Gri Kurt
3,6

Ugur Tazegül
Ugur Tazegül

20 Aralık 2016 tarihinde eklendi
"Yine mücadelenin ortasındayım.Bildiğim en büyük muammayla boğuşuyorum.Yaşa ve öl bugün. Yaşa ve öl bugün..."
Alaska yüzölçümü bakımından Amerikanın en büyük eyaleti,Türkiye'nin 2 katı büyüklüğünde ama nüfusu Kütahya ilimiz kadardır. ama soğuk ve karasal iklimi burda insanların yaşamasına engel olmuştur. orda bulunan insanların çoğunun hayattan beklentisi olmayan yada bir bekleyeni olmayan hayattan bi anlamda için vazgeçmiş insanlardır. insanın içini bi bıçak gibi kesen soğuktaa petrol sondajı için uğraşan bir grup insan. bir gün bu insanlar yolculuk için uçağa binerler ama yolculuk kısa sürer çünkü uçak yere çakılıp paramparça olmuştur. bu uçaktan sağ kurtulan insanlar olmuştur ama sevinmemeldirler çünkü düştükleri yer ıssız,dağlık,soğuktur. ayrıca yiyecek içecek ve kalacak yer sorunu vardır. ama en büyük sorun tüm olumsuz şartlarla birlikte kurtlardır. alaska kurtları iri, yapıları gereği o soğuk ve karasal iklimde yaşayabilen insanlardan kat kat avantaja sahiptir.kurtlar 500 km lik alanda yaşayan ö bölgeye hakim hayvanlardır. artık hayatta kalma mücadelesi daha zordur. bi yandan soğuk bir yandan kurtlar. çaresiz insanlar ne yapcakalrını bilememektedirler. geride bekleyenlerini düşününler belkide onlardan güç alıp hayatta kalmaya çalışmaktadır. bu durumda belkide tek güç kaynağı bu olmalı sevdiklerinizi düşünmek diğer çaresi ise buz gibi yerde sıcacık ölümü beklemek. tanrıya inancı kalmayan insanlarla birlikte ahirete inanan insanlar ama bu iki düşünceye rağmen ortak düşündükelri tek gerçek bulundukları an ve durum. günler geçiyor hiç durmayan kar bazen tipiyle birlikte yürüyüşü zorlaştırmaktadır. kurtlar daha da yaklaşmaktadır. inatçı ve kararlı kurtlar. insanları o bölgeden bi şekilde uzaklaştıracaklardır. insanlar inancını yitirmemelidir vazgeçmemedirler çünkü asıl vazgeçtiğinde yenilirsin. ne olursa olsun geride bekleyenin olsada olmasada bu hayatta yaşam mücadelesi vermelisin.film olağanın dışındaki konusuyla gerçekten ilgi çekici. karakterlerin çok iyi yansıtılması ile birlikte gelen ölümler gerçekten sizleri etkilemektedir. o zorluğu ve soğuğu içinizde hissediyorsunuz. ama gerilimm biraz daha iyi olablirdi. kamera çekimleri çok iyidi. alaska en zor haliyle gözünüzün önündeydi. film oldukça sürükleyiciydi. kurtlar ne zaman nasıl saldırcak ne olcak diye heyecanla bekliyorsunuz. Alaskada yaşam mücadelesi bir taraftan insanlar bir taraftan kurtlar.bir taraftan heryeri kaplayan beyazlık bi taraftan sivri dişlerle birlikte kana bulanmış beyezlık. izlenmesi gereken bir film olduğu kanısındayım. 8/10
Ceren S.
Ceren S.

