üsstad
2 Şubat 2010 tarihinde eklendi
Bu filme olumsuz yazı yazanları anlamıyorum-anlayamıyorum. yok efendim neymiş nejat işler-ceyda düvenci 3-5 dak. görünüyolarmış , senaryoda boşluk varmış , berbatmış , puanı çokmuş , sin city çakmasıymış , çakma seven(7) miş miş muş muş. yaa kardeşim sen sinemadan anlıyormusun ??? senaryodan anlıyormusun eğer anlıyorsan sen bir senaryo yaz filmi çekilsin. oyuncularıda herbirini 2 saat boyunca izlettirirsin seyirciye , puanınıda istediğin gibi az çok verirsin. şimdi gelelim şahsi yorumuma. Bence film süper olmuş ,oyunculuklar-senaryo-yönetim-kurgu-müzik-atmosfer hepsi çok çok iyiydi. uğur yücel inşallah bununla kalmaz devam eder filmlerine. müthiş süperr. MuTlaKa izleyin. iyi seyirler
Tamam senaryo hafif kopyala-yapıştır,filmde klişelerle dolu ama filmi Türk sineması çerçevesinde düşünürsekde tam tersine;Türk polisiye türünün gelmiş geçmiş en iyi filmlerinden,en özgün senaryolarından biri olduğunuda kim inkar edebilir...Kenan İ. ve Uğur Y.için zaten söze gerek yok.10/8
film tanıtım konusundaki bir ayıbı dikkatimi çekti o da şudur:film de 5 dk bile tamamen gösterilmeyen bir oyuncu fragmanlarda ve afişlerde bu kadar ön plana çıkarılmamadır.nejat işler filmde çok az gözüküyordu ve giden seyirci nejat işleri beklerken onun sadece 2-3 sahnedeki oyunculuğuyla yetindi.fakat bunu tamamen de olmasa kapatan iki oyuncu vardı ki(kenan imirzalıoğlu-uğur yüzel) onlar çok iyi bir oyunculuk göstermiş.senaryonun ve görüntülerin çok güzel olduğu filmde uğur yüzelin karizmatik konuşması bazen kelimelerin anlaşılmamasına neden olmuş bana göre.yerli filmlere olan güvenimi biraz daha artıran bir filmdi.izleyin derim.
Son dönemlerde Kenan İmirzalıoğluna karşı sebebini anlayamadığım bir saldırı kampanyası var. Özellikle Ezel dizisi ile ilgili olarak. Filmi yerden yere vuran eleştirileri de bu kapsamda değerlendiriyorum. Bunlara kulak asmayın lütfen. Gayet güzel bir film çekmişler. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Şöyle bir eleştirim olacak: Film köprü sahnesinde bitmeliydi. Filmin son sahnesi çok kopuk ve zorlama olmuş. Gerek yoktu.
Yorum yazan arkadaşlar neye göre karar verdi anlayamıyorum.Çok da güzel bir filmdi.Seven filmiyle hiç bir alakası yok.Son yıllarda yapılan en iyi Türk filmlerinden birisi 9/10
Film fena değildi.Yalnız sesler okadar boğuk ve o kadar yuvarlamalı konuşuyorlar ki çoğu söylediklerini anlamadım. Birde action sahneleri için fransadan ekip gelmiş bir tane araba takla attı basit şekilde birde motor yuvarlandı hepsi bu.Ceyda Düvenci ve Nejat İşler başrolde gözüküyor ama hiçte öyle değil Nejat birtek başında gözüküyor ceyda arada bir çıkıyor sebepsiz yere yani tam olmamış film. Nerde Ezeeeell nerde Ejder diyiveriyor insan :) 10/6
filmin ilk yarısında çerkez komserin söylediği bir söz akla direk orijinal cinayetleri getiriyor ve katil kolaylıkla anlaşılıyor. Böyle de ters köşe yapılmaz ki..
