içten ve samimi bir film izlemek hoş bir mola oldu açıkçası. Hanks'in My Big Fat Greek Wedding'den tanınan Nia Vardalos ile kaleme aldığı film, üniversite deneyimi olmadığı için bir süpermarketteki işinden çıkarılan Larry Crowne'un orta yaşında kamu üniversitesinde eğitime başlaması etrafında oluşuyor. Crowne'un bu "geç olsun da güç olmasın" üniversite deneyimi boyunca yaşamı hem zoraki öğretmen M

    Fragmanlar

    Larry Crowne Orijinal Fragman 1:59
    Larry Crowne Orijinal Fragman
    7.232 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Tom Hanks
    Rolü : Larry Crowne
    Julia Roberts
    Rolü : Mercedes Tainot
    Gugu Mbatha-Raw
    Rolü : Talia
    Bryan Cranston
    Rolü : Dean Tainot

    İzleyici eleştirisi

    Ali Apaydin
    Ali Apaydin

    Takipçi 13 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    29 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    kız arkadaşımı götürdüm birlikte hoşça vakit geçirmemizi sağladı bu film amacı da bu zaten ve bence amacına ulaştı.. tavsiye ediyorum
    ozzy-badd
    ozzy-badd

    Takipçi 831 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    21 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    Oldukça siradan bir filmdi ... Yer yer sikildigim da oldu ...
    Ama genel itibariyla keyifli film , eglendim zaman zaman ...
    Tom Hanks ve Bryan Cranston çok çok iyi oynamislar ...
    5/2.5 ...
    MojoRising
    MojoRising

    Takipçi 380 değerlendirmeler Takip Et!

    1,5
    15 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    Kariyeri başyapıtlarla dolu bir oyuncunun (Forrest Gump, Yeşil Yol) bu kadar sıradan bir filme imza atabileceğini aklıma getirmediğim için gittim bu filme ve izlediğimde de pek birşey bulamadım.
    Emin olun bu filmden 10 kat daha iyi diziler var tv'de.
    Tom Hanks galiba sadece aktör olarak kalmalı. Yönetmen olarak tarzı çok eski ve çok zayıf ne yazık ki.
    Rollercoaster
    Rollercoaster

    Takipçi 382 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    1 Şubat 2012 tarihinde eklendi
    Iki insan arasinda herhangi bir elektriklenme,paylasim olmadan bir iliski yasanabilir mi?Filmin tutarsiz,aceleye gelmis senaryosuyla yasanabildigini görüyoruz.Kadroya aldanmayin...5/10

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2011
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe US$ 30 000 000
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı missing__Format.Sound.DolbySrDigitalSrDdtsAmpSdds
    Yapım formatı 2.35 : 1 Cinemascope
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2011, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2011.

    Yorumlar

    • Azeroth
      Çok kötü bir filmdi. 5 kişi gittik , hiçbirimizi beğenmedi. Zaten ilk 30 dakikada filmden hiçbirşey çıkmayacağını anlıyorsunuz. Film kopuk kopuk sanki. Tom Hank becerememiş yönetmenliği. Senorya zaten berbat. Basit demek bence yanlış. Senarya berbat. Film belli ki hiçbir şeyi amaçlamamış. ama bazı şeylerde öğrenmedim değil. Mesela artık filmin adında sadece isim yazıyorsa bilin ki bu film sadece başrol oyuncusundan ibarettir... giden 50 TL paramız oldu..
    • myparmaksiz
      Tom Hanks ve Julia Roberts isimlerinin kullanıldığı gayet sığ bir film bence. Amerika'daki community college (bizdeki meslek yüksek okulu) birliğinin kişileri daha çok kolejlere çekmek için uydurduğu bir hikaye gibi geldi. Filmden çıkardığım sonuçlar1) Community College'e gelmezseniz asla iş hayatında yükselemezsiniz2) Community college'e gelirseniz, kendinize iyi bir çevre bulursunuz3)Community college'e gelirseniz, Julia Roberts gibi bir ateş parçası ile çıkma şansınız olur :)
    • ilsalaron
      Çoğu sinema eleştirmenlerin aksine ben bu filmi çok beğendim. Özellikle Hanks ve Roberts kimyaları tutmuş, ancak bir tane Güney Afrikalı bir genç oyuncu var ki ikisinden de müthiş rol çalıyor. Yaza özgü hoş bir romantik film.
    • esma boraoğlu
      SİTE ÇOK KARIŞIK OLMUŞ ESKİ SİSTEM ÇOK DAHA KOLAYDI.ŞİMDİ ANKARA SİNEMALARINI VE SEANS SAATLERİNİ BULAMIYORUM YOKSA YOKMU
    • Sel?uk Orhan
      fragmanını az önce izledim gayet keyifli gözüküyor :))
    Back to Top