28 Mart 2012 tarihinde eklendi
Belirsiz sonu haricinde kalan hiçbir yerinde kusur bulamadığım, muhteşem vakit geçirten, gerek görsel efektler gerek akıcı olaylar yönünden çok başarılı bir film. Tempo bir an bile düşmüyor, oyunculuklar çok doğal ve çok başarılı. Kesinlikle sinemada izlenmesi gerektiğine inanıyorum, paranın karşılığını kat kat alacağınız bir film
kemerlee
kemerlee

23 Nisan 2012 tarihinde eklendi
Son yıllarda bir çoğunu gördüğümüz hayatta kalma mücadeleli filmin en gerçekçi en ayrıntılı ve en başarılısı, en başta oyunculuklar dört dörtlük(özellikle Liam Neeson her zamanki gibi büyülüyor), doğa görüntüleri kusursuz, atmosfer ve gerilim inanılmaz, resmen soğuda, çaresizliğide iliklerinizde hissediyorsunuz.İster Peter Wierın özgürlük yolu olsun ister Danny Boyle 127 saati olsun bu tarz filmlerde hep bi tempo düşmesi hep bi eksiklikler yada yetersizlikler görürsünüz, Gri kurt ise hemen tekrar seğredebileceğiniz kadar etkileyici, sürükleyici ve gerçekçi.Sonuç olarak geçtiğimiz senenin (11 aralıkta gösterime girdi amerikada) en iyi filmlerinden biri sakın ıskalamayın. 10/8
snkolas
snkolas

15 Mayıs 2018 tarihinde eklendi
Dram filmlerini pek sevmesemde izledim ve beğendim.Çok birşey beklememek lazım gidişat belli.Sürekleyici ve heran heyecanlanıyorsunuz acaba sıra kimde diye.Yüksekten korkan ekip üyesinin karşıya geçerken aşağı düşmesi ve kurtların onu kaçırması, diğerinin suda boğulması sahnesi çok etkileyiciydi.Fakat sonu ilginçti kurtların inindesin ve kurdu öldürüyosun
Servet S
Servet S

21 Nisan 2020 tarihinde eklendi
Çok gerçekçi bir film olmuş, gece vakti izlenmesini tavsiye etmem :) Müthiş bir hayatta kalma mücadelesi. Tüm Emek verenlerin ellerine sağlık.
bibi g.
bibi g.

1 Mart 2012 tarihinde eklendi
Güzel bir hayatta kalma dersi , kahramanin tek derdi savasmak olsa da siz kendi kendinize nasil bitecegini ya da bittigini sormadan edemiyorsunuz
defect555
defect555

26 Mart 2012 tarihinde eklendi
Koltuklari kemirerek izlenen son derece gerçekçi atmosferi ile hafizaya kazinacak olan bir film. Liam gerçekten iyi bir aktör. "The Edge" den hoslandiysaniz bu filmi kaçirmayin.
mustafatokcan
mustafatokcan

11 Mart 2012 tarihinde eklendi
Film bitti derken, bütün yazıların sonunda 3 sn'lik bir görüntü var ve boşlukta kalmış gibi gözüken filmin sonunu net bir şekilde açıklıyor..
Oktay Akkaya
Oktay Akkaya

30 Mart 2012 tarihinde eklendi
Ölüm ani üzerine göreceginiz en gerçekçi sahnelerden bazilarina sahip. Insanoglunun yasam savasini, hayatimizin ve sevdiklerimizin degerini anlamanizi sagliyor.
Vahsi dogada çekilmis gerçek sahnelerle dolu yapayliktan uzak bir film.
sinema
1 ziyaretçi
19 Nisan 2015 tarihinde eklendi
superdi hamiya meslehet edirem baxsinlar super super super
Tolga K.
Tolga K.

11 Nisan 2012 tarihinde eklendi
Filmin sonuna anlamsiz bitti diyenler için bir tavsiye verim! cast tan sonra 3 saniyelik bir görüntü var ve orada finalin nasil sonuçlandigini görebilirsiniz;)
Shncgltp
Shncgltp

6 Mayıs 2025 tarihinde eklendi
Uçak düşüyor ve kurtulan var mı diye arayan yetkililerin olmaması ayrı bir sorun... spoiler: