Hesabım
    İncir Çekirdeği
    İncir Çekirdeği
    6 Kasım 2009 Sinemada | Dram
    Yönetmen Selda Cicek
    |
    Senarist Selda Cicek
    Oyuncular: Özgü Namal, Derya Durmaz, Özlem Gezgin
    Üyeler
    2,2 68 Puanlama, 15 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Günümüzden yedi sene evvel, ailenin tek erkek evladı Celil, vatani görevini nihayetlendirmiş ve artık sivil hayata karışmaya hazırdır. Askerden gelecek olan ailenin tek oğulu için evde telaşlı bir bekleyiş vardır. Celil’in ablası Delal’in Nazif’le evlenmiş ve ondan bir kız bebek dünyaya getirmiştir. Aile Celil’i heyecanlar karşılar. Hemen ertesinde gittikleri piknikte, Delal ağabeyinin komşu kızından etkilendiği fark eder. Henüz çok genç olan Heda’yı da peşlerine takarak alan dışına gönderir. Amacı konuşup anlaşmalarını sağlamaktır. Ancak, Celil ve genç kız dolaşırken bastıkları mayınla hayatlarını kaybederler. Aradan geçen zaman zarfında Delal vicdan azabına dayanamayacak ve intihar edecektir. Yedi yıl sonra, Heda, ablasının kocası ile evlendirilmiş ve onların kızına analık etmektedir. Ayrıca hamiledir de. Aile arasında bebeğin oğlan olacağı inancı hakimdir. Ancak, Nazif karısı ile ilgilenmemekte ve gecelerini sevgilisi Defne ile geçirmektedir. Tüm bunlar olurken Heda’nın annesi Cemile’nin kimselerin göremediği bunalımı büyümektedir.

    Öneriler

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi

    Ceren S.
    Ceren S.

    Takipçi 443 değerlendirmeler Takip Et!

    2,0
    28 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
    Gerçekten kötü bir filmdi, filmde hiçbir akıcılık yok. Alt tarafı 80 dk, normale kıyasla kısa bir film olmasına rağmen saate ister istemez baktırıyor, konu çok yavaş ilerliyor hiçbir cezbedici yanı yok. Filmin arkasında yazan konuya ve Özgü Namal'in ismine aldanıp aldığım bir Dvd, kesinlikle tavsiye etmem.
    throughout
    throughout

    Takipçi 367 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    4 Aralık 2010 tarihinde eklendi
    İyi ki sinemaya gidip izlememişim... felaketti ya tamamen gereksiz ve sıkıcı.. ayrıca özgü namalı tebrik etmek gerek bu kadar boş bir senaryoyu kabul ettiği için..
    tizep
    tizep

    Takipçi 139 değerlendirmeler Takip Et!

    1,0
    26 Nisan 2011 tarihinde eklendi
    Yönetmenin ilk uzun metrajlı filmi diye eleştirimde olumlu davranamayacağım. Çünkü replikler kötü oyunculuklar felaket. Özgü Namal bile körle yatan şaşı kalkar misali filmin içinde acemice oynadı. Dilimizde tüy bitti yönetmenler ve yapımcılar akıllanmadı. Paranız yoksa bu işi yapmayın!! 2 kere 2 eşittir 4. Senaryo çok kopuk bir şekilde ana çıkış noktasında ki işlevselliğini yitirmiş bir şekilde ilerliyor. Bu ...
    Devamını oku
    senem-sengul
    senem-sengul

    Takipçi 11 değerlendirmeler Takip Et!

    1,0
    13 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    ben de töre filmi olduğunu bilsem gitmezdim nasıl bir filmdi bu ya zaten tam anlamadan izlemiştim gerçekten mayına basma sahnesi bile tam gösterilmediği için olabilir

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2009
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk -
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2009, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2009.

    Yorumlar

    • kemerlee
      Özgü namal var diye seğretmeyi düşünüyordum ama daha konusunu okurken içim daraldı.
    Back to Top