Hesabım
    Ayin
     Ayin
    11 Şubat 2011 Sinemada | 1s 52dk | Dram, Korku, Gerilim
    Yönetmen Mikael Hafstrom
    |
    Senarist Michael Petroni
    Oyuncular: Anthony Hopkins, Colin O'Donoghue, Alice Braga
    Orijinal adı The Rite
    Basın
    2,6 4 Eleştiri
    Üyeler
    3,1 237 Puanlama, 45 Eleştiri
    Beyazperde
    1,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Yaşanmış bir olaydan esinlenen film, tartışmalı şeytan çıkarma ayinin ve kendi inancı hakkında şüphe etmesine rağmen şeytan çıkarma ayinlerini incelemesi için Vatikan'a gönderilen ilahiyat fakültesi öğrencisi Michael Kovak'ın (Colin O'Donoghue) hikayesini anlatıyor. Şüpheciliği bir zihne sahip olan Michael, ele geçirilme vakalarının arkasında şeytanı değil, psikiyatrik öğeleri aramak konusunda rahiplere meydan okur.

    Falat alışılmamış yöntemler uygulaması ve yaptığı binlerce şeytan çıkarma ayiniyle tanınan Peder Lucas'ın (Anthony Hopkins) yanına gönderildiğinde, Michael'ın şüpheciliği kaybolmaya başlar. Peder Lucas'ın bile yeteneklerinin yetmediği bir vakayla karşılaştığında, açıklayamadığı veya denetleyemediği bir olaya ve inandığı her şeyi sorgulamasına neden olacak kadar korkutucu ve şiddetli bir kötülüğe tanık olur.

    Yönetmeniğini Mikaël Hafstrom'ün (“1408”) yaptığı, “The Rite/Ayin”in başrollerinde Oscar® ödüllü Anthony Hopkins (“Kuzuların Sessizliği (The Silence of the Lambs)”), ilk başrolünü oynayan Colin O’Donoghue, Alice Braga (“Predators (Predators)”), Toby Jones (“Frost/Nixon (Frost/Nixon)”), Ciarán Hinds (“Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2”), ve Rutger Hauer (“Batman Başlıyor (Batman Begins),” Bıçak Sırtı (Blade Runner)”) yer alıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    1,5
    Kötü
    Ayin

    Ayin

    Yazar: Serdar Kökçeoğlu
    Kadıköy KargART'ta gerçekleştirdiğimiz !Geceyarısı Filmleri! üçüncü sezonunda sinema ile ilgili konulara kafa yoran profesyonellere konuk seçicilik yaptırıyor. Ocak ayında Güney Amerika Sineması konusundaki araştırmalarıyla bilinen, Yeni Harman ve Öteki Sinema yazarı Ezgi Aksoy konuğumuzdu ve bize çok özel bir program hazırladı. 'Devil vs Devil' adını taşıyan program Güney Amerika Sineması'ndan iki farklı şeytan filmini '2 Film Birden' mantığında izleyiciye sundu. Ezgi, gece 10'dan sonra başlayan programın başında yaptığı konuşmada, her iki filmin de şeytan meselesini ele aldığını ama şeytan kavramına karşıt noktalardan baktığını çok güzel özetledi. Sinemalardaki Ayin isimli ciddi şeytan çıkarma filmini ele almadan önce gösterimdeki iki filme biraz daha yakından bakmakta fayda var. Ezgi'nin seçtiği ilk film olan ultra kült The Day Of The Beast, şeytana ulaşmak ve onu engellemek için absü

    Fragmanlar

    Ayin Orijinal Fragman 1:59
    Ayin Orijinal Fragman
    5.318 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Gerçek Hayattan Uyarlanan En Popüler 10 Korku Filmi
    Haberler - Özel Dosyalar
    12 Eylül 2020 Cumartesi

    Oyuncular

    Anthony Hopkins
    Rolü : Father Lucas Trevant
    Colin O'Donoghue
    Rolü : Michael Kovak
    Alice Braga
    Rolü : Angeline
    Ciarán Hinds
    Rolü : Father Xavier

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    KaliteTAKİP
    KaliteTAKİP

    Takipçi 873 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    16 Ekim 2014 tarihinde eklendi
    ŞÜPHECİ !..Anthony Hopkins'den güzel bir gerilim filmi...Şeytan çıkarma ayinlerini baz alan güzel bir senaryo...Aynı zamanda filmdeki kahramanlarımızdan Michael'ın aile mesleklerinden biri olduğu için pederliğe yönelmesi fakat kendi iç dünyasında doğaüstü olaylara inanmaması üzerine yaşadığı ikilemler ve duygular filmin dram kokan unsurları...Filmin derin ve karanlık olay döngüsü ve işlenişi seyir zevkini ...
    Devamını oku
    yuzbasiyulaf
    yuzbasiyulaf

    Takipçi 402 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    16 Nisan 2011 tarihinde eklendi
    Etkileyici bir film, bilindik bir konu olmasına rağmen, farklı bir yönden olaya yaklaşım ve anlatım yapılmış. Ben beğendim filmi.
    dr-
    dr-

    Takipçi 272 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    20 Şubat 2011 tarihinde eklendi
    İrkilebileceginiz sahneler yok degil
    Efektleri, o nadir gorulen mizahi, Hopkins`in rahat karakterini(ki zaten muhtesem bir oyuncu), her seyden once de basrol oyuncusunun filmin basindaki mentalist tavrini cok iyi buldum. Basarili.
    mamoru
    mamoru

    Takipçi 147 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    13 Şubat 2011 tarihinde eklendi
    Bir kere gerçek bir yaşam öyküsü olduğu için klişe değil, o rahip halen hayatta ve anılarından yararlanarak yazılmış bir senaryo bu ;) İkinci olarak abartı yok, hayal gücü yok, ne yaşandıysa onu anlatmışlar ve bu yönüde benim hoşuma gitti ;) Üçüncüsüde bu tür şeylere inanan biri olarak, eğer sizde inaanıyorsanız gitmenizi tavsiye ederim ;9

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD, Macaristan, İtalya
    Dağıtımcı Warner Bros Turkey
    Yapım yılı 2011
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe US$ 34 000 000
    Dil İngilizce, Macarca, İtalyanca, Latince, Rusça
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby Digital, DTS, SDDS
    Yapım formatı 2.35 : 1 Cinemascope
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2011, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2011.

    Yorumlar

    • Esra Hakan Özkaya
      Bence güzeldi
    • zafer-calayoglu
      film senaryo açısından kurt adam filmi ile aynı, kurgu işlenişi aynı, aynı gizemi saklayıp sonunda tahmin edilemeyeceğini sandıkları finale gittiklerini sanıyorlar. :) ben filmi bu açıdan beğenmedim, filmde kendi türlerine ilişkin yeni bir bakış açısı kazandırmayan bir yapım olmuş izlenilmesini tavsiye etmiyorum yerine izleyebileceğiniz psikolojik bir gerilim ile size "13 oyun" adlı uzakdoğu yapımını tercihiniz olabilir. 5/1,5
    Back to Top