Ejder Kapanı
3,6

ilkayyy
ilkayyy

29 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Amerikan Sineması'ndan seyretmeye alıştığımız, İyi kurgulanmış, seyirciye şaşırtmaca veren, Polisiye/Gerilim tarzı sıkı bir aksiyon filmi seyretmeyi sevmeyen çok az izleyici vardır sanırım. Ejder Kapanı işte tam da bu niyetle düşünülüp çekilmiş bir Türk filmi. Niyet iyi ama film bittiğinde seyirciye "Oldu mu şimdi bu" dedirtecek mantık hatalarına, dramatik kurgu hatalarına bu kadar emeğin teslim edilmesi, neden sonuç ilişkisi sağlam bir şekilde kurulmaksızın hikayenin finale koşturması insanın içini sızlatıyor. Çekilen Türk filmlerini; "Yapılır ama, bizde işte bu kadar olur. Bu da bir şeydir" cümlesi ile başlayan bir pencereden değerlendirmek hiç içimden gelmiyor. Dünyanın herhangi bir yerinde vizyona giren bir filmi, aynı gün izleme şansına sahip olabildiğimiz bir iletişim çağında, seyrettiği filmi, anlama ve beğenme kabiliyetine sahip bir Türk sinema izleyicisi olarak, sinemacılarımızdan en büyük beklentim biraz daha özen.
emrest41
emrest41

29 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Filmde neşaj işler 5,Ceyda düvenci 7 dk falan görünüyor.Senaryo demiyorum dialoglar bence iiyidi gerçekten.Film Türk yapımı açısından tabiki güzel ama biz bunun daha iisini ztn hollywood yapımı filmlerde çok rastladık.
Sonuç, klasik bir film on üzerinden 6.Bence Dvd ile de izlenebilir.Uğur yücel ve Berrak iiydi gerçkten.Bence gitmeseniz de olur.
aykutozturk36
aykutozturk36

28 Ocak 2010 tarihinde eklendi
flim süper
peray85
peray85

27 Ocak 2010 tarihinde eklendi
sitede reklam veriliyor tshirt kazanıcakmış sorular doğru yanıtlar verenler..ama ben sitesine girdim yok öyle birşey nerede acaba:)
alexoss
alexoss

26 Ocak 2010 tarihinde eklendi
filmin senaryosunda aksilikler olsada,yenede izlenebilir belki de örnek gösterilebilir bir film.bu film karanlık film olarak güzel.türk sineması adına polisiye gerilim türüne güzel bir örnek.
duygu-089
duygu-089

26 Ocak 2010 tarihinde eklendi
chemist225. arkadaşım niye yorumunda film ile ilgili bilgi veriyosun.bide filmin sonunu söylüyosun ya.
oneway46
oneway46

26 Ocak 2010 tarihinde eklendi
çok kopuktu film.ne,niye oldu anlamadan başka sahneye geçiliyo. zaten film al pacino ve robert de niro nun oynadığı orjinal cinayetler filminin konu olarak aynısı.yine üretmek yerine hazıra konmayı seçmişler yani.bizim gibi saflarda oyuncu kadrosuna bakıp film izlemeye gidiyo işte.yazık olmuş o kadroya...
erdem-gokhan
erdem-gokhan

26 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Tek kelimeyle fiyasko bence çok orjinal şimdiye kadar hiç çekilmemiş bir senaryo bu kadar mahvedilebilir, kaç gündür bu filmin fragmanlarını izledim ve bir nejat-kenan kapışması ve babacan tavırlarla dolu bir uğur yücel bekliyordum nejat işler topu topu beş dakka görünüyo sonra filmde yok.Filmin ortasında katilin kim olduğunu anlıyorsunuz ve sonu sizi pek şaşırtmıyor.Çok kötü işlenmiş çok gereksiz sahneleri olan sinemaya gitmeye değmeyecek bir film oturun evde izleyin bence hatta izlemesenizde pek birşey kaybetmezsiniz, bir daha da Uğur Yücelin yönettiği filme gitmem.Benim notum 5/10
Ahmet Guner
Ahmet Guner

