mugekaracay
1 değerlendirme
14 Şubat 2010 tarihinde eklendi
filmin ilk yarısı biraz durgun olmasına rağmen, ikinci yarısı oldukça iyi. Özellikle tiyatro sahnesi, kuaför faciaları kopartıcı. Schweinsteiger esprisine hala gülüyorum.
Gerçekten bu filmi Yahşi Batı filmiyle karşılaştıranın aklına şaşarım. oldukça iyi bir film yapmış şahan. İç rahatlığıyla seyredebilirsiniz. çok daha iyi bir film olduğunu anlayacaksınız..
filme gülmek için gittim. güldüm mü? evet koptuğum yerler oldu. ama bu bir sinema filmi mi? hayır. filmi sondan başa ortadan başa sona doğru istediğiniz gibi izleyebilirsiniz. hep gülersiniz. ama bisürü skeç birleştirip film yapılmış...
Şimdi arkadaşlar.. Filmi beğenmeyenler yorum yazmasın diyen izleyiciler için kısa bir açıklama yapmak istiyorum. Arkadaşlar genel olarak kitle kültüründe özel olarak da sinemada kültür endüstrisi diye bir kavram vardır. Kültür endüstrisi sanatın araçları olan sinemayı, müziği, tiyatroyu vb.. kullanarak hakim kültüre hizmet eder ve onun dayattığının dışındaki düşünce kalıplarının oluşmasını engeller. Bu bir iletişim biçimidir. Recep İvedik serisi de bunun bir örneğidir. Topluma mesaj vermeyen bir kitle iletişim aracı yoktur. Amacı bu olsa da olmasa da toplumsal bir figür toplumsal bir tepki doğurur ve bu seri de yarattığı karakteri en azından kabul edilebilir göstermektedir. Seriyi takip edenlerin yaş ortalaması da durumu daha vahim kılmaktadır. Sinema tekniği açısından zayıf bir film değildir sadece Recep İvedik aynı zamanda kültür endüstrisinin önemli bir aracıdır. Dolayısıyla eleştiri sadece teknik olarak değil aynı zamanda sosyolojik bir tespit olarak da yapılmaktadır. Ayrıca sinema tekniği açısında zayıf bir filmi bir film sitesinde eleştirmeyeceksek nerde eleştireceğiz. Saygılar..
maalesef tam bir fiyaskoydu. 1 ve 2 epeyce güldürmüştü ama 3. bölüme neredeyse hiç gülmedim. recep ivedik serisi çok kötü bir finalle bitmiş oldu.yine de benim gibi merak ederek gidenler sayesinde gişe hasılatı sağlar. mizah severlere tavsiyem: ben yandım bari siz yanmayın :)(4/10)
Çok kötüydü.ilk filmi özler olduk valla.Saat 8deki seanstaydım.%50si 10yaş çocuklardı.Gişe rekoru kırmassa zaten ayıp! ama film 5-6 daha fazla puanı haketmiyo.
filmin komikliği (kimse kusura bakmasın) seviye meselesi. gülenlerin seviyesi aşşağı demiyorum. ben bu adama gülecek adam değilim. ama güzel espirileri var mı var. 1000tane espiri yapıyor arada 10tane de komik çıkar yani?! benim espiri anlayışım ne kro taklidi yapmak ne bel altı espiri yapmak ne de abartılı el şakası yapmak o yüzden bu film bence beş para etmez. soytarılık o kadar. izleyenlere iyi keyifler, izlemeyenlerle de bir kafede buluşup dedikodu yapalım olmaz mı :P
yazık be bu adama bu seviyesiz filmleri yüzünden tonlarca para kazandırıyolarya.cahil bu mileltimiz.gitmeyin arkadaşlar bunun sinema filmine paranıza yazık zamanınıza yazık.serinin en berbatı hem bu.nesi komik bu adamın aptallıktan başka değil.
Off off! Bıktım artık şu filmi izleyenleri aşağılamaya çalışan zihniyetten. Oturup biraz modern sanat nedir, postmodern sanat nedir okuyun insanları eleştirmeden önce. Bazı filmler sadece eğlendirmek için veya başka hazlar yaratmak için çekilir. Post art denen türün özelliği zaten budur. Recep İvedik serisi de bunun ülkemizdeki örneklerinden biridir. Ben bu filmden sadece zevk alıyorum ve kahkalara boğuluyorum. Bu da benim için yeterli.Sanatsal kaygılarım için başka filmler de izliyorum. Ama bunların yeri ayrıdır ve aynı şeymiş gibi değerlendirilemez. Artık kimse komik olmasın lütfen, film yeterince eğlenceli zaten. Ekstra komiklikler yapmaya gerek yok!!!
bu filmede gişe rekorları kırdırın şahan da araba koleksiyonuna yenilerini eklesin farukaksoy gibi adamlarda kesesini doldurmaya devam etsin....bizlere buyakısır
yorumların tamamını okudum ve gerçekten çok guldum bu filme gidip gitmemeyi elitlik olarak gören arkadaşlar nerede yaşıyor acaba recep ivedik karakterini sokaga çıktıgınızda her köşede görebilirsiniz bu filmi elekştiren arkadaşlar kendi halkından utanıyor demektir çünkü bu olayların tüm kısmı dişardan alınan guzel bi gözlem sonuçu oluşmustur düşük bütceden bahseden arkadaşlar paranormal activity kaç milyona çekildi ne kadar gişe yaptı bi araştırsınlar ve benim gordugum en gerizekalı filmdi yapmayın arkadaşlar batıyı bu kadarda yüceltip kendimizi bu kadar küçültmeyelim avatarın ne halt oldunuda herkes gördü ayrıca