Nefes: Vatan Sağolsun
4,2

İzlenir mi İzlenmez mi?
İzlenir mi İzlenmez mi?

11 Ekim 2022 tarihinde eklendi
45 saniye değil, 57 saniyeymiş. Haberlerde duyup geçtiğimiz süre. Allah tüm mehmetçiklerimizden razı olsun.
İzlenir mi? İzlenmez mi?
- İzlenir.
Ilknur K
Ilknur K

1 Mart 2010 tarihinde eklendi
Bu filmi dışarıdan birisi izlese aslında türk askerlerinin aciz, güçsüz ve silah tutmasını bile bilmeyen bir ordudan ibaret oduğunu sanacak. bu filmde türkler değil teröristler kahraman olarak lanse edilmiş. izlerken bu ne yaa dedim. Dağın eteklerinde türk askeri ile karşılaşmaktan korkan ve korkudan tirtir titreyen teröristleri almışlar bu filmde kahraman yapmışlar. Türk askerlerinide çaylak gibi göstermişler. o yüzden bu filme puanım 0. çünkü türk askeri bu değil. türk askerinin başındaki komutanda askere senin cesedini kime yolluyalım diye bir konuşma yapmaz. yaptıysa zaten baştan herşeyi kaybetmiştir o ordu ve o millet.
rudeonerudeone
rudeonerudeone

23 Nisan 2012 tarihinde eklendi
Etkileyici. Çarpıcı. Sonuna kadar gerçekçi. Karakterlerini kahramanlaştırmaya çalışmadan, abartmadan, çok yerinde ve başarılı ayrıntılara yer veren, kaliteli bir ekibin elinden çıktığı her halinden belli olan bir film. Kurgusu, çekimleri, mekan kullanımları, kamera açıları vs. sinemamız açısından yenilikçi, teknik anlamda da kusursuz diyebiliriz yani. Mete Horozoğlu, bir grup oyunculuğundan destek alıyor. Kendisi bireysel anlamda da çok başarılı. Ülkemiz insanının mutlaka görmesi gereken filmlerden. Her ne kadar üzücü, yıpratıcı, dağıtıcı olsa da.
Chev
Chev

30 Mart 2010 tarihinde eklendi
Müthiş..Tek kelimeyle müthiş..Herkes izlemeli diye düşünüyorum..
-Lord-
-Lord-

19 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Eşkiyadan sonra türk sinemasında 2. devrim...
teomansonmez
teomansonmez

29 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Hakan Evrenselin "Güneydoğudan Öyküler:Nefes"isimli,bir üçleme olan kitaplarından esinlenerek senaryolaştırılan ve beyazperdeye uyarlanan Nefes:Vatan Sağolsun,son derece çarpıcı ve etkileyici bir film.Çok iyi yazılmış diyaloglar,doğal ve samimi oyunculuklar,iyi bir yönetim ve elbette ki başarılı bir Türk filmi.Nefes;reklam ve klip yönetmenliğinden gelen Levent Semercinin ilk uzun metrajı ve haliyle de ilk sinema filmi.Nefesi izledikten sonra şunu çok iyi anlıyorsunuz ki;Türk sinemasının geldiği nokta gerçekten umut verici.Filmlerimizin teknik kalitesi giderek yükseliyor ve uluslararası standartları yakalıyor.Özellikle Nefes için söyleyecek olursak;çekimler ve planlar çok başarılı.Fotoğraf gibi kareler izliyorsunuz filmde.Dağ,kar ve bulut görüntüleri bir harika.Oyuncu yönetimi için de benzer şeyler söylemek mümkün.Oyuncuların hepsi, bu işin eğitimini almış kişiler oldukları için ortaya çok iyi performanslar çıkmış.Hele hele Yüzbaşı rolünde izlediğimiz Mete Horozoğlunun oyunculuğu görülmeye değer.Yüzbaşıyla "Doktor" kodadlı törerist lideri arasında geçen telsiz konuşmaları çok başarılıydı.Psikolojik yönü daha ağır basan bir film olan Nefes:Vatan Sağolsun;Güneydoğu Anadoluda Irak sınırında 2365 metre yükseklikteki bir karakolda vatan toprakları için ölümü bekleyen askerlerin hüzünlerine,acılarına,anılarına,hasretlerine,korkularına ve kabuslarına ortak oluyoruz film boyunca.Film bizide içine alıyor ve karakterlerle bağ kurmamızı sağlıyor.Onlarla kendimizi çabucak özdeştiriyoruz.Finaldeki karakol baskını gerçekten çok iyi çekilmiş ve oldukça da sarsıcı sahneler.Ses ve patlama efektleri de çok başarılı.Film politik söylemlerden olabildiğince uzak durmayı çalışıyor.Bu film için bir artı mı,yoksa eksi mi?Bunu söylemesi zor.Askerlerden birinin Atatürk mozolisiyle olan manevi bağı insanı çok hüzünlendiriyor.Senaryonun belli başlı aksakları da var;ama görmezden gelinebiliyor.Film verdiği mesaj;savaş kötü;ama teslim olmak,umutsuzluk çok daha kötü.Yüzbaşı bir konuşmasında;Bitmeyen savaş yoktur.Bu da biter.Ben bu savaşın sadece savaşarak bitmeyeceğini biliyorum";diyor.Ben de diyorum ki;bu savaş elbetteki birgün bitecek;ama önemli olan nasıl biteceği?Teröristle müzakere yaparak mı,teröristlerin ayrılıkçı-bölücü taleplerini kabul ederek mi,Milli kimliğimiz olan Türklüğü ayaklar altına alarak mı,Türk milliyetçiliğini faşizm ya da ırkçılık gibi göstermeye çalışarak mı,üniter yapıyı ve milli devleti yıkarak mı,tavizler verek mi,yoksa güneydoğu anadoluyu kaybetmeyi içimize sindirerek mi,devlet içinde devlet kurulmasına müsade ederek mi,yeniden ümmetçi fikirleri hortlatarak mı,Kürt bölücülüğüne pirim vererek mi,söyleyin nasıl?Son söz;fiilmden uzak durması gerekenler:feministler ve liberaller...Hepinizin Cumhuriyet bayramını kutlarım.Neyi kutluyoruz;Çöküşü...
e-ergener
e-ergener

