dilekcabukel
30 Ocak 2010 tarihinde eklendi
tek tavsiyem filme gidecekseniz buradaki yorumların hiçbirine aldanmayın bence zamana yada paraya yazık olabilecek bir filim değil o kişinin zaman harcayabilmesine bağlı bir olay. ben beğendim yok çok saçma yok amerikan filimlerinden alıntı yok aksiyon yok yok komedi yok yok oyuncular berbat bunlara kanmayın en güsel karar kendinizin özgür iradesiyle vermiş olduğu kararınızdır.gitmek isteyen arkadaşlara iyi seyirler.
filmin ilk yarısında çerkez komserin söylediği bir söz akla direk orijinal cinayetleri getiriyor ve katil kolaylıkla anlaşılıyor. Böyle de ters köşe yapılmaz ki..
başta uğur yüceli tebrik ediyorum.her zaman deneysel diyebileceğimiz filmlere imza atmaya çalışıyor türkiyede.akıllara doğal olarak amerikan sinemasını ve tarzını getiren ejder kapanı olsun,yazı tura olsun mesela her zaman çekimleriyle,konusuyla,kurgusuyla farklı ve ilgi çekici yapımlara imza atmaya çalışıyor.ve başarılı da oluyor.ejder kapanı da akıllara ilk başta sevenı getiren,fakat konusu son dönemde özellikle ülkemizde oldukça gündemde olan çocuk istismarı olan sürükleyici bir polisiye.akıllara sevenı falan getirmesi kesinlikle olumsuz anlamda bir yorum değil yalnız,çünkü seri katil ve bir amaç uğruna işlenmiş kaliteli cinayetler teması hariç pek de direkt olarak benzer bir taraf yok,ejder kapanı kendine özgü ve farklı bir polisiye.oyuncular kesinlikle çok başarılı,zaten bu kadro nasıl film çekerse çeksin izletir kendini,sürekli benzer rollerde de karşımıza çıksalar hiç göze batmıyorlar.toplamda güzel bir film olmuş diyebilirim rahatlıkla.türk sinemasının gelişimini görmek için izleyin mutlaka,saçma sapan türk filmlerine değil böyle kaliteli işlere gidin.filmin konusunu ve anlatmak istediğini de aslında filmin ortalarında halktan bir kadın gayet net açıklıyor:herkesin yapmak istediği ama kimsenin yapmaya cesaret edemediği şeyler...uğur yücel yerinde eleştiriler de yapıyor bu arada türkiye ile ilgili.eline sağlık.
Amerikan Sineması'ndan seyretmeye alıştığımız, İyi kurgulanmış, seyirciye şaşırtmaca veren, Polisiye/Gerilim tarzı sıkı bir aksiyon filmi seyretmeyi sevmeyen çok az izleyici vardır sanırım. Ejder Kapanı işte tam da bu niyetle düşünülüp çekilmiş bir Türk filmi. Niyet iyi ama film bittiğinde seyirciye "Oldu mu şimdi bu" dedirtecek mantık hatalarına, dramatik kurgu hatalarına bu kadar emeğin teslim edilmesi, neden sonuç ilişkisi sağlam bir şekilde kurulmaksızın hikayenin finale koşturması insanın içini sızlatıyor. Çekilen Türk filmlerini; "Yapılır ama, bizde işte bu kadar olur. Bu da bir şeydir" cümlesi ile başlayan bir pencereden değerlendirmek hiç içimden gelmiyor. Dünyanın herhangi bir yerinde vizyona giren bir filmi, aynı gün izleme şansına sahip olabildiğimiz bir iletişim çağında, seyrettiği filmi, anlama ve beğenme kabiliyetine sahip bir Türk sinema izleyicisi olarak, sinemacılarımızdan en büyük beklentim biraz daha özen.
Filmde neşaj işler 5,Ceyda düvenci 7 dk falan görünüyor.Senaryo demiyorum dialoglar bence iiyidi gerçekten.Film Türk yapımı açısından tabiki güzel ama biz bunun daha iisini ztn hollywood yapımı filmlerde çok rastladık. Sonuç, klasik bir film on üzerinden 6.Bence Dvd ile de izlenebilir.Uğur yücel ve Berrak iiydi gerçkten.Bence gitmeseniz de olur.
Büyük umutlarla gittiğim filmden büyük bir hayal kırıklığıyla çıktım. Bu kadar sıradanlık olur mu? 2010 yılındayız. Ne olur yapmayın!! Filmdeki hiçbir sahne ve durum gerçekçi değil. Bu kadar abartı olmaz ki.. Uğur Yücel ağabeyim, hiç mi polisiye film, seri katil filmi izlemedin bu filmi yönetmeden önce. Oldu mu hiç ağabey.. Koskoca bir hayal kırıklığına uğrattın bizleri...