26 Ocak 2010 tarihinde eklendi
hollywood klişeleriyle dolu film. sonunu en başından açık ediyor.bence fazla holw. filmi izleyen birisine bu film çok basit gelecektir.filmin türk sineması için umut verdiği tek yön oyunculuklardır. kenan ve nejat kusursuz oyunculuk göstermişler.
ozge-583
ozge-583

26 Ocak 2010 tarihinde eklendi
film robert de niro ve alpacınonun filmini andırsada güzeldi.uğur yücel ve kenan imirzalıoğlu döktümüş gerçekten.izlemenizi tavsiye ederim.
smh-sarp
smh-sarp

26 Ocak 2010 tarihinde eklendi
öncelikle fragmanını izlediğinizde nejat işler i filmin baş rol oyuncusu sanırsınız ancak film boyunca toplamda 5dk belki gözüküyor..
filme gelince , bnm fikrimce uğur yücel in yönetmenliği çok iyi..sahneler arası geçiş çok iyi ve profesyonelce olmuş.
uğur yücel de ise hafif 88minutes filmindeki al pacino yu gördüm..ani tepkileri,kahkahası,uçuk tavırları falan..
bir de şöyle bir eleştirim olucak sayın uğur yücel e : kndisinin oyunculuğuna hayran olmama ve neredeyse izlediğimiz her rolünde silahlı bi adamı canlandırmasına rağmen kovalama sahnelerinde hiç estetik gözükmüyodu,hiç polis gbi durmuyordu.sanki eline bi rol için ilk defa silah vermişler de oyna demişler gibiydi..
son söz olarak şunu söyleyebilirim ki film gerçekten güzel olmuş.oyuncuları tanımazsınız ve film türkçe seslendirilmese bi hollywood filmi sanabilirsiniz :)
gurcimilis
gurcimilis

26 Ocak 2010 tarihinde eklendi
gerçekten verdiğim paraya acıdım bu filmde. İzlenir ancak sinemada değil tv de... Film tamamen diriliş ve klasik amerikan filmlerinden örneklenerek yapılmış ve bazı sahnelerde gerçekten insanın gülesi geliyor. Kenanın oyunculuğu gerçekten iyiydi ancak uğur yücel gibi iyi bir oyuncudan daha iyi performans beklerdim çok güldürdü beni. Ayrıca filmde nejat işlere biraz daha rol verilseydi daha iyi olurmuş sonuçta böle bir filmde nejat gibi psikopat rollerde oynayan birisine ihtiyaç var filmin başında gözüküyor sonra ortalıkta yok:( Birçok film izledim şunu anladım Türkler sadece dram ve komedi filmi çeksinler çünkü ellerinden gerçekten gelmiyor. Kurgu basitti daha filmin başında neyin ne olduğunu katilin kim olduğunu çözmek çok film izleyen birisi için gerçekten kolaydı direk çözüldü. Kesinlikle bu film aldığı puanı haketmiyor izledikten sonra anlayacaksınız benim puanım 10/5
turuncu-sovalye
turuncu-sovalye

25 Ocak 2010 tarihinde eklendi
gerçekten çok ama çok kopukluklar mevcut.usta oyuncu hatırına izlenir dedim.ama inanın senaryo gelgitleri beni ister istemez filmden kopardı.
hasimalmak
hasimalmak

25 Ocak 2010 tarihinde eklendi
kenanın filmleri arasında en zayıfı diyebilirim.ondan hep iyi birşeyler beklediğimden belki bu filmi cılız kalıyo
alisancansever
alisancansever

25 Ocak 2010 tarihinde eklendi
beklentimin altında kaldı... biraz karanlık bir film olmuş bence ama süpriz final için bile izlenir. 6,5/10