Kral Arthur: Kılıç Efsanesi
3,9

Serkan I.
Serkan I.

17 Mayıs 2017 tarihinde eklendi
Son zamanlardaki izlediğim en iyi flimdi.Adamlar gerçekten çok iyi yapmışlar görsellik aşırı güzel ,charlie hunnam kesinlikle bu role uymuş.Bi kralın iktidar için bütün sevdiklerini feda etmesi. Zamanın nasıl geçtiğini bile anlamadım.
herzamanki gibi jude çok iyi oynamış.
kesinlikle izenmesi gereken bir film.
Alp T.
Alp T.

14 Mayıs 2017 tarihinde eklendi
Guy Ritchie'nin The Man From U.N.C.L.E'dan sonra yönettiği yeni film Kral Arthur için heyecanlıydım doğrusu. Çünkü Guy Ritchie'nin kendine has bir tarzı var ve bununla birlikte ortaya çok eğlenceli işler çıkıyor. Kral Arthur da bunlardan birisi.

Eğer hikayeyi bilmiyorsanız, film Kral Arthur'un hikayesini anlatıyor. Daha küçükken kral olan babasının, amcası Vortigern tarafından öldürülüp onun tahta geçmesini, Arthur'un da büyüyüp ondan intikamını almasını anlatıyor. Fakat film sadece bu hikayeye odaklanmakla kalmamış, orijinal hikayede bulunan sihirleri, mistik güç elementlerini daha da büyütmüş. Bu yüzden hikayeyi bilmenize rağmen filmi izlerken iyi vakit geçiriyorsunuz.

Oyunculuklardan başlayalım. Büyücü'yü canlandıran Astrid Bergès-Frisbey'in performansını pek iyi bulmadım. Karakterini gereğinden fazla donuk oynamış. Ama bir yandan da Eric Bana ile Djimon Hounsou'yu görmek çok hoştu. Charlie Hunham, bu filmde çok iyiydi. Karakterinin mizah anlatışını çok iyi yansıtmış. Onu izlemek çok eğlenceliydi doğrusu. Benim için filmdeki en iyi oyuncu Jude Law'dı. Jude Law, zaten sevdiğim bir oyuncu (özellikle de Guy Ritchie'nin Sherlock Holmes filmlerinde) ama bu filmde kötü karakteri canlandırmasını görmek şaşırtıcıydı. Vortigern'i canlandıran Law, beklediğimden de iyiydi.

Filmin atmosferine bayıldım ayrıca. İlk 5 dakikasında kurulan ortam beni gerçekten içine çekti. Film genel anlamda hikayesini anlatırken ortaya attığı sıra dışı olayları iyi dengelemiş ve kendi evrenini yaratmayı başarmış. Bunun dışında Guy Ritchie'nin Snatch'de kullandığı hızlı geçiş bölümlerini yeniden görmek çok hoştu. Hızlı ilerleyen karşılıklı diyalog bölümlerini izlemek çok eğlenceliydi.

Fakat ortada şöyle bir durum var; Kral Arthur çok hızlı ilerliyor. Yani öyle hızlı ilerliyor ki, hikayede size nefes aldıracak bir sahne yok neredeyse ve bu da aksiyon açısından başarılı fakat hikaye bakımından büyük boşluklar yaratıyor. Film burada biraz Mad Max Fury Road'a özenmeye çalışmış. Fakat bu durum Mad Max'de işe yaradı çünkü hikayesini karakterlerin bakışlarıyla ve görsel işaretlerle anlatıyordu. Ama Kral Arthur'da anlatılması gereken bir hikaye var ve film o sahneleri hızlı hızlı geçiştirerek direk heyecanlı sahnelere geçmeye çalışıyor. Açıkçası bu benim için pek de büyük bir sorun olmadı çünkü Kral Arthur, aksiyon açısından gerçekten tatmin ediciydi. Ama eğer hikayesini daha düzgün bir şekilde anlatan bir film istiyorsanız, hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Ben şahsen sonuçtan memnun kalsam da eğer film 3 saat olsaydı, ortaya daha etkili bir işin çıkacağından eminim.

Kısacası, eğer kafanızı dağıtacak eğlenceli bir film arıyorsanız, Kral Arthur'u izlerken iyi vakit geçireceksiniz. Oyunculukları iyi, görsel efektleri başarılı, aksiyon sahneleri eğlenceli ve Guy Ritchie'nın tarzını yeniden görmek çok iyiydi. Ama bir yandan da ünlü Kral Arthur hikayesini başarıyla anlatan bir film arıyorsanız, onu burada bulamayacaksınız çünkü filmin bir araya getirilme şekli çok zayıf. Bu yüzden beklentilerinizi biraz düşürmenizi tavsiye ederim. Eğlenceli bir 2 saat geçirmek isteyenlere tavsiye ederim.

FİLMİN İYİ YANLARI:

+ Guy Ritchie'nin hızlı ve etkili yönetmenlik tarzı.

+ Eğlenceli performanslar.

+ Oldukça etkileyici görsel efektler, hikayedeki büyücü elementi.

FİLMİN KÖTÜ YANLARI:

- Hikayesindeki bir çok önemli yeri es geçmiş gibi hissettirmesi.

- Filmin gereğinden fazla hızlı ilerlemesi.

TOPLAM PUAN: 7/10
Barlibar
Barlibar

19 Mayıs 2022 tarihinde eklendi
Baştan sona temposunu düşürmeden izleyiciyi ekrana bağlayan nadir yapımlardan biri olmayı başarmış bir film daha. Her ne kadar senaryo vasat olsa da oyunculuklar ve müzikler oldukça iyi. Hızlı temposu, aksiyonu ve sunduğu görsel şölen filmi izlemek için yeterli sebeplerden bazıları.