başta uğur yüceli tebrik ediyorum.her zaman deneysel diyebileceğimiz filmlere imza atmaya çalışıyor türkiyede.akıllara doğal olarak amerikan sinemasını ve tarzını getiren ejder kapanı olsun,yazı tura olsun mesela her zaman çekimleriyle,konusuyla,kurgusuyla farklı ve ilgi çekici yapımlara imza atmaya çalışıyor.ve başarılı da oluyor.ejder kapanı da akıllara ilk başta sevenı getiren,fakat konusu son dönemde özellikle ülkemizde oldukça gündemde olan çocuk istismarı olan sürükleyici bir polisiye.akıllara sevenı falan getirmesi kesinlikle olumsuz anlamda bir yorum değil yalnız,çünkü seri katil ve bir amaç uğruna işlenmiş kaliteli cinayetler teması hariç pek de direkt olarak benzer bir taraf yok,ejder kapanı kendine özgü ve farklı bir polisiye.oyuncular kesinlikle çok başarılı,zaten bu kadro nasıl film çekerse çeksin izletir kendini,sürekli benzer rollerde de karşımıza çıksalar hiç göze batmıyorlar.toplamda güzel bir film olmuş diyebilirim rahatlıkla.türk sinemasının gelişimini görmek için izleyin mutlaka,saçma sapan türk filmlerine değil böyle kaliteli işlere gidin.filmin konusunu ve anlatmak istediğini de aslında filmin ortalarında halktan bir kadın gayet net açıklıyor:herkesin yapmak istediği ama kimsenin yapmaya cesaret edemediği şeyler...uğur yücel yerinde eleştiriler de yapıyor bu arada türkiye ile ilgili.eline sağlık.
Tamam senaryo hafif kopyala-yapıştır,filmde klişelerle dolu ama filmi Türk sineması çerçevesinde düşünürsekde tam tersine;Türk polisiye türünün gelmiş geçmiş en iyi filmlerinden,en özgün senaryolarından biri olduğunuda kim inkar edebilir...Kenan İ. ve Uğur Y.için zaten söze gerek yok.10/8
Başarısız bir polisiye filmi.Bu türe aşina olmadığımız ve daha zaman verilmesi gerektiği doğru ama sırf bu yüzden de vay be filme bak diyecek halimiz yok 4/10
Bariz mantık hatalarına rağmen ( Ki hepsini tek tek uzunca bir yorumda yazdım ama nedendir bilinmez beyazperde.com yöneticileri mesajımı bölüme koymamışlar. Bende tekrar öyle uzun uzun yazamicam valla ) yinede başarılı buldum. Türk sinemasındada Hollywood tarzı filmler yapılmalı. İkinci kez izlemek isteyeceğiniz bir film değil ama yinede tavsiye ederim.
film belki kolay çözülüyor ama bir kalite ve emek olduğu çok belli...ben beğendim...hafif se7en filmini andırmıyor değil ama yinede bizim yaptığımızı en iyi polisiyelerden...10/8
İnsan böyle bir ekipten daha fazlasını bekliyor.Özellikle Uğur Yücel öyle önemli işlere imza atmış bir insanki çizgisini sürekli o seviyelerde tutması çok zor.Ayrıca aksiyon sahnelerini önce Luc Bessonunun çekeceği söylendi,daha sonra o değil ama onun ekibi gelecek dendi ama sonuç itibariyle filmde fazla bir aksiyon sahnesi göremedik.Genel olarak vasat bir film yani nasıl söyleyeyim tekrar izlemek istemem.
Filmi ben de çok beğenenlerdenim. Uğur Yücel şu ana kadar yapılmamış bir şeyi yapmış ve bunu da çok iyi yapmış. Hollywood tarzı polisiye bir filmi yeşilçam klasiği ile birleştirmiş, hatta bir devrim de yaratmış şu ana kadar bizim sinemlarda tabu olan İyi Polis - Kötü Polis konusunu işlemiş ve bize bir başrol karakterinin bile Kötü Polis olabileceğini göstermiş. Uğur Yücel, Kenan İmirzalioğlu rollerinde çok başarılı ama bir Sırrı Süreyya Önder var ki (karakter oyuncusu olarak)tam bir fenomen. Sırf Sırrı Süreyya Önderin performansı için bu filme gidilir.
Beklediğimin üstünde filmdi.Konu itibariylede içerisinde mesajlar barındıran film.Oyunculuklar şahaneydi.Kenan çok iyi oynamış(bazen İstanbul Türkçesi,bazende doğu şivesi konuşmasını saymazsak),Uğur Yücel'i söylemiyorum bile.
Bu kadar büyük oyuncular neden bir Amerikan filmi çekelim 2-3 rakı sahnesi , bir de pavyon şarkıcısı koyalım derler anlayamam. Hele o aksiyon sahnesi. Hele o final yok mu 50 aksiyon filminde yapılmadı mı ?