Konu amerikan sinemasında çokca rastlanabilecek türden olmasına rağmen güzeldi. Aksiyon hiç bitmedi. Kovalamaca sahneleri son derece abartılı olmasına rağmen kesinlikle sıkmayan bir film. 10 / 7
uyari: böyle Kaliteli yapima haksiz yorumlar yapiliyor dikate almamanizi diliyorum filmi izlemeyenler icin.
cok kaliteli bir polisiye Filmi öncelikle, yok türkiyenin ilk seri katil filmi yok degil tartismasina girmeyin, gereksiz.
Filmde okadar cok vurdu kirdi aksiyon yok zaten bir filmde bunlar ölcü degildir.
Genel olarak Bir polisiye gerilimi türünden bir film ejder kapani,gerilimli sonuna kadar sürükleyici arasira espirili,oyunculuklar süper . nejat isler bir konuk oyuncu gibiydi, ama rölü önemli. ilk bastan katilin kim oldugu belli ama sonunda cok büyük süprizler var , gidin izleyin türk sinemasinin bu yilki basarili filmlerinden birisi,
elestirilerinizi daha da bilincli sekilde yaparsaniz daha iyi olur , filmi izlemeden önce burda elestirilere baktimda " okadar kötü filmmi yapmislar harbiden" diye teredütte düstüm, onun icin öyle laf olsun diye dikat cekmek icin filmi bos laflarla elestirmeyin lütfen, daha bilincli elestiriler bekliyorum, buraya basit elestiriler yakismiyor
eh işte zekice olmasada iyi kutrgulanmış ama filmin ortalarına doğru katil hakkında şüpreeheler uyandıran polislerin nedense şiveli konuştukları kan yağmur ve ter üçlemine kurulmuş bir film 10/6
Salondan çıkarken ilk dediğim şey " iyi , güzel ".Gerçekten amerikan filmlerindeki sahneleri aratmayacak bir film olmuş.Oyunculuklar mükemmel.Özelikle Ugur Yücel gerçekten muhteşemdi müthiş bir performans sergilemiş. Ayrıca beyaz saç, sakalının tarzı güneş gözlükleriyle baya bir karizmatikti öyle söyleyeyim :) Müzikler mükemmel zaten TMC Kıraç :) Filmin konusu senaryosu çok sağlam.Özelikle filmin sonlarına doğru aaa ! deyip tepki vereceksiniz :)O derecede şaşıracaksınız :) Gerçekten boş vakitlerinizde ne yapayım acaba diye kara kara düşünenlere kesinlikle tavisye ederim bu filmi :) Bende şöyle bir marka seçimi vardı isim olarak .Çevremdekilere derdim ki " Cem yılmaz ile Yılmaz Erdoğann filmine kafadan gideceksiniz :) Ama Cem yılmaz için artık aynı şeyleri söyleyemeyeceğim Yahşi batıdan sonra Ama Erdoğan için hala geçerli bu söylediklerim.;)Bundan sonra Kenan İmirzalıoğlunuda söyleyeceğim :) ;) Herkesin yorumuna saygı duyuyorum.Fakat gerçekten herkes fikrini söylesin.İnanılmaz bir emek var. Yahşi Batıda yokmuydu vardı ama çok kötüydü.O filmi yerden yere vurmuştum. Kalite yoktu.Ama bu filmde kalite var.Ve olumlu yorumu hakediyor.Atalarımızın bir lafı vardır " Yiğidi öldüreceksin , hakkını yemeyeceksin " ;) Hakkını verin bu filme .Gidin :) Çünkü böylesine bir kaliteli filme güzel bir gişe hasılatı yaraşır doğrusu :) Herkese iyi seyirler.Sevgiler..
Filmin konusu ve oyunculuklarına laf yok. Kenan İmirzalioğlu hariç.Agabeyimiz gayet yakısıklı bir adam tamam anladık her role özelliklede vurdulu kırdılı rollere xok uygun ama dogulu bir polisi oynayamamıs.nejat işler her zamnki tavrında cool takılıyor ve kilit adam rolünde zaten.Uğur Yücel i Eleştirmek haddim değil çünkü o haddinden fazla iyi.Senaryoda yasanılan kopukluklara ragmen filmin sonunu tahmin etmemize ragmen cok etkilyici ve bilgilendirici Adalet Arayan bir film olmuş.İyiki olmus o...Cocuklarından sonra-popüler anlamda- izlediğim en en en iyi filmlerden biri.Türk işi Seri katil action artık ne derseniz diyebilirsiniz ama gidin görün Ve hayran kalın derim... 10/9
iyi bir aksiyon filmi izleyeceğimi sanmıştım filmin başında daha sonra içimden dedim ki herhalde uçuk stratejiler veya zeka oyunları göreceğim ama filmin sonunda hiç birinin olmadığını anladım malesef bence senaryo zayıf oyunculuklar iyi özellikle imirzalıoğlu