başta uğur yüceli tebrik ediyorum.her zaman deneysel diyebileceğimiz filmlere imza atmaya çalışıyor türkiyede.akıllara doğal olarak amerikan sinemasını ve tarzını getiren ejder kapanı olsun,yazı tura olsun mesela her zaman çekimleriyle,konusuyla,kurgusuyla farklı ve ilgi çekici yapımlara imza atmaya çalışıyor.ve başarılı da oluyor.ejder kapanı da akıllara ilk başta sevenı getiren,fakat konusu son dönemde özellikle ülkemizde oldukça gündemde olan çocuk istismarı olan sürükleyici bir polisiye.akıllara sevenı falan getirmesi kesinlikle olumsuz anlamda bir yorum değil yalnız,çünkü seri katil ve bir amaç uğruna işlenmiş kaliteli cinayetler teması hariç pek de direkt olarak benzer bir taraf yok,ejder kapanı kendine özgü ve farklı bir polisiye.oyuncular kesinlikle çok başarılı,zaten bu kadro nasıl film çekerse çeksin izletir kendini,sürekli benzer rollerde de karşımıza çıksalar hiç göze batmıyorlar.toplamda güzel bir film olmuş diyebilirim rahatlıkla.türk sinemasının gelişimini görmek için izleyin mutlaka,saçma sapan türk filmlerine değil böyle kaliteli işlere gidin.filmin konusunu ve anlatmak istediğini de aslında filmin ortalarında halktan bir kadın gayet net açıklıyor:herkesin yapmak istediği ama kimsenin yapmaya cesaret edemediği şeyler...uğur yücel yerinde eleştiriler de yapıyor bu arada türkiye ile ilgili.eline sağlık.
Konu amerikan sinemasında çokca rastlanabilecek türden olmasına rağmen güzeldi. Aksiyon hiç bitmedi. Kovalamaca sahneleri son derece abartılı olmasına rağmen kesinlikle sıkmayan bir film. 10 / 7
Salondan çıkarken ilk dediğim şey " iyi , güzel ".Gerçekten amerikan filmlerindeki sahneleri aratmayacak bir film olmuş.Oyunculuklar mükemmel.Özelikle Ugur Yücel gerçekten muhteşemdi müthiş bir performans sergilemiş. Ayrıca beyaz saç, sakalının tarzı güneş gözlükleriyle baya bir karizmatikti öyle söyleyeyim :) Müzikler mükemmel zaten TMC Kıraç :) Filmin konusu senaryosu çok sağlam.Özelikle filmin sonlarına doğru aaa ! deyip tepki vereceksiniz :)O derecede şaşıracaksınız :) Gerçekten boş vakitlerinizde ne yapayım acaba diye kara kara düşünenlere kesinlikle tavisye ederim bu filmi :) Bende şöyle bir marka seçimi vardı isim olarak .Çevremdekilere derdim ki " Cem yılmaz ile Yılmaz Erdoğann filmine kafadan gideceksiniz :) Ama Cem yılmaz için artık aynı şeyleri söyleyemeyeceğim Yahşi batıdan sonra Ama Erdoğan için hala geçerli bu söylediklerim.;)Bundan sonra Kenan İmirzalıoğlunuda söyleyeceğim :) ;) Herkesin yorumuna saygı duyuyorum.Fakat gerçekten herkes fikrini söylesin.İnanılmaz bir emek var. Yahşi Batıda yokmuydu vardı ama çok kötüydü.O filmi yerden yere vurmuştum. Kalite yoktu.Ama bu filmde kalite var.Ve olumlu yorumu hakediyor.Atalarımızın bir lafı vardır " Yiğidi öldüreceksin , hakkını yemeyeceksin " ;) Hakkını verin bu filme .Gidin :) Çünkü böylesine bir kaliteli filme güzel bir gişe hasılatı yaraşır doğrusu :) Herkese iyi seyirler.Sevgiler..
Filmin konusu ve oyunculuklarına laf yok. Kenan İmirzalioğlu hariç.Agabeyimiz gayet yakısıklı bir adam tamam anladık her role özelliklede vurdulu kırdılı rollere xok uygun ama dogulu bir polisi oynayamamıs.nejat işler her zamnki tavrında cool takılıyor ve kilit adam rolünde zaten.Uğur Yücel i Eleştirmek haddim değil çünkü o haddinden fazla iyi.Senaryoda yasanılan kopukluklara ragmen filmin sonunu tahmin etmemize ragmen cok etkilyici ve bilgilendirici Adalet Arayan bir film olmuş.İyiki olmus o...Cocuklarından sonra-popüler anlamda- izlediğim en en en iyi filmlerden biri.Türk işi Seri katil action artık ne derseniz diyebilirsiniz ama gidin görün Ve hayran kalın derim... 10/9
ben filmi çok beğendim türkiyede bu kadar kötü adam var affla sokağa çıkıyorlar bence insanların aklından geçeni sinemada yapmışlar çocuğu olan herkes ne demek istediğimi anlar uğur yücel ve ekibini tebrik ederim.
Bence bu filmin en büyük eksiği çok fazla sığ kalması.Sadece Uğur Yücele odaklanıyor.Bize biraz daha katilin neler yaptığını gösterseydi daha iyi olabilirdi.