Hesabım
    Hayat Sana Güzel
     Hayat Sana Güzel
    14 Ekim 2011 Sinemada | 1s 52dk | Komedi
    Yönetmen David Dobkin
    |
    Senarist Jon Lucas, Scott Moore
    Oyuncular: Ryan Reynolds, Jason Bateman, Leslie Mann
    Orijinal adı The Change-Up
    Basın
    2,0 2 Eleştiri
    Üyeler
    2,9 59 Puanlama, 13 Eleştiri
    Beyazperde
    1,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Çocuklukları birlikte geçmiş iki kanka Mitch ve Dave, yıllar içinde yavaş yavaş birbirlerinden kopmuşlardır. Dave evli, çocuklu ve meşgul bir avukat olmuştur; Mitch ise evlenmemiş, sorumluluk almamış, doğru düzgün çalışmamıştır bile. Mitch Dave’in hayatına imrenir, hoş bir karısı, tatlı çocukları ve yüksek maaşlı bir işten daha güzel ne olabilir? Dave ise, Mitch’in tasasız hayatına imrenmektedir.

    Bir gece birlikte içmeye çıkarlar ve ertesi gün birbirlerinin bedenlerinde uyanırlar. Dehşete düşen iki arkadaşın dünyaları altüst olur.İlk başlarda bu durum hoşlarına gidecek gibi olur fakat kısa süre sonra ikisi de bu hayatların aslında hiç de güllük gülistanlık olmadığını farkeder.

    Dave’in güzel yardımcısı Sabrina ve Mitch’in babası ise işleri zorlaştırmaktadır. Mitch ve Dave eski hayatlarını geri almanın bir yolunu bulmaya çalışırken bir yandan da birbirlerinin hayatını mahfetmemeye uğraşırlar ve herşey iyice içinden çıkılmaz bir hal alır.

    Beyazperde Eleştirisi

    1,5
    Kötü
    Hayat Sana Güzel
    Yazar: Oktay Ege Kozak
    Hayat Sana Güzel (The Change-Up), 80'li yılların favori furyalarından Like Father, Like Son ve Vice Versa gibi "vücut değiş-tokuşu" komedisi türünü alıyor ve Davetsiz Çapkınlar (The Wedding Crashers) ile Felekten Bir Gece (The Hangover) stiliyle birleştiriyor. Buna şaşırmamak lazım, çünkü filmin yazarları Felekten Bir Gece'den, yönetmeni ise Davetsiz Çapkınlar'dan transfer. Fakat ne yazık ki bu sefer yaratıcılıklarını bir kenarda bırakıp projeyi otopilota takmaya, "seks esprilerine ve abartılı küfüre ne kadar yer verirsek o kadar komik olur" felsefesine balıklama atlamaya karar vermişler.Yukarıda bahsettiğim örneklerin dışında seksenli yıllarda 3-5 Amerikan komedisi izlemiş herkes aşinadır bu türün vazgeçilmez konu önerisine. Birbirine zıt iki karakter sihirli bir cihaz sonucu kendilerini birbirlerinin vücudunda bulurlar. Sihiri geri çevirmeye uğraşırken filmin başında bol bol kavga eden

    Fragmanlar

    Hayat Sana Güzel Dublajlı Fragman 2:55
    Hayat Sana Güzel Dublajlı Fragman
    9.667 gösterim
    Hayat Sana Güzel Orijinal Fragman 2:41
    Öneriler

    Son Haberler

    Hayat Sana Güzel/The Change-Up 30 Eylül'de!
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    22 Nisan 2011 Cuma

    Oyuncular

    Ryan Reynolds
    Rolü : Mitch Planko
    Jason Bateman
    Rolü : Dave Lockwood
    Leslie Mann
    Rolü : Jamie Lockwood
    Olivia Wilde
    Rolü : Sabrina McArdle

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    KaliteTAKİP
    KaliteTAKİP

    Takipçi 873 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    26 Ekim 2011 tarihinde eklendi
    aslında bakarsanız bır cok aynı konulu fılm var ama bu fılm gercekten cok komık ve eglencelı bır an olsun durmuyor sıddetle tavsıye edıyorum cok sey kaybedersenız
    Hangover
    Hangover

    3 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    15 Ekim 2011 tarihinde eklendi
    Gülmek isteyenler kesinlikle kacirmasin cilginlar gibi güleceksiniz Hangover dan cok daha komik bir film.Yagmurlu istanbul haftasonunda cok iyi bir alternatif konusu basit ama cok komik cok. Beyaz perde elestirmeninin kotu notuna kesinlikle aldanmayin bu film elbette bir film festivali filmi degil sanat için sanat amaci guden bir film de degil arkadasiniz/sevgiliniz ile gidiyorsunuz misirinizi aliyorsunuz ve 1.5 saat boyunca gülüyorsunuz olay bu!
    aquamarine-2
    aquamarine-2

    2 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    27 Kasım 2011 tarihinde eklendi
    Tek kelimeyle müthisti.Son zamanlarda izledigim en komik film..Siddetle tavsiye ediyorum..
    igor
    igor

    1 değerlendirme Takip Et!

    3,5
    17 Ekim 2011 tarihinde eklendi
    Bir filmi iyi, kaliteli yapan cevherin hâlâ "konu" oldugunu düsünenler ve bazi benzerlikleri yakaladiginda "klise" damgasini hoyratça yapistiranlar olabilir, umursamayin. Bir filmi "çok küfürlü, küfürle güldürmeye çalisiyor" diye elestirenler Cem Yilmaz stand-uplarinda yeterince madara oldu, prim vermeyin. Filmde kendi hiçbir sey bulamadi diye, onu derinlikten yoksun, salt bayagi bir ürün olarak gören, isin eglence boyutunu ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı UIP Türkiye
    Yapım yılı 2011
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 52 000 000 USD
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı missing__Format.Sound.DolbySrDigitalSrDdtsAmpSdds
    Yapım formatı 2.35 : 1 Cinemascope
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2011, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2011.

    Yorumlar

    • volkanick
      Daha önce defalarca işlenmiş vücut değiştirme temasını işleyen film hiç bir yenilik getirmemekle birlikte süresi boyunca sıkmadan yer yer komik bir şekilde ilerliyor.Fazla bir şey beklemeden izlerseniz pişman olmazsınız.
    • zafer-calayoglu
      konu çok tekrarlanan bir konu olduğu için sizi itiyor ama filmin içinde olivia wilde olduğunu fark ettiğinizde film bir sonraki sahnesinin gelmesini beklemekle geçiyor ve filmi de arada bitirmiş oluyorsunuz. yinede hoş vakit geçirmek için öncelikli tercih edilen bir filminiz yoksa tercih edebilirsiniz.5/2
    • Hangover
      Gülmek isteyenler kesinlikle kacırmasın cılgınlar gibi güleceksiniz Hangover dan cok daha komik bir film.Yağmurlu istanbul haftasonunda cok iyi bir alternatif konusu basit ama cok komik cok. Beyaz perde eleştirmeninin kotu notuna kesinlikle aldanmayın bu film elbette bir film festivali filmi değil sanat için sanat amacı guden bir film de değil arkadasınız/sevgiliniz ile gidiyorsunuz mısırınızı alıyorsunuz ve 1.5 saat boyunca gülüyorsunuz olay bu!
    Back to Top