20 Şubat 2010 tarihinde eklendi
beklediğimden çok düşük seviyede idi. bence sinema filmi değil, vcd ve ya dvd filmi.
6OK
6OK

17 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Oyunculuk 10/10Senaryo 10/10Hikaye 10/10Efektler 10/10Dram 10/10Komedi 10/10Sonuç 10/10Yıllardır amerikalıların kahramnalık öykülerini izlerdik artık bizim de, gerçeklerden yola çıkarılarak hazırlanmış, oyunculuğu, senaryosu hemen herşeyi 10luk film yapmışlar. Recep İvedik, Arog/Gora 4 milyon seyirciye ulaşıyorsa, bu müthiş filmin en az 10 milyona ulaşması gerek. Herşeyden önemlisi güneydoğuda hayatlarını bizler için, vatanı için oratya koyanların hatrına izleyin. Kesinlikle zaman kaybı olmayacaktır.Not: Lütfen korsanı cd/dvdsi çıtığında almaya tenezzül etmeyin, boşa gitmesin bu emekler.
wavinflag
wavinflag

25 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
önemli bir konuyu ele aldıgından beklentilerin yüksek oldugu bir filmdi. Ama beklentileri bosa cıkardı. Yetersiz sıkıcı bir senaryo , vasat oyunculuk ve vasat bir yönetmen. 4/10
gemwk88
gemwk88

9 Ocak 2010 tarihinde eklendi
ne yazıkki berbat bir film çok ama çok abartılmış,filmin başıda sonuda her türk filminde olduğu gibi belli bir o kadarda saçma,yahu neden bir karakolda 15/20 kişi olur üstelik pkk nın basacağı biline biline neden hala g3 ler olur siz keklik gibi terorist bekliyor sanki ölmeyi bekliyorsunuz bu kadar saçmalık olurmu?
beck31
beck31

19 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Sonuna dek sıkmadan izletiyor kendini, yer yer tüyleriniz diken diken oluyor yer yer gülüyorsunuz fakat herşeyden önce sarsıntılıca hissettiriyor gerçekliğini.İzlediğim en etkileyici Türk filmlerinden bir tanesi olmuştur.8/10
odinhan
odinhan

29 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Nefes gerçekten de konusu ile , anlatımı ve oyunculukları ile üst düzey bir Türk filmi.Atmosfer çok gerçekci bir şekilde yansıtılmış ne varki bazı klişelerden vazgeçilememiş,herşeye rağmen illaki sinemada olmasada izlenmeyi hakeden bir yapım var karşımızda.10/8
Demirtas
Demirtas

9 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Son derece başarılı ve etkileyici. Bugüne kadar yapılmış en iyi Türk savaş ve asker filmi kesinlikle. Er Ryanı Kurtarmak ile kıyas bile edilebilir nitelikte. Askeri anlamda bir kaç mantık hatası var. Keşke onlarda olmasaydı ama filmin bütününe baktığımızda elde edilen başarı o sahneleride tolore ediyor. Mutlaka izleyin ve mutlaka sinemada izleyin.
ilsalaron
ilsalaron

19 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Hiç kimse kusura bakmasın ama bu yazıyı yazmak zorundayım. Bu filmin ekibinden sadece benim bir ricam var bu filmin DVDsi piyasaya sürülünce lütfen 360 adet kopya yapıp bunları kargo ile o açılım (!) olayını destekleyen değerli (!)milletvekillerimize bir zahmet göndersinler üzerine de 'alın size açılım' diye yazarak belki bazıları bir şeyler anlar(!). İşin siyasi yönünü bir kenara bırakırsak şu ana kadar yapılmış en gerçkçi Türk savaş filmi üstelik Amatör oyuncularla. Ben hep gıpta ile Hollywoodun yaptığı savaş filmilerine bakardım biz ne zaman böyle bir film yaparız diye bu film inşallah bu alanda bir devrim olur.
widmark-2
widmark-2

28 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Bir arkadaş doğru söylemiş , vatanseverlik babında asla sınıfta kalmayacak bir film ama sinemasal anlamda eksikleri çok çok fazla. Mete Horozoğlunun üstüne bu kadar gidilmesi , bazı askerlerin ıska geçilmesini de hata olarak kabul ediyorum. En etkileyici sahnelerden biri de telefonun ucunda anne sesleriydi. Çok içten ve başarılıydı. Yine de